首页
登录
职称英语
Before gold and silver were brought to Europe from file Spanish and Portugues
Before gold and silver were brought to Europe from file Spanish and Portugues
游客
2023-12-20
66
管理
问题
Before gold and silver were brought to Europe from file Spanish and Portuguese colonies in Latin America during the sixteenth century, inflation had not been a major problem. Since that time, however, inflation has been a significant economic issue, especially during and after wars.
Currently, in many countries of the world, people are facing problems caused by inflation, which is a de crease in the purchasing power of money because of continuous rises in the prices of available goods. There are two different kinds of inflation, each of which can affect people’s lives.
When inflation is discussed, people generally refer to an increase in prices, wages, and the amount of money circulating in a country’s economy. The most common type of inflation is called creeping inflation be cause there is a steady but manageable increase in the rate of inflation within a year. Prices rise continuously, so that workers ask for higher wages to cover the increasing costs of housing, food, and transportation. Al though such wage increases are inflationary, they are often unavoidable. As a result, a government may have to impose price and wage controls in order to control this type of inflation.
A less common type of inflation is called hyperinflation, which is usually due to war or occupation by a foreign country. During a period of hyperinflation, price levels double rapidly. Because there is too much money available in the economy, the currency decreased in value, and people lose confidence in their government’s financial competence. To win back the trust of the people, the government may create a new currency.
Regardless of the type of inflation that a country’s economy is experiencing, inflation affects every individual in that society. In the United States, for example, many families could no longer afford to buy at today’s prices the homes that they bought years ago. As long as the costs of food and entertainment continue to rise, people will be forced to modify their lifestyles. People on fixed incomes such as pensions or scholar ships have such serious financial problems that they cannot live decently, since their incomes do not keep up with the rate of inflation.
Until there is cooperation not only among individuals within any given country but also among the various governments of the world, inflation will not continue to trouble many of us. [br] With what topic is the passage primarily concerned?
选项
A、Different causes of inflation,
B、A significant economic issue--inflation.
C、The trouble caused by inflation.
D、The control of inflation.
答案
B
解析
通过阅读全文,可知[B]“通货膨胀是非常重要的经济问题”是本文主旨。[C]“通货膨胀引起的问题”和[D]控制通货膨胀”是其两个方面。[A]“通货膨胀的原因”并未在文中提及。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3290286.html
相关试题推荐
Wehaveallheardofcounterfeitingbefore.Usuallyitreferstopeoplemakin
Wehaveallheardofcounterfeitingbefore.Usuallyitreferstopeoplemakin
Wehaveallheardofcounterfeitingbefore.Usuallyitreferstopeoplemakin
Recentyearshavebroughtminority-ownedbusinessesintheUnitedStatesunp
Recentyearshavebroughtminority-ownedbusinessesintheUnitedStatesunp
Recentyearshavebroughtminority-ownedbusinessesintheUnitedStatesunp
Evenaself-confidentpersonneedstopracticebeforemakingaspeechinpublic.
Evenaself-confidentpersonneedstopracticebeforemakingaspeechinpublic.
Evenaself-confidentpersonneedstopracticebeforemakingaspeechinpublic.
[originaltext]Beforeanewairlinergoesintoservice,everypartofitis
随机试题
Ourape-menforefathershadnoobviousnaturalweaponsinthestruggleforsu
Thegirl’svoicewassolowthatwecould______hearher.A、seldomB、almostC、only
Manypeoplehavethesameorasimilardreammanytimes,overeitherashor
消防设备电源状态监控器日常保养项目包括()等。A.设备外观 B.接地测试
被称为“雨巷诗人”的是()A.李金发 B.冯乃超 C.徐志摩 D.戴望舒
食品中所含能量和营养素能满足人体需要的程度被称为该食品的()A.营养价值
植酸可促进锌的吸收。( )
教学孟浩然《过故人山庄》,教师要求学生回顾学过的五言律诗,下列符合要求的是(
A.药品名称B.用法用量C.生产批号D.批准文号E.规格中药制剂内包装标签内容不
智力发展的关键期( )。A.1~3岁 B.2~3岁 C.3~7岁 D.7
最新回复
(
0
)