首页
登录
职称英语
[originaltext]M: Today we have Professor Snow in our studio. (1)She’s an expert
[originaltext]M: Today we have Professor Snow in our studio. (1)She’s an expert
游客
2023-12-03
63
管理
问题
M: Today we have Professor Snow in our studio. (1)She’s an expert on language education. Well, do you believe that the critical period for language acquisition affects one’s ability to learn a second language? Might it affect the way in which one learns that second language?
W: (2)The evidence clearly demonstrates that there is no critical period for second-language learning, that there is no biologically determined constraint on language learning capacity that emerges at a particular age, nor any maturational process which requires that older language learners function differently than younger language learners. There are, however, myriad differences between older and younger learners that play themselves out in second-language learning just as they do in the learning of a musical instrument, a sport, or nuclear physics. For some aspects of learning, older learners have compelling advantages; for others, they have disadvantages. (3)Those advantages and disadvantages emerge as a result of many variables that vary with age. These variables include how much one already knows, how strategic one’s learning can be, how embarrassed one is about making errors, etc., and are not biologically determined.
M: Could you offer any potential explanations for the fact that older learners of a second language typically achieve basic proficiency in the new language more rapidly than younger learners?
W: Older learners do have many advantages. (4)First, they already know one language, sometimes more than one, quite well, and have therefore practiced with the linguistic capacities that speed language acquisition. Second, they are typically better at intentional learning. In other words, they have study strategies, literacy skills, and other resources to utilize. We are not surprised that older learners are better at algebra or history; we should not be surprised that they are faster second-language learners.
M: Are some second-language skills more naturally acquired by younger learners than by older learners? Is the opposite ever true, that is, do older learners acquire some skills more readily than younger learners?
W: It is hard to understand what one means by "naturally acquired." Younger language learners, like older ones, work hard and struggle while learning. (5)But younger learners are probably more willing to learn socially useful language, including phrases and longer utterances, without knowing exactly what it means. Thus, they can sometimes function better in certain social interactions. Younger learners generally are learning in the context of more contextual interactions; therefore, they may have advantages in picking up the meanings of the words they hear. And, while younger learners certainly start out with a "foreign accent" just like older learners, they may be more willing to experiment with unfamiliar sounds and sound sequences.
1. What does Professor Snow do?
2.What’s Professor Snow’s opinion on critical period?
3.What causes the advantages and disadvantages of older second-language learners?
4.Why are older learners faster second-language learners?
5.Why can younger learners function better in certain social interactions?
选项
A、She is a linguist.
B、She works as a teacher.
C、She’s an expert on language education.
D、She’s an expert on spreading languages.
答案
C
解析
访谈开始部分,主持人介绍受访人时,提到了Professor Snow的身份,即an expert on language education“语言教育专家”,只要仔细听录音,此题不难回答,选C,同时排除A“她是语言学家”、B“她是教师”和D“她是推广语言的专家”。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3239766.html
相关试题推荐
ThenewsismainlyabouttheEU’smeetingto______.[br][originaltext](9)
WhatisthecurrentsituationofjobmarketintheUS?[originaltext](7)US
Whatistheoutcomeofthesummit?[originaltext](6)TheUNclimatechanges
[originaltext]OverinEurope,thefinancialoutlookforafewcountriesisn
[originaltext]Interviewer(W)DonnyDeutsch(M)W:Anextremelycompetitivespirit
WhatwastherelationshipbetweentheUSandIranbefore?[br][originaltext]
WhatwastherelationshipbetweentheUSandIranbefore?[originaltext]Ato
WhichofthefollowingstatementsisCORRECT?[br][originaltext]Interviewer(M)
HowmuchweretheCO2levelsbeforetheIndustrialRevolution?[originaltext]
Whenwastheworld’s7billionthbabyborn?[br][originaltext]Yesterdaywe
随机试题
阅读下面对话,根据其内容写一篇有关Mary去肯尼亚旅行的短文。要求:1.所写短文应与对话相关内容意义相符,涵盖其要点;2.用你自己的语言表达,可改写对话中
Thenewofficeblockoccupies______.[originaltext]OurFirm,togetherwitht
Theschoolauthorityagainststudents’smokingbothintheclassroomsandathom
Musiccomesinmanyforms;mostcountrieshaveastyleoftheirown.【C1】____
Youneedalocalbankaccounttousethis.[br]Youcanavoidacommissionfeei
Youmayrelyuponitthatwecancontactyournearestrelative______anyaccide
中医的“证”包括A.邪正关系 B.病变原因 C.病变部位 D.病变性质
根据劳动争议调解仲裁法律制定的规定,下列劳动争议中,劳动仲裁机构作出的仲裁裁决,
关于水泥的技术要求,属于选择性指标的是()。A.体积安定性 B.细度
患儿,2岁。百日咳后持续发热半月余,体温在38℃左右。易倦纳差,消瘦,近1周头痛
最新回复
(
0
)