首页
登录
职称英语
1 We often hear people ask such a question: Why do bad things happen to good pe
1 We often hear people ask such a question: Why do bad things happen to good pe
游客
2023-12-20
80
管理
问题
1 We often hear people ask such a question: Why do bad things happen to good people? The problem is: What kind of people are good? Some people make a distinction between two kinds of "good" people. One kind of "good" refers to innocence, as in a 2-year-old child who dies in an accident and who never intentionally hurt anyone. Another kind of "good" refers to people who have lived long lives of humility or service, like Martin Luther King, Jr. To really answer this question, though, we have to challenge our assumptions. Why do we assume that people always get what they deserve? What if being "good" was dependent on a lot of bad things happening to you?
2 Looking at being "good" as increasing strength of self, it would take trials and tribulations to increase our appreciation of what we have. Losing my life savings in an identity theft ring definitely wouldn’t be a good thing, but the subsequent realization that I need to focus less on material things and more on my emotional, social and spiritual being would be priceless. Suffering can be a blessing.
3 In fact, not only is such stress necessary for increasing strength, but if bad things don’t happen to good people, then perhaps they would lose those inner qualities that identify them as "good."
4 When we think of "good" people, we often imagine them with some sort of amazing intrinsic motivation, such as utter humility or divine inspiration. But perhaps it’s not that these "good" people have such a high intrinsic motivation, but rather that others’ motivationis shifted to more extrinsic factors.
5 Social psychologists call this shift the overjustification effect. They’ve found in various experiments that people who first started a task with inner motivation could lose that drive when given external rewards. For instance, let’s say some students really like to study and end up doing well in school. Half of those students are then given money as a reward for their good grades. Eventually, those students will tend to get good grades for the money and not for their original passion. In fact, the paid students’ performance will decrease if you take away any money.
6 This brings us back to why bad things happen to good people. If good things happened to me every time I did a good thing, then eventually I would only be good because I expected rewards and not for the sake of being good itself. Maybe this is why we think of people like Mother Teresa as good; she works hard without expecting lavish pay, whereas we’re trying to get highest-possible paying jobs coming out of college. There is an intrinsic motivation beyond our simple societal rules of karma.
7 In any case, these are just a few things to think about. Obviously, if little Billy gets hurt in a horrible accident, it wouldn’t be really meaningful to tell his mom about the overjustification effect.
8 But it’s worth considering that not only do bad things happen to good people, but perhaps it’s those bad things that make them good. [br] The author mentions all BUT _________ of the following assumptions that people may have.
选项
A、bad things should not happen to good people
B、people always get what they deserve
C、good people are intrinsically good
D、no good people intentionally hurt anyone
答案
D
解析
本题为细节归纳题。据第1段第1句、倒数第2句可以排除A和B。据第4段第1句可排除C。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3291032.html
相关试题推荐
OnceshamewasaveryBritishemotion.Itgovernedpeople’sliveslongafter
OnceshamewasaveryBritishemotion.Itgovernedpeople’sliveslongafter
OnceshamewasaveryBritishemotion.Itgovernedpeople’sliveslongafter
ThepoorestpeopleinLeicesterbyawidemarginaretheSomaliswholivein
ThepoorestpeopleinLeicesterbyawidemarginaretheSomaliswholivein
ThepoorestpeopleinLeicesterbyawidemarginaretheSomaliswholivein
ThepoorestpeopleinLeicesterbyawidemarginaretheSomaliswholivein
[originaltext]Passage1Althoughsuccessfulpeopleandfailuresbothagree
Oneofthemostunexpectedthingsabouthavingchildrenishowthequestto
Powermeansanabilitytodothingsandcontrolothers,togetotherstodo
随机试题
Thenewofficeblockoccupies______.[br][originaltext]OurFirm,together
Intermsofexperience,Mr.Greenhastherightstuffforthework,but______(目前
下列属于建筑按受力和构造特点分类的是()A.钢结构 B.混合结构 C.排架结
A.碱基(RN) B.阳离子(RNH) C.离解常数(pKa) D.酯链(
A.碳酸钙 B.氢氧化铝制剂 C.骨化三醇 D.钙离子拮抗剂 E.ACE
A.山梨醇B.二氧化硅C.胭脂红D.二氧化钛E.甜菊苷在膜剂中起避光剂作用的为(
下列哪一项不是法莫替丁的作用特点A.作用较西咪替丁强B.阻断组胺H受体C.选择性
婴儿的以下行为属于本能的是()。 A说话 B走路 C笑 D吸奶
在期限匹配融资策略中,波动性流动资产的资金来源是( )。A.临时性流动负债 B
土的孔隙率指的是( )。A.土的孔隙体积与土的体积之比 B.土的孔隙体积与土粒
最新回复
(
0
)