首页
登录
职称英语
(1)Most people dream enthusiastically at night, their dreams seemingly occup
(1)Most people dream enthusiastically at night, their dreams seemingly occup
游客
2023-12-03
75
管理
问题
(1)Most people dream enthusiastically at night, their dreams seemingly occupying hours, even though most last only a few minutes. Most people also read great meaning into their nocturnal(夜间的)visions. In fact, according to a new study in the Journal of Personality and Social Psychology, the vast majority of people in three very different countries—India, South Korea and the United States—believe that their dreams reveal meaningful hidden truths.
(2)But after so many years of brain research showing that most of our everyday cognitions result from a complex but observable interaction of proteins and neurons and other mostly uncontrolled cellular activity, how can so many otherwise rational people think dreams should be taken seriously? After all, brain activity isn’t mystical but—for the most part—highly predictable.
(3)The authors of the study—psychologists Carey Morewedge of Carnegie Mellon University and Michael Norton of Harvard—offer a few theories. For one, dreams often feature familiar people and locations, which means we are less willing to dismiss mem outright. Also, because we can’t trace me content of dreams to an external source—because that content seems to arise spontaneously and from within—we can’t explain it the way we can explain random thoughts that occur to us during waking hours. If you find yourself sitting at your desk and thinking about a bomb exploding in your office, you might say to yourself, "Oh, I watched 24 last night, so I’m just remembering that episode." But people have a harder time making sense of dreams. Maybe 24 caused the dream, we think—or maybe we’re having a premonition of an attack. We love to interpret dreams widely, and those acts of interpretation give dreams meaning.
(4)Human beings are irrational about dreams the same way they are irrational about a lot of things. We make dumb choices all the time on the basis of silly information like racial bias or a misunderstanding of statistics—or dreams. Morewedge and Norton quote one of the most famous modern studies to demonstrate our collective folly, from a paper written by psychologists Amos Tversky and Daniel Kahneman that was published in Science in 1974. In that paper, Tversky and Kahneman discuss an experiment in which subjects were asked to estimate the percentage of African countries represented in the U.N. Before they guessed, a researcher spun a wheel of fortune in front of them that landed on a random number between 0 and 100. People tended to pick an answer that wasn’t far from the number on the wheel, even though the wheel had nothing to do with African countries.
(5)As I said, we all make dumb choices based on silly information. That’s why we invest meaning in dreams. That being said, dumb choices aren’t necessarily bad ones. A final finding from the study: When people have dreams about good things happening to their good friends, they are more likely to say those dreams are meaningful than when they have dreams about bad things happening to their friends. Similarly, we invest more meaning in dreams in which our enemies are punished and less meaning in dreams in which our enemies emerge victorious. In short, our interpretation of dreams may say a lot less about some quixotic search for hidden truth than it does about another enduring human quality: optimistic thinking. [br] The relationship between the second and third paragraph is that _____.
选项
A、each presents one side of the topic
B、the second generalizes, the third offers support
C、the third is the logical result of the second
D、the third makes a contrast to the second
答案
B
解析
本题考查第2段和第3段的逻辑关系。第2段陈述了这些年来大脑研究的结论:梦很平常,并不神秘。可以预测;第3段为这一结论提供了理论支撑:梦常常是关于我们熟悉的人或地点,同时也剖析了我们不能找寻到梦的情景来源的原因。从而得知,第2段为总括,第3段为其提供理论支撑,因此答案为B。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3239989.html
相关试题推荐
WheneverIspeaktoeducatorsandinterestedlaypeopleaboutneuroplasticity
WheneverIspeaktoeducatorsandinterestedlaypeopleaboutneuroplasticity
WheneverIspeaktoeducatorsandinterestedlaypeopleaboutneuroplasticity
PASSAGETHREE[br]WhathelpsKathytogetpeople’sbacksup?HerHailshamstuden
Somepeoplesaylovemakestheworldgoaround.Otherssayitisnotlove:i
Somepeoplesaylovemakestheworldgoaround.Otherssayitisnotlove:i
Somepeoplesaylovemakestheworldgoaround.Otherssayitisnotlove:i
Somepeoplesaylovemakestheworldgoaround.Otherssayitisnotlove:i
Somepeoplesaylovemakestheworldgoaround.Otherssayitisnotlove:i
Inmanycountries,whenpeoplegivetheirname,theyrefertothemselvesus
随机试题
Thisisagirl.HernameisSunJing,Sheisthirteen.ShestudiesatNo.6
某汽车厂为增值税一般纳税人,主要生产小汽车和中轻型商用小客车,小汽车不含税出厂价
患者,女性,56岁。骨盆粉碎性骨折后4小时。查体:血压82/55mmHg,心率每
8岁女孩,因发热伴左耳下肿痛2天就诊。体检:体温38.9℃,神清,左侧腮腺肿大,
患者,女,26岁。产后头发斑块状脱落,并呈进行性加重,无疼痛,伴唇白,心悸,气短
A. B. C. D.
薪酬战略的构成包括()。A.成本最小化 B.内部的一致性 C.员工的贡献率
银行业从业人员应该确保其娱乐活动不会产生( )的问题。A.不明显属于奢侈、浪费
甲患抑郁症欲自杀,但无自杀勇气。某晚,甲用事前准备的刀猛刺路人乙胸部,致乙当场死
根据《建设工程施工合同(示范文本)》GF—2017—0201,除专用合同条款另有
最新回复
(
0
)