首页
登录
职称英语
Security concerns have prompted the federal departments of State and Homeland
Security concerns have prompted the federal departments of State and Homeland
游客
2023-12-16
67
管理
问题
Security concerns have prompted the federal departments of State and Homeland Security to tighten the process for issuing visas and to impose rigorous new monitoring procedures for many international students once they enter the United States. Colleges have struggled to comply with new reporting requirements and deal with admitted students whose entry into the country has been delayed by the new procedures.
One result of these problems has been a renewed discussion of the presence of substantial numbers of international students on U.S. campuses. Anecdotal reports suggest that the number of new international students entering the United States is declining.
The downward trend is consistent with data on the number of student visas being issued by the State Department. Applications by Arab and Muslim men and those of any student seeking to study science had to be sent to Washington for review, and men from 25 countries identified as potential harbors for terrorism face new registration requirements once they enter the United States.
These procedures led to long lines at U.S. consulates around the world and to many well-publicized situations in which students were unable to reach their intended campus in time for the opening of classes last autumn.
One continuing problem, university officials say, is that U.S. consulates no longer routinely renew visas for international students whose visas expire while they are home for vacations or other short visits.
The issue of whether some students will continue to view the United States as a desirable place to study has also become a source of discussion. John Shull, college adviser at the Cairo American College, said, "We are seeing more of our students looking at non-U.S, universities." Lynch of Penn State said that his university is now getting "very few new students from the Middle East—especially males".
Stricter U.S. restrictions on foreign students studying in America and delays in processing visa requests appear to be doing part of the job for the British. Applications to British universities from foreign students have surged in the last year, particularly from countries with predominantly Muslim populations.
Among countries sending significant numbers of students to Britain, the biggest increases in applications were from Saudi Arabia. Education officials did not provide reasons for this striking pattern. But some individual universities said there were indications that new U.S. regulations and stricter enforcement were playing at least some role. In Britain, students can also get an education in English, at internationally known universities, but perhaps with a bit less hassle.
Officials said that, while Britain did not impose new regulations on students seeking visas to study here, enforcement of existing rules and scrutiny of applications may have been stepped up. Admissions authorities say they have had more contact with the police, and they are being more diligent about requiting students to leave the country once their visas expire.
Still, either out of choice or necessity, some students apparently are finding Britain to be a more attractive option than the United States. [br] Which of the following statements is not true?
选项
A、There is a downward trend in the numbers of international students on U.S. campuses.
B、The number of student visas being issued by the State Department is declining.
C、Any student who is pursuing a degree of Arts in America don’ t have to be sent to Washington for review.
D、There are still many people in the world who are applying to study in U.S.
答案
C
解析
文章第三段提到需要被送到华盛顿接受审查的条件,这也说明了任何阿拉伯和穆斯林学生都要接受审查,不管他们学习什么专业。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3278989.html
相关试题推荐
TheFederalGovernmentsthecentralgovernmentoftheUnitedStates.Itisdivi
Growingconcernsoverthesafetyandefficacyofanti-depressantdrugsprescr
Growingconcernsoverthesafetyandefficacyofanti-depressantdrugsprescr
Growingconcernsoverthesafetyandefficacyofanti-depressantdrugsprescr
Growingconcernsoverthesafetyandefficacyofanti-depressantdrugsprescr
TheDepartmentofHomelandSecurityhasfilledthenation’stopcyber-securit
SecurityconcernshavepromptedthefederaldepartmentsofStateandHomeland
SecurityconcernshavepromptedthefederaldepartmentsofStateandHomeland
SecurityconcernshavepromptedthefederaldepartmentsofStateandHomeland
TheFederalGovernmentoftheU.S.isdividedinto______branches.A、2B、3C、4D
随机试题
Accordingtotheweatherforecast,whichisusually______,itwillsnowthisaft
保证是最大诚信原则的一项重要内容。根据保证事项是否存在保证可分为()。A.确
第二代计算机CPU使用的第一个晶体管是由()于1947年发明的。A.仙童公司
A. B. C. D.
A.加热灭菌法 B.气体灭菌法 C.紫外线灭菌法 D.流通蒸气灭菌法 E
下列关于Ⅲ度烧伤,错误的是A.愈后留有瘢痕 B.焦痂约3周后开始分离 C.痛
ETF基金最大的特色是()。A.指数型基金 B.被动操作 C.一级市
在进行任何一项投资之前,首先要了解其交易规则,下列关于股票交易规则的描述正确的是
法院持法定手续去某银行支行查询某贸易公司的存款,该行客户经理小刘因与该贸易公司保
某火力发电厂,在海拔1000m以下,发电机变压器组单元接线如下图所示。设1i、
最新回复
(
0
)