首页
登录
职称英语
The citizens of France are once again taking a pasting on the op-ed pages. Th
The citizens of France are once again taking a pasting on the op-ed pages. Th
游客
2023-12-18
52
管理
问题
The citizens of France are once again taking a pasting on the op-ed pages. Their failing this time is not that they are cheese-eating surrender monkeys, as they were thought to be during the invasion of Iraq, but rather that they voted to reject the new European Union constitution. According to the pundits, this was the timid, shortsighted choice of u backward-looking people afraid to face the globalized future. But another way of looking at it is that the French were simply trying to hold on to their perks—their cradle-to-grave welfare state and, above all, their cherished 35-hour workweek.
What’s so bad about that? There was a time when the 35-hour workweek was the envy of the world, and especially of Americans, who used to travel to France just so they could watch the French relax. Some people even moved to France, bought farmhouses, adjusted their own internal clocks and wrote admiring, best-selling books about the leisurely and sensual French lifestyle.
But no more. The future, we are told, belongs to the modem-day Stakhanovites, who, like the famous Stalinist-era coal miner, are eager to exceed their quotas: to the people in India, say, who according to Thomas L. Friedman are eager to work a 35-hour day, not a 35-hour week. Even the Japanese, once thought to be workaholics, are mere sluggards compared with people in Hong Kong, where 70 percent of the work force now puts in more than 50 hours a week. In Japan the percentage is just 63 percent, though the Japanese have started what may become the next big global trend by putting the elderly to work. According to figures recently published in The Wall Street Journal, 71 percent of Japanese men between the ages of 60 and 64 still work, compared with 57 percent of American men the same age. In France, needless to say, the number is much lower. By the time they reach 60, only 17 percent of Frenchmen, fewer than one in five, are still punching the clock. The rest are presumably sitting in the cafe, fretting over the Turks, Bulgarians and Romanians, who, if they were admitted to the European Union, would come flooding over the French border and work day and night for next to nothing.
How could the futurologists be so wrong? George Jetson, we should recall—the person many of us cartoon-watchers assumed we would someday become—worked a three-hour day, standard in the interplanetary era. Back in 1970, Alvin Toffler predicted that by 2000 we would have so much free time that we wouldn’t know how to spend it. [br] Which of the following conclusion drawn from the passage is NOT true?
选项
A、French people are leisurely people.
B、French people are now working 35 hours a week.
C、They world is getting busier.
D、In the near future, people will work much less in a week.
答案
D
解析
细节题。通篇文章都在说明法国人是闲适的人民,他们因为无法忍受每周超过35小时的工作量而不允许法国加入一体化欧盟。但是,文章结尾也说明,未来的世界是忙碌的世界,人们似乎在延长自己的工作时间。因此这道题选择D。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3284952.html
相关试题推荐
France’shighestcourthaltedthefinalvoyageoftheClemenceaubecause[origin
France’sstandoftheconflictbetweenIsraelandPalestineis[originaltext]
Insixteenth-centuryItalyandeighteenth-centuryFrance,waningprosperity
Theso-called"GloriousRevolution"of1688tookplacein_____.A、FranceB、Americ
1 InthedaysoftheRoses,Francewasstillasortofsemi-detachedpartofEn
1 InthedaysoftheRoses,Francewasstillasortofsemi-detachedpartofEn
1 InthedaysoftheRoses,Francewasstillasortofsemi-detachedpartofEn
Insixteenth-centuryItalyandeighteenth-centuryFrance,waningprosperitya
Insixteenth-centuryItalyandeighteenth-centuryFrance,waningprosperitya
Insixteenth-centuryItalyandeighteenth-centuryFrance,waningprosperitya
随机试题
Gavin’sapartmentislocatedonthe[br][originaltext]Diane:Goodmorning,Dia
ClimateClimateisthelong-termpatternofweatherina【T1】______area.
ThespeakersaretalkingaboutNorwoodUniversityonthephone.[br][originalt
某铁路局2018年完成的总运量为500亿换算吨公里,运输总支出为60亿元,其中固
女,48岁。月经频发,经量增多,妇科检查:子宫大小正常,双侧附件未见异常,服用雄
【教学过程】 (一)导入新课 幻灯片出示图片创设情境,提问学生:为什么父母反对孩子吃方便面与零食?引发学生思考,让学生自由发言,从而引出课题。 (二
共用题干 HowtoGetAlongWellWithYourBo
某男性患者,25岁。牙冠切1/3横断,近中髓角暴露24小时,无松动,口内余牙无异
银行承兑汇票的承兑银行,应当按照票面金额向出票人收取()的手续费。A:千分之一
一男性,某省厅干部,平时不嗜烟酒,生活规律;但性情急躁,易激动,工作认真,争强好
最新回复
(
0
)