首页
登录
职称英语
The death of Diana, Princess of Wales, on Aug. 31, 1997, shook Britain and th
The death of Diana, Princess of Wales, on Aug. 31, 1997, shook Britain and th
游客
2023-12-31
63
管理
问题
The death of Diana, Princess of Wales, on Aug. 31, 1997, shook Britain and the world. The New York Times asked journalists who covered Diana and the deadly car accident, which also killed her companion, Dodi Al-Fayed, and their driver, Henri Paul, to share their memo and reflections.
Diana was considered disloyal and
unhinged
, an unguided missile, when she went on the BBC in 1995 to talk of her emotional distress. ("There were three of us in this marriage, so it was a bit crowded.") In a sign of how much things have changed, William and Harry are marking the anniversary by speaking publicly about her, with royal approval.
Her death also marked a turning point in the history of Britons’ relationship to their own ids, ushering in an era in which people have new license to express themselves and feelings can weigh more heavily than reason, Mr. Freedland said.
"The reaction to her death is a preview of the Brexit landscape, in which emotion trumps expertise, " he said. "It was a shock to people — we didn’t think it was part of the British mind-set — and now, after Brexit, you can see there was something growing there, a willingness to give two fingers to the experts." (Instead of using their middle fingers, Britons use what is known as a two-fingered salute.)
Public opinion polls suggest nobody is particularly fond of Prince Charles, who at 68 is still waiting for his chance to become king. But they also show that the royal family, led by the seemingly indestructible 91-year-old queen, endures as a comforting unifying thread, providing a constitutional underpinning for a nation whose
quirks
include the fact that it has no written constitution.
"The royal family is key to our constitution, " Geordie Greig, editor of The Mail on Sunday, which publishes its share of royal-related articles, said in an email. "
It
provides a permanent and historical foundation going back more than 1, 000 years."
The pomp and circumstance of its spectacles — the weddings of Charles and Diana and of William and Kate; the funeral of Diana — unify the country "with a familial heartbeat that also resonates around the world, " he added.
At the very least, the royal family provides a gossipy distraction for a nation
fretting
about where it belongs and where it is going in this fraught era of Brexit. When is Harry
going to propose to his girlfriend, Meghan Markle, and does it matter that she is Canadian, describes herself as mix race and is an actress? How disappointing is it that, at 35, William has already lost much of his hair? How expensive was Kate’s sister’s very big, very fancy engagement ring?
Not everyone loves the royal family. Clearly anyone who visits Diana’s memorial fountain in Kensington Gardens is part of a self-selecting group, hardly a representative sample of public opinion. But a recent stop there showed how Diana, even after all this time, remains part of the conversation.
"I feel bad for Diana, the way they treated her, " said Kristina Landgraf, a German tourist. "She was a good person, she was kicked out of the royal family, and tried to have a personal life."
Visitors to Buckingham Palace said that the royal family held a fascination, even for those who are not really a royal family sort of person. [br] Why did Diana’s death mark a turning point in the history of Britons’ relationship to their own ids?
选项
A、Because Diana’s death marked that William and Harry could speak publicly about their mother under royal approval.
B、Because Diana’s death has changed the history of Britons’ relationship to their own ids.
C、Because Diana’s death ushered in an era, in which people have new right to express themselves and feelings are more important than reason.
D、Because the death of Diana gives Britain and the whole world a big surprise.
答案
C
解析
此题可定位至第3段。第3段的意思为:戴安娜的死亡也标志着英国人自我身份关系史上的一个转折点,从此开启了一个人们有权表达自我的时代,开启了一个感情比理性更重要的时代。A项意思是戴安娜的死标志着威廉和哈利可以在皇室的批准下公开谈论他们的母亲,这并不是戴安娜之死的转折点;B项为题干要问的问题,不是答案;D项在文章开头提及,并非戴安娜之死作为转折点的原因;C项在第3段中明确说明,因此答案为C。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3320269.html
相关试题推荐
BythetimehehadmadethejourneyfromBritaintoAustraliawiththesubmarine
Beingtheworld’sfourthlargestexporterofmedicines,Britain’spharmaceutical
19世纪30年代,英国向中国大规模走私鸦片,在政治、经济、社会等诸多方面给中国带来严重危害。Inthe1830s,Britainsmuggled/il
IthasbeenausualsightthattheluxurylinerMajesticPrincessoperatedby
BritainoccupiedJavaduringtheNapoleonicWars.BoththeBritishandlaterthe
ThedeathofDiana,PrincessofWales,onAug.31,1997,shookBritainandth
ThedeathofDiana,PrincessofWales,onAug.31,1997,shookBritainandth
ThedeathofDiana,PrincessofWales,onAug.31,1997,shookBritainandth
ThedeathofDiana,PrincessofWales,onAug.31,1997,shookBritainandth
ThedeathofDiana,PrincessofWales,onAug.31,1997,shookBritainandth
随机试题
WhyPeopleworkWemayfullyrealizetheroleofworkin
Sharingaccommodationis______.[br]Studentsbuyingacarshouldtakeintoacc
某报评论:H市的交通运行状况本来应该已经得到改善。六年来,市政府在疏导城市交通方
下列选项中关于优先股的说法错误的是()。A.优先股是企业为筹措资金而发行的一种
患儿,1岁。近日来无诱因出现发热、尿频,查尿白细胞满视野,泌尿系超声提示重度肾盂
对彭祜的《蝴蝶泉联》:“蝴蝶舞翩跹,为万紫千红飞去飞来,前生疑是庄周化;青山留胜
糖及多羟基化合物与硼酸形成络合物后A.脂溶性大大增加 B.稳定性增加 C.酸
C根据前一组图形的变化规律,可见图中的两个图形重叠在一起形成第三个图。
机械设备防护罩应尽量采用封闭结构,当现场需要采用安全防护网时,应满足网眼开口尺寸
竣工财务决算说明书主要反映竣工工程建设成果和经验,是对竣工财务决算报表进行分析和
最新回复
(
0
)