首页
登录
职称英语
Why did the IMF expect Japan to witness a real GDP decline of 25 percent? [origi
Why did the IMF expect Japan to witness a real GDP decline of 25 percent? [origi
游客
2023-12-24
50
管理
问题
Why did the IMF expect Japan to witness a real GDP decline of 25 percent?
The International Monetary Fund said on Wednesday that Japan’s real gross domestic product could decline by over 25 percent in the next 40 years due to the aging population. The IMF said in its annual report that structural reform is essential to "navigate Japan’s demographic headwinds".
"The rapid aging and shrinking of Japan’s population will dominate economic policymaking in coming decades," the report said, noting that although Japan’s Prime Minister Shinzo Abe’s economic policies had brought some positive results in the past six years, strengthened policies are required to achieve sustained high growth and durable reflation.
Among solutions to tackle the demographic issue, the IMF listed reducing wage gaps, encouraging women to join the workforce and allowing more foreign workers to help plug labor shortages.
On Wednesday, the House of Councilors of Japan started the debate on a bill to accept more foreign blue-collar workers after the ruling Liberal Democratic Party pushed it through the lower house of parliament despite rising concerns from the opposition.
It is reported that tens of thousands of workers from other countries will be drafted into industries with staff shortages like electronics, food production, construction and particularly nursing, if the bill is passed.
Yoshikazu Kato, adjunct associate professor at Asia Global Institute of the University of Hong Kong, said the Japanese government had made great efforts to deal with the population decline, including having more women in the cabinet, but there are other things that can be done.
"Building more internationalized universities to attract talented young people from around the world can be an effective way as the demographic trend intensifies," Kato said. "In this way, students could have time to learn skills and Japanese at the same time to fit better into local society."
The IMF expected the Japanese economy to register 1.1 percent growth this year but slow down to 0.9 percent in 2019 due to the planned consumption tax increase to 10 percent from the current 8 percent in October next year.
选项
A、Because Japan’s structural reform has been rendered futile.
B、Because the Prime Minister’s policies didn’t work well.
C、Because the demographic issue in the country is getting more serious.
D、Because the country is attracting too many foreign workers.
答案
C
解析
因果关系的判断。根据原文“Japan’s real gross domestic product could decline by over 25 percent in the next 40 years due to the aging population”和下文有关人口问题的叙述可知,老龄化和人口减少是此处的原因,因此选项C与原文相符。注意判断信息区间,抓住表示因果的提示词,即原文中的“due to”。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3301043.html
相关试题推荐
Westernjurieshavetraditionallyfoundeyewitnesstestimonytobethemost
Westernjurieshavetraditionallyfoundeyewitnesstestimonytobethemost
Westernjurieshavetraditionallyfoundeyewitnesstestimonytobethemost
Westernjurieshavetraditionallyfoundeyewitnesstestimonytobethemost
Westernjurieshavetraditionallyfoundeyewitnesstestimonytobethemost
ThePresidentwastalkingtoallthedepartmentheadswhileagroupofunexpecte
Watermakesupsome70percentagepointsofthebody,anddrinkingenoughwater
Westernjurieshavetraditionallyfoundeyewitnesstestimonytobethemost
Westernjurieshavetraditionallyfoundeyewitnesstestimonytobethemost
Westernjurieshavetraditionallyfoundeyewitnesstestimonytobethemost
随机试题
Weareallagreedthattheplanispracticalandfeasible,buthethinks_____.A、
Forthispart,youareallowed30minutestowriteashortessayentitledWh
Marketplaceorpeer-to-peer(P2P)lendingmatchesborrowersandlendersonlow
Twoofthechildrenhadtoshareonebed,buttheotherthreehad______ones.A、va
配合是指()相同的相互结合的孔、轴公差带之间的关系。A.最大极限尺寸 B.最
工地试验室试验检测结果的真实性和准确性由工地试验室负责。()
A.息风止痉 B.重镇降逆 C.清肝明目 D.软坚散结 E.清热解毒珍珠
A.1级B.2级C.3级D.4级E.5级中药保护期限为20年的品种,其保护的级别
各种运输方式内外部的各个方面的构成和联系,就是( )。 A.运输系统
2002年11月至2003年6月初,我国发生了严重急性呼吸综合征(SARS)流行
最新回复
(
0
)