首页
登录
职称英语
The majority of countries in the world spend large amounts of money developi
The majority of countries in the world spend large amounts of money developi
游客
2023-12-19
70
管理
问题
The majority of countries in the world spend large amounts of money developing weapons to defend themselves though they are not at war. Some people propose that the money should be used to help the poor and disadvantaged people in these countries. Write an essay of about 400 words on the topic given below.
MORE WEAPONS OR BETFER LIVES?
In the first part of your writing you should present your thesis statement, and in the second part you should support the thesis statement with appropriate details. In the last part you should bring what you have written to a natural conclusion-or a summary.
Marks will be awarded .for content, organization, grammar and appropriacy. Failure to follow the above instructions may result in a loss of marks.
Write your composition on ANSWER SHEET FOUR.
选项
答案
Nowadays almost all the countries in the world spend a lot of money in making various kinds of weapons in order to defend themselves although they are actually living in peace. Some people are of the opinion that these countries should use the money to help those living in poverty instead of making weapons. However, I find it hard to agree with them fully. I think the government of a country should divide its attention between improving the life of its citizens and developing weapons to ensure its long-term safety and prosperity.
It can be held to be a self-evident truth that a country would he deprived of its national security if it does not own enough defensive weapons. A country, large or small, can live in real peace only when it is in a position to defend itself. Some peace-lovers may argue that there is no need to spend money in developing weapons on the ground that their countries have never been involved in any war. To them I would like to point out the fact that part of the reason for there having been no war in their countries is that they possess the weapons needed to protect themselves in some rare but not impossible emergencies. In other words they have the ability to defend themselves should there be any war against them.
Of course my emphasis of the need for defensive weapons does not mean that the more money a country spends on weapons, the safer it will be. We should not turn a blind eye to the fact that a considerable number of people in many countries in the world still lead a very poor existence. The governments of these countries should take into consideration the improvement of the lives of these people while making decisions in developing and manufacturing weapons. This is, in fact, of great importance to the safety of a country. If there are too many Door people in a country, there is a possibility that these people may rebel against the government, causing a problem that can hardly be solved by weapons.
In the final analysis, a government of any country, poor or rich, should always bear in mind the life of the needy citizens in its country when budgeting for their weapon development. Both of the two factors are essential for its security.
解析
引言部分作者首先明确表明了自己的态度,即不能完全赞同题目中给出的某些人所持的观点。
全文的主体部分由第二和第三自然段构成,第二段指出一个国家没有足够的防卫武器就没有安全可言。段落拓展部分对部分可能持反对意见者提出了反驳。同时,作者在第三自然段又指出,并不是在武器上花费的钱越多一个国家就越安全。作者指出一个国家的政府在花钱开发武器的同时需要关心穷人的生活,并且把改善穷人的生活与维护国家的真正安全联系在一起。作者这样的构思紧扣主题,同时又显示出辨证分析问题的能力。
结论部分仅两句话,是对主体段落中提出的两个分支观点的综合,然而在语言上又没有简单的重复。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3285586.html
相关试题推荐
WheredothemajorityofpeopleinScotlandlive?A、IntheHighlands.B、IntheLo
Farmersinthedevelopingworldhatepricefluctuations.Itmakesithardto
IntheUS,pollafterpollhasshownamajorityinfavourofanimalexperimen
IntheUS,pollafterpollhasshownamajorityinfavourofanimalexperimen
IntheUS,pollafterpollhasshownamajorityinfavourofanimalexperimen
AsoneofthedevelopedcountriesinAsia,Japanhasbeensoughthegemonyin
AsoneofthedevelopedcountriesinAsia,Japanhasbeensoughthegemonyin
AsoneofthedevelopedcountriesinAsia,Japanhasbeensoughthegemonyin
AsoneofthedevelopedcountriesinAsia,Japanhasbeensoughthegemonyin
Themajorityofcountriesintheworldspendlargeamountsofmoneydevelopi
随机试题
WearehighintheBlueRidgeMountainsinthestateofNorthCarolina.Iti
IthasbeenmonthssinceTinaMoorelastbitintoabagelorasliceoftoas
Itisacommonbeliefthatsharpfrostscolortheautumnleaves.Asamatter
甲公司是一家集农产品生产、加工、销售为一体的大型企业集团(以下简称“甲公司”),
计算机病毒的特性是()。A.具有破坏性 B.可以自我复制,并传播 C.
在砌体结构抗震设计中,决定砌体房屋总高度和层数限制的是下列中哪一个因素? A.
设计可摘局部义齿时,若缺失牙间隙的近远中径或龈距较短,最好选用()A
电压切换直流电源与对应保护控制电源取自同一段直流母线且共用直流空气开关。
仪器仪表选用应遵循先进适用、经济合理、便于携带的原则。
最古老的感觉是()。A.味觉 B.听觉 C.触觉 D.嗅觉
最新回复
(
0
)