首页
登录
职称英语
Tourism develops culture. It broadens the thinking of the traveler and leads
Tourism develops culture. It broadens the thinking of the traveler and leads
游客
2023-12-18
83
管理
问题
Tourism develops culture. It broadens the thinking of the traveler and leads to culture contact between the hosts and guests from far-off places. This can benefit the locals, since tourists bring culture with them.
Tourism may help to preserve indigenous customs, as when traditional shows, parades, celebrations and festivals are put on for tourists. The musicals, plays and serious drama of London theatres and other kinds of nightlife are largely supported by tourists. Such events might disappear without the stimulus of tourism to maintain them.
On the other hand, tourism often contributes to the disappearance of local traditions and folklore. Churches, temples and similar places of worship are treated as tourist attractions. This can be at the expense of their original function: how many believers want to worship in the middle of a flow of atheist invaders? Who would want to pray while curious onlookers shuffle to and fro with guide books, rather than prayer books, in their hands?
Tourism may bring other indirect cultural consequences in its wake. Tensions which already exist between ancient and more modern ways may be deepened by tourists’ ignorance of local customs and beliefs. Tourists, if not actually richer, often seem more well-off than natives. The former may therefore feel superior, leaving the latter embarrassed about their lifestyles. The result maybe an inferior feeling which hardly helps the sense of identity which is so important to regional culture. The poverty of a locality can look even worse when contrasted with the comfortable hotel environment inhabited by tourists. Prosperous retired or elderly tourists from Britain, where the average life expectancy is 75 years, may well generate resentment in Sierra Leone, where the local population can expect to live to no more than 41 years. The relative prosperity of tourists may encourage crime. In Gambia, unemployed young people offer to act as "professional friends"--guides, companions or sexual partners in return for money. When the tourism season is over they can no longer get wages that way so they turn to petty stealing from the local populace. All this affects the local social life and culture adversely.
Cultural erosion can also take place at more subtle levels. Greek villagers traditionally prided themselves on their hospitality. They would put up travelers for free, feeding them and listening to their stories. To take money would have been a disgrace. That has changed now. Tourists exist to be exploited. Perhaps this is hardly surprising if the earnings from one room rented to a tourist can exceed a teacher’s monthly salary. [br] Tourism can help the following except ______.
选项
A、broadening the mind of the travelers
B、putting on traditional shows
C、supporting the serious drama
D、leading to cultural misunderstanding
答案
D
解析
根据文章第一段第二句“It broadens thinking of the traveler and leads to culture contact between the hosts and guests from far-off places.”,可知[A]不是正确答案。根据第二段中的“Tourism may help to preserve indigenous customs,as when traditional shows,parades,celebrations and festivals are put on for tourists.The musicals,plays and serious drama of London theatres and other kinds of nightlife are largely supported by tourists.”,可见[B]和[C]不是正确选择。由此可见,惟有[D]的内容没有得到旅游业的帮助。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3284052.html
相关试题推荐
Whatweretheythinking,thecrowdattheTelfordshoppingcentrewhereIanL
Chileisdisadvantagedinthepromotionofitstourismby[br]ManyofChile’st
Chileisdisadvantagedinthepromotionofitstourismby______.[br]Theobjec
Chileisdisadvantagedinthepromotionofitstourismby______.[br]According
Chileisdisadvantagedinthepromotionofitstourismby______.[br]ManyofC
Chileisdisadvantagedinthepromotionofitstourismby______.[br]According
Chileisdisadvantagedinthepromotionofitstourismby______.[br]ManyofC
1 Scholarsandstudentshavealwaysbeengreattravelers.Theofficialcasefor
1 Scholarsandstudentshavealwaysbeengreattravelers.Theofficialcasefor
Scholarandstudentshavealwaysbeengreattravelers.Theofficialcasefor
随机试题
Alltransactionsarestrictly______,andweneversell,rentortradeanycustom
[originaltext]M:Iknowyougotintopodcastingprettymuchatthebeginning.H
不同比例的平面图、剖面图,其抹灰层、楼地面及屋面的面层线、材料图例的省略画法,以
实木地板铺设时,木方、垫木及胶合板等必须进行处理的内容有()。A.防腐 B.
治疗输血发热反应,下列哪项是错误的A.口服乙酰水杨酸 B.肌内注射异丙嗪 C
关于土地承包经营权的期限,下列说法正确的有()。A.耕地的承包期为30年
辨析题:高校里有些老教师以前从没学过高等教育心理学,课同样上得很好,有的还当了教
下列哪种情况会引起血清补体水平过度降低A.心肌梗死B.甲状腺炎C.糖尿病D.革兰
患者男性,41岁,既往体健,近日因寒冷突然出现左侧面部剧痛,医院诊断为三叉神经痛
《华沙公约》于( )年开始对我国生效。 A.1929 B.1941
最新回复
(
0
)