首页
登录
职称英语
Do you agree or disagree with the following statement?The more money a person h
Do you agree or disagree with the following statement?The more money a person h
游客
2024-01-02
74
管理
问题
Do you agree or disagree with the following statement?
The more money a person has, the more he or she should give away to charities.
Use specific reasons and examples to support your answer. Be sure to use your own words. Do not use memorized examples.
选项
答案
There is a statement that the richer a person is, the more he or she should donate to charities. I suppose that some people put forward this proposition because they want to make the world more equal. However, I disagree with this statement and as far as I am concerned, this is not a feasible way to reduce the gap between the rich and the poor.
Firstly, we should respect and protect other people’s private property. How to spend the money one has is a personal decision and we should not interfere in other people’s choices. Rich people do not have the responsibility or the obligation to contribute their money. The sense of obligation in the imperative mode "should" is a violation of this legal right.
Secondly, if rich people are required to give away their money to charities, they will probably lose the motivation to make money in the end, which is likely to have a negative impact on the economy. People make money for many reasons, including fulfilling their needs for goods and services, providing quality life for their family and realizing their career goals that are as respectable as donating money to charities. d)If people who earn more money are obliged to donate more money to charities, their motivation of producing wealth will be reduced. Furthermore, running a business requires continuous financial input. lf donations to charities are made a compulsory duty of the rich, the financial stability of a company would be damaged, which might hold back economic progress.
There are many more problems with this statement. For example, Charity is a voluntary and noble act, but if we make it an obligation, it will bring burdens and pressure to people, and make it more similar to tax, but less like a voluntary good will. In general, I agree with the idea that people who make more money are more capable of making the world a better place; donating money to charities is an important means to achieve this goal. Alternatively, a more appropriate expression of this idea would be "rich people should be encouraged to contribute more money to charities".
解析
第1段:引入话题,表明观点。第一句改写题目。对题干做出一些解读,提出自己的观点。
第2段:提出第一个理由。简明地提到保护私有财产这一法律原则,同时加以论述。
第3段:提出第二个理由。第一句是主题句,提出强制捐款抑制富人赚钱的动机,从而可能会影响到经济发展。从个人角度举例说明人们赚钱的动机,从企业和经济的角度说明为什么强制捐款是不可持续的,丰富论点内容。
第4段:进一步列举理由。质疑了强制捐款的可操作性,并强调了慈善行为的本质。肯定了富人和慈善事业对于改善世界的积极性。结合以上论述,提出了更具建设性的意见,并以此总结全文。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3327591.html
相关试题推荐
Doyouagreeordisagreewiththefollowingstatement?Mostexperiencesino
Doyouagreeordisagreewiththefollowingstatement?Parentsorotheradul
Doyouagreeordisagreewiththefollowingstatement?Television,newspaper
Doyouagreeordisagreewiththefollowingstatement?Oneshouldneverjudg
Doyouagreeordisagreewiththefollowingstatement?Themostimportantas
Doyouagreeordisagreewiththefollowingstatement?Classmatesareamore
Yourcityhasdecidedtobuildastatueormonumenttohonorafamousperson
Doyouagreeordisagreewiththefollowingstatement?Peopleshouldreadon
Somepeopletrusttheirfirstimpressionsaboutaperson’scharacterbecause
Doyouagreeordisagreewiththefollowingstatement?Playinggamesteaches
随机试题
Whatisit______makesthiskindoffishdifferentfromotherfish?A、whatB、which
下列勘探方法中,可能获取原状土样的是: A.坑探B.麻花钻C.冲击钻D.
改善脑卒中预后在于A.高血压控制良好 B.饮食质量 C.使用激素 D.康复
2016年6月份,我国社会消费品零售总额26857亿元,同比增长10.6%,环比
理解教材,就是引导学生在()基础上,通过分析、比较等思维加工,形成概念
具有显著抗炎作用的是A.穿心莲内酯 B.青蒿素 C.龙脑 D.薄荷醇 E
当切口两侧进出针间距小于皮下间距时可引起A.死腔形成 B.皮肤创缘外卷 C.
在识别出被审计单位的特别风险后,注册会计师采取的下列应对措施中,不正确的是()
(2018年真题)安全生产标准化强调企业安全生产工作的规范化、科学化、系统化和法
企业会计确认、计量和报告的前提包括()。A、货币计量 B、会计主体 C、持续
最新回复
(
0
)