首页
登录
职称英语
"Some literary works are mortal; Jane Austen’s are immortal," writes Harold
"Some literary works are mortal; Jane Austen’s are immortal," writes Harold
游客
2023-12-12
49
管理
问题
"Some literary works are mortal; Jane Austen’s are immortal," writes Harold Bloom in his foreword to this delightful volume. In it, 33 writers—from Virginia Woolf to Jay Mclnerney, from Somerset Maugham to Fay Weldon, from Martin Amis to A.S. Byatt— explain the whys and wherefores of our love affair with this provincial spinster, whose six novels have embedded themselves so powerfully in the minds and lives of countless readers over the past two centuries.
The breadth of Austen’s appeal is indeed extraordinary. All her works deal with love and courtship, but she is much more adept at reaching a wide audience than other romantic novelists. Young and old, men and women, scholars and those reading solely for pleasure—all find that her writing satisfies again and again. Not only is she one of the most read authors in the canon; she is one of the most reread.
Yet Austen is never merely a comfort blanket, for her novels make readers think as much as they allow them to escape into another world. She may be the greatest propagandist for bourgeois marriage that English literature has produced, yet she is never smug and her happy endings are tempered by wise realism. As for her prose style, even the greatest cynic has to marvel at the control with which she employs her characteristic irony.
Each one of Austen’s novels has its champions, though apart from the author herself, who feared it was rather too sparkling, it would be hard to find anyone who was not captivated by the vibrant wit of Pride and Prejudice, Emma, too, is universally praised for its extraordinary mastery of narrative form, and for making readers love its flawed, and even unlikeable, heroine; she who attempts to control the lives of those around her but is blinded by her own self-satisfaction. Readers’ favourites, however, often change according to their moods and situations. The autumnal feel of "Persuasion", in which Anne Elliot gets a second chance at love, tends to appeal to older readers; others may find their sympathies shifting between the characters over time, especially with Sense and Sensibility and Northanger Abbey.
The least easy for modern readers is Mansfield Park. Unlike the confident Elizabeth Bennet or the overconfident Emma Woodhouse, its heroine, Fanny Price, is quiet, timid and moralistically opposed to amateur theatricals. It is only by imagining ourselves into the world of the early 19th century that we can begin to empathize with Fanny’s scruples. Yet if readers accept the historical context they can then appreciate that Austen is actually dealing with the much more universal moral problem of selfishness.
As Susannah Carson writes in her excellent introduction, today’s critics are split between those who emphasize Austen’s timeless understanding of human nature, and those who stress the very real differences between her time and our own. This volume illustrates both, and it shows how, after 200 years, it is still possible to have new insights. Have you ever noticed that silly Mrs Bennet, whom everyone loves to mock, ends up having the last laugh in Pride and Prejudice? That her machinations to marry off her daughters all work out? Austen’s irony is so deliciously multilayered that every rereading will yield a fresh perspective. This book offers many such discoveries, and it would make a perfect Christmas present for anyone who loves Austen. (From The Economist; 557 words) [br] Which of the following statements is true according to the passage?
选项
A、Mansfield Park is not welcomed by amateur theatricals.
B、Austen’s novels can only be understood in the specific historical setting.
C、All of Austen’s novels have faithful supporters.
D、Heroines in Austen’s novels are perfect.
答案
C
解析
细节题。文章第四段开头“Each one of Austen’s novels has its champions”奥斯汀的每部作品都有支持者,和C选项对应。还是在这一段中“its flawed,and even unlikeable,heroine”看到她作品中的女主人不是完美的,故D不是正确答案;第五段中提到《曼斯菲尔德庄园》中的女主人公Fanny看上去安静,胆怯,狭隘地反对业余戏剧演出,但并不表明这部小说大家不喜欢,故A不是正确答案;同时,《曼斯菲尔德庄园》需要结合当时的社会现实来理解,不是奥斯汀的所有作品,故B不是正确答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3268025.html
相关试题推荐
RogerRosenblatt’sbookBlackFiction,inattemptingtoapplyliteraryrather
RogerRosenblatt’sbookBlackFiction,inattemptingtoapplyliteraryrather
RogerRosenblatt’sbookBlackFiction,inattemptingtoapplyliteraryrather
RogerRosenblatt’sbookBlackFiction,inattemptingtoapplyliteraryrather
William,DukeofNormandy,foughtkingHaroldofEnglandattheBattleofHastin
The18thcenturywitnessedanewliteraryform-themodernEnglishnovel,whichc
Inthe19thcentury,inEngland,thereappearedaliterarytrend______.A、Romant
WutheringHeightsisthemasterpieceby______.A、JaneAustenB、EmilyBronte*C、Ch
Asaphilosophicalandliterarymoment,______flourishedinNewEnglandfromthe
WhichofthefollowingnovelsisNOTwrittenbyJaneAusten?A、PersuasionB、North
随机试题
Thequestionofwhetherwarisinevitableisonewhichhasconcernedmanyof
Fundingpublictransitisoneofthebiggestproblemsfacingcitiestoday.Ofte
YouarenowtheproudowneroftheAFZoom-Nikkor,alensthatwillprovideyou
为了确定室内热环境指标值,除提高采暖、空调设备能效以外,还有哪些措施是首先必须采
控制成本过程输出,不包括( )。A.项目资金需求 B.项目文件更新 C.工
下列哪项不是月经的生理现象A.周期21~35天 B.经期3~7天 C.经量1
A.生麦芽B.米炒麦芽C.炒麦芽D.麦芽炭E.焦麦芽具有消食化积作用的炮制品是
根据《碾压式土石坝设计规范》(SL274-2001),在防渗体分区坝的防渗体断
A.洁净室(区) B.制剂配制所用的物料 C.制剂室应有的文件包括 D.制
共用题干 某房地产开发公司A通过集体土地征收的途径,获得10公顷的建设用地,拟
最新回复
(
0
)