首页
登录
职称英语
Ask people to name a safe place and most will say "home". But every year the
Ask people to name a safe place and most will say "home". But every year the
游客
2023-12-08
61
管理
问题
Ask people to name a safe place and most will say "home". But every year the British Government produces its official Home Accident Survey. This shows that home can be a dangerous place. Last year 7 British citizens died while putting up their Christmas decorations. Over 1,600 needed medical help after falling off their chairs. And 70 people had fatal accidents while lying in bed. It is safe to say that no activity is without danger.
Some of these accidents are just the risks of modern living. We prefer to risk having a washing hour cleaning our clothes by hand. But most fatal accidents are not the result of mechanical failure. The two most common are falling down the stairs and going to sleep in the bath. This shows that we are more at risk when we feel safe. Research into driving habits proves this. Cars adapted with driver safety features tend to be involved in more accidents. It seems that drivers who feel safe don’t bother driving safely.
It may well be that we need risk as a kind of mental discipline. It sharpens up the mind’s decision making processes. This may date from the origins of human civilization. Our remote ancestors were laced with a choice. Leaving their cave might mean being eaten by wild animals, But staying in the cave meant starving for certain. They took the risk and society was born.
Modern societies are designed to be safe. Yet this produces a desire in individuals to look for danger. "Extreme sports" have rapidly gained in popularity throughout the 1990s, As life gets safer and more predictable, people feel the urge to ski down cliffs or throw themselves off bridges attached to elastic ropes. Psychologists call this "self-actualization". They mean a desire to be different and stand out from the crowd.
Most people do not want to risk their lives. But they will take risks in other areas. For example, they risk failure when they go for promotion at work or start new businesses. This is a more acceptable risk than mountain climbing. Even when people fail, they are still alive. They may even get paid.
It is possible to say that the whole global economy simply consists of people deciding whether to take risks or not. We all know of people who behave recklessly and lose their friends, family or even homes. The stories of those who risked everything on some enterprise and failed can be seen in any newspaper or magazine.
So maybe it is safer to keep your head down at work. Perhaps now is not the time for that great business idea. Shouldn’t we just play it safe? But this too is risky. If we refuse to take any risks, then we threaten our ability to think clearly. According to the Home Accident Survey, twice as many people fall from short ladders than from long ones. [br] It is implied that______.
选项
A、home is the most dangerous place
B、most people takes risks in many areas besides risking their lives
C、risk awareness may contribute to safety
D、if we don’t take any risks, we will be able to think clearly
答案
C
解析
第一段虽然谈到不出门也会有危险,但也没有在家最危险的意思,所以A不正确。倒数第三段指出大多数人不愿冒生命危险,但会在其他领域冒险,所以B不正确。最后一段倒数第二句指出,不愿冒险会影响正常的思维能力,所以D也不正确。第二段提到人在感觉安全的状态下更容易出事,并以开车习惯为例进行说明。接着第三段开头指出,可能我们需要以危险来训练我们的心理,危险能提高大脑决策的能力。文章最后一句再次指出,官方报告显示,短梯子出事的比率是长梯子出事的一倍。这些都说明,危险意识有助于我们防止危险,提高安全系数。因此正确答案为C。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3255526.html
相关试题推荐
OurgreatestresponsibilityistheactivedefenseoftheAmericanpeople.Twe
Somepeopleclaimthatcompetitionismoreimportantthancooperationinthepre
Somepeoplethinkchildrenofdifferentabilitiesshouldbeeducatedtogethe
TheNationalPeople’sCongressaimedtodoallthefollowingEXCEPT[originaltex
Nowadays,manypeopleusecomputerstohandleordinaryissuessuchasbankin
Australiahasalwaysbeenacontinentwithfewpeoplemainlybecause______A、Aus
Microblogisalltheragetoday.People,especiallyyoungpeople,tweetthei
InthecasethatoccurredinFrancein1981,howmanypeoplewitnessedit?[orig
Whatisthefirstthingpeopleshouldrememberiftheywanttomakeagoodprese
Whatisthefirstthingpeopleshouldrememberiftheywanttomakeagoodprese
随机试题
Acaffeinatedbeeisabusierbee.It’llworkhardertofindfood,andtoco
假定你是李明,根据下面的内容写一封投诉信。1.昨天在超市买的空调不能正常运作;2.要求超市及时提供解决方案,如果不能修理好该空调,将要求退款;3.写信日期
Sometwentyyearsago,theperformanceofgirlsandboysinclasswascompar
“从本质上看,认识是主体对客体的能动反映。”这是一种()A.辩证唯物主
某采用集中送风热风供暖的民用建筑房间长宽各为60m、高7m,送风口高度3.5m。
女性,60岁,2年前患乳腺癌手术治疗。1个月来出现胸闷、气促就诊,查体发现心影向
《义务教育美术课程标准(2011年版)》采用的划分美术学习领域的依据是()
军人因公致残是指()等致残。A.因试飞试航 B.因患职业病 C.因军事
一住店客人未付房钱即想离开旅馆去车站。旅馆服务员揪住他不让走,并打报警电话。客人
某公司拟进行股票投资,计划购买甲、乙、丙三种股票组成投资组合,已知三种股票的β系
最新回复
(
0
)