首页
登录
职称英语
Scientists already knew that bilingual young adults and children perform bet
Scientists already knew that bilingual young adults and children perform bet
游客
2023-12-04
72
管理
问题
Scientists already knew that bilingual young adults and children perform better on tasks dictated by the brain’s executive control system. Located at the front of the brain, this system is "the basis for your ability to think in complex ways, control attention, and do everything we think of as uniquely human thought," said Ellen Bialystok, a psychologist at York University in Toronto, Canada.
Now studies are revealing that advantages of bilingualism persist into old age, even as the brain’s sharpness naturally declines, Bialystok said Friday at a meeting of the American Association for the Advancement of Science in Washington, D. C. Bialystok and colleagues examined 102 longtime bilingual and 109 monolingual Alzheimer’s patients who had the same level of mental acuity. About 24 million people have dementia(痴呆)worldwide, with the majority of them suffering from Alzheimer’s, according to Sweden’s Karolinska Institutet medical university.
The bilingual patients had been diagnosed with the Alzheimer’s about four years later than the monolingual patients, on average, according to Bialystok’s most recent study, published in November in the journal Neurology. This suggests bilingualism is "protecting older adults, even as Alzheimer’s is beginning to affect cognitive function," Bialystok said.
Bialystok is also studying physical differences between bilingual and monolingual brains. In a new experiment, she used CT scans to examine brains of monolinguals and bilinguals with dementia. All the subjects were the same age and functioned at the same cognitive level.
"The physical effects of the disease in the brain were found to be more advanced in the bilinguals’ brains, even though their mental ability was roughly the same," Bialystok told National Geographic News. Apparently, the bilinguals’ brains are somehow compensating, she said. "Even though the ’machine’ is more broken, they can function at the same level as a monolingual with less disease," she said.
"Benefits of bilingualism can begin in uterus(子宫)," Janet Werker, a psychologist at the University of British Columbia, Canada, told the news briefing. For instance, Werker and colleagues’ recent studies show that babies exposed to two languages in uterus do not confuse their languages from birth.
" The mental workout required to keep the languages separate may create an ’ enhanced perceptual vigilance(警觉)’ that has lifelong benefits," Werker said. "What I’d like to suggest is the kind of advantages you’ve heard about in aging can be established from those first days of life, in babies having to keep the two languages apart. "
Granted, people born into bilingualism have it a bit easier. "One of the things babies have is the luxury of time—they get the opportunity to really focus on task at hand," Werker said. " If we want to learn a second language, we need to set time aside to allow that to happen"—and evidence suggests the payoff is worth it.
Even if you don’t learn a second language until after middle age, it can still help stave off dementia, York’s Bialystok said. Being "bilingual is one way to keep your brain active—it’s part of the cognitive-reserve approach to brain fitness," Bialystok said. And when it comes to exercising the brain by learning another language, she added, "the more the better—and every little bit helps. " [br] Bilingualism helps older adults to______.
选项
A、stay away from Alzheimer’s
B、retain cognitive abilities
C、delay aging process
D、improve mental acuity
答案
B
解析
细节题。由题干中的bilingualism和older adults定位至第三段第二句,该句指出,双语正在保护老年人,即使是在老年痴呆症已经开始影响和损害他们的认知功能的时候,换句话说,双语(bilingualism)能帮助老年人保持认知功能,即retain cognitive abilities。此外,第二段首句提到,advantages of bilingualism persist into old age,even as the brain’s sharpness naturally declines,这也很好地证实了这一观点,因此[B]为答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3242603.html
相关试题推荐
CardinalMezzofantiofBolognawasasecularsaint.Thoughheneverperforme
CardinalMezzofantiofBolognawasasecularsaint.Thoughheneverperforme
Itis,everyoneagrees,ahugetaskthatthechildperformswhenhelearnst
Itis,everyoneagrees,ahugetaskthatthechildperformswhenhelearnst
Itis,everyoneagrees,ahugetaskthatthechildperformswhenhelearnst
Itis,everyoneagrees,ahugetaskthatthechildperformswhenhelearnst
Itis,everyoneagrees,ahugetaskthatthechildperformswhenhelearnst
Itis,everyoneagrees,ahugetaskthatthechildperformswhenhelearnst
Itis,everyoneagrees,ahugetaskthatthechildperformswhenhelearnst
______referstotherealizationoflangueinactualuse.A、PragmaticsB、Performan
随机试题
[img]ct_epem_epelisv_01811(20097)[/img][br][originaltext]Jackisaverygood
AftertheviolentearthquakethatshookLosAngelesin1994,earthquakesci
AftertheviolentearthquakethatshookLosAngelesin1994,earthquakescie
下列各项洋地黄毒性反应的处理措施,错误的是A.洋地黄特异性抗体治疗 B.频发室
下列作家与作品对应正确的是()。A.《白杨礼赞》——朱自清 B.《分马》——赵
近代以来,世界上主要资本一帝国主义国家,几乎都曾经欺凌过中国,强迫中国签订过不平
下列关于口服降糖药物的叙述都是正确的,除了A.有酮症倾向的1型糖尿病忌用磺脲类降
一住店客人未付房钱即想离开旅馆去车站。旅馆服务员揪住他不让走,并打报警电话。客人
下列关于地方政府规章的表述中,正确的是()。A.各级人民政府都有权制定地方政府
消毒效果检查方法及评价指标
最新回复
(
0
)