首页
登录
职称英语
The death of Diana, Princess of Wales, on Aug. 31, 1997, shook Britain and t
The death of Diana, Princess of Wales, on Aug. 31, 1997, shook Britain and t
游客
2023-12-30
5
管理
问题
The death of Diana, Princess of Wales, on Aug. 31, 1997, shook Britain and the world. The New York Times asked journalists who covered Diana and the deadly car accident, which also killed her companion, Dodi Al-Fayed, and their driver, Henri Paul, to share their memo and reflections.
Diana was considered disloyal and
unhinged
, an unguided missile, when she went on the BBC in 1995 to talk of her emotional distress. ("There were three of us in this marriage, so it was a bit crowded.") In a sign of how much things have changed, William and Harry are marking the anniversary by speaking publicly about her, with royal approval.
Her death also marked a turning point in the history of Britons’ relationship to their own ids, ushering in an era in which people have new license to express themselves and feelings can weigh more heavily than reason, Mr. Freedland said.
"The reaction to her death is a preview of the Brexit landscape, in which emotion trumps expertise, " he said. "It was a shock to people — we didn’t think it was part of the British mind-set — and now, after Brexit, you can see there was something growing there, a willingness to give two fingers to the experts." (Instead of using their middle fingers, Britons use what is known as a two-fingered salute.
Public opinion polls suggest nobody is particularly fond of Prince Charles, who at 68 is still waiting for his chance to become king. But they also show that the royal family, led by the seemingly indestructible 91-year-old queen, endures as a comforting unifying thread, providing a constitutional underpinning for a nation whose quirks include the fact that it has no written constitution.
"The royal family is key to our constitution, " Geordie Greig, editor of The Mail on Sunday, which publishes its share of royal-related articles, said in an email. "It provides a permanent and historical foundation going back more than 1, 000 years."
The pomp and circumstance of its spectacles — the weddings of Charles and Diana and of William and Kate; the funeral of Diana — unify the country "with a familial heartbeat that also resonates around the world, " he added.
At the very least, the royal family provides a gossipy distraction for a nation fretting about where it belongs and where it is going in this fraught era of Brexit. When is Harry going to propose to his girlfriend, Meghan Markle, and does it matter that she is Canadian, describes herself as mix race and is an actress? How disappointing is it that, at 35, William has already lost much of his hair? How expensive was Kate’s sister’s very big, very fancy engagement ring?
Not everyone loves the royal family. Clearly anyone who visits Diana’s memorial fountain in Kensington Gardens is part of a self-selecting group, hardly a representative sample of public opinion. But a recent stop there showed how Diana, even after all this time, remains part of the conversation.
"I feel bad for Diana, the way they treated her, " said Kristina Landgraf, a German tourist. "She was a good person, she was kicked out of the royal family, and tried to have a personal life."
Visitors to Buckingham Palace said that the royal family held a fascination, even for those who are not really a royal family sort of person. [br] Why did Diana’s death mark a turning point in the history of Britons’ relationship to their own ids?
选项
A、Because Diana’s death marked that William and Harry could speak publicly about their mother under royal approval.
B、Because Diana’s death has changed the history of Britons’ relationship to their own ids.
C、Because Diana’s death ushered in an era, in which people have new right to express themselves and feelings are more important than reason.
D、Because the death of Diana gives Britain and the whole world a big surprise.
答案
C
解析
此题可定位至第3段。第3段的意思为:戴安娜的死亡也标志着英国人自我身份关系史上的一个转折点,从此开启了一个人们有权表达自我的时代,开启了一个感情比理性更重要的时代。A项意思是戴安娜的死标志着威廉和哈利可以在皇室的批准下公开谈论他们的母亲,这并不是戴安娜之死的转折点;B项为题干要问的问题,不是答案;D项在文章开头提及,并非戴安娜之死作为转折点的原因;C项在第3段中明确说明,因此答案为C。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3319230.html
相关试题推荐
Whatdidtheprofessormainlydiscuss?[br]WhydidBritainwanttoreceivemore
BythetimehehadmadethejourneyfromBritaintoAustraliawiththesubmarine
RankedasoneofthemostimportantindustriesinBritain,themotorcomponents
Beingtheworld’sfourthlargestexporterofmedicines,Britain’spharmaceutical
19世纪30年代,英国向中国大规模走私鸦片,在政治、经济、社会等诸多方面给中国带来严重危害。Inthe1830s,Britainsmuggled/il
ThedeathofDiana,PrincessofWales,onAug.31,1997,shookBritainandth
ThedeathofDiana,PrincessofWales,onAug.31,1997,shookBritainandth
ThedeathofDiana,PrincessofWales,onAug.31,1997,shookBritainandth
ThedeathofDiana,PrincessofWales,onAug.31,1997,shookBritainandth
ThedeathofDiana,PrincessofWales,onAug.31,1997,shookBritainandth
随机试题
CONDENSATION:APHORISM::A、subversion:assertionB、invention:neologismC、exaggera
A.n-i B.n-i+l C.n-i-l D.i
督脉之络穴位于()A.头项部 B.上腹部 C.下腹部 D.胸胁部
共用题干 袁先生与李女士刚刚结婚,组建家庭。其中,袁先生,28岁,每年的年收入
下列哪项因素不会引起低容量性低钠血症A.水源断绝引起饮水困难B.大量出汗C.大面
护理新生儿颅内出血患儿,不妥的方法是A.抬高头肩部侧卧位 B.注意保暖必要时吸
2014年,某区限额以上第三产业单位共674家,实现收入1059.1亿元,同比增
2016年1月,甲仓储公司与乙公司签订一份仓储保管合同。合同约定:由甲公司为乙公
若沪深300指数为2500点,无风险年利率为4%,指数股息率为1%,据此回答以下
根据我国现行合同条件,关于工程索赔的说法中,正确的是()。A.发包人未能及
最新回复
(
0
)