首页
登录
职称英语
[originaltext]W: I’m beginning to see your point. A single lifestyle decides no
[originaltext]W: I’m beginning to see your point. A single lifestyle decides no
游客
2023-12-02
50
管理
问题
W: I’m beginning to see your point. A single lifestyle decides nothing if not integrated with a good environment.
M: That’s right. So during the 1980s and 1990s, there has been a growing swing away from seeing lifestyle risks as the root cause of poor health. While lifestyle factors still remain important,(6)health is being viewed also in terms of the social, economic and environmental contexts in which people live.
W: This is a new concept of health. And I heard it’s called the socio-ecological view, isn’t it?
M: Yes.(7- 1)In 1986,representatives from 38 countries gathered in Ottawa, Canada, to hold the first International Conference of Health Promotion. It was at that conference that the broad socio-ecological view of health was endorsed.
W: What were the details of the endorsement?
M:(7-2)Well, the representatives declared that the fundamental conditions and resources for health are peace, shelter, education, food, a viable income, a stable ecosystem, sustainable resources, social justice and equity. Moreover, improvement in health requires a secure foundation in these basic requirements. From this statement, we can find that the creation of health is about much more than encouraging healthy individual behaviors and lifestyles and providing appropriate medical care.(8)It must include addressing such issues as poverty, pollution, urbanization, natural resource depletion, social alienation and poor working conditions.
W: Oh, I see. But how are they affecting health?
M:(9)They do not operate separately. Rather, they are interacting and interdependent. The complex interrelationships between them determine the conditions that promote health. A broad socio-ecological view of health suggests that the promotion of health must include a strong social, economic and environmental focus.
W: That’s right.
M: As we all know, good health is a major source for social, economic and personal development and an important dimension of quality of life. Political, economic, social, cultural, environmental, behavioral and biological factors can all favor health or be harmful to it.(10)The Ottawa Conference not only redefines the notion of health. More importantly, it brings practical meaning and action to this broad notion of health promotion. It presents fundamental strategies and approaches in achieving health for all.
W: Then what is the basic philosophy of this health promotion?
M: Very easy to understand. Just to enable people to increase control over and to improve their health.
W: The new concept of health you have told us today is very useful to our understanding of health. Thank you very much.
M: You are welcome.
This is the end of Part Two of the interview. Questions 6 to 10 are based on what you have just heard.
6. According to the socio-ecological view of health, which of the following is NOT related to people’s health?
7. What can we know about the first International Conference of Health Promotion in 1986?
8. According to the Ottawa Conference, which of the following problems should be addressed?
9. How are social factors influencing physical health?
10. Which of the following is the significance of the Ottawa Conference?
选项
A、Society.
B、Gender.
C、Economy.
D、Environment.
答案
B
解析
本题设题点在列举处。访谈中提到在20世纪80年代至90年代期间,人们关于健康的观念再次发生了改变,根据句(6)可知,这种社会生态学的健康观念是从社会、经济以及环境的角度来看待健康的,而没有提到性别,因此答案为[B]。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3237480.html
相关试题推荐
WhichofthefollowingisNOTtrueaccordingtothenews?[br][originaltext]
WhichofthestatementabouttheinvestmentfirmisINCORRECT?[originaltext]
Thetrusteesignedthesettlementinorderto[br][originaltext]Thetruste
WhatmarkedthebeginningoftheRomanticAge?A、ThefinishofthenovelOliverT
Civilrightsdebateshaveragedinrecentyearsoverwhethersingle-sexclas
WhydidtheAmericanadviseraccuse?[br][originaltext](9)AtopAmerican
Russiaputoffitsmannedspacecraftmissionbecause[originaltext]U.S.offi
Bahrainioppositionactivistssayateenageboy[originaltext](9)Bahrainio
Whydogaspricesnotgodownaseconomistspredicted?[br][originaltext]M:Th
Whydogaspricesnotgodownaseconomistspredicted?[br][originaltext]M:Th
随机试题
Entertheinformationage.Informationistherawmaterialformanyoftheb
2007年8月,根据《期货交易管理条例》及相关法规和规范性文件,中国证券监督管理委员会发布了(),建立了“五位一体”的期货监管协调工作机制。A、《期货
Icanjump(far)______thanTom.farther空白处后面是一个表示比较级的than,所以前面应该用副词far的比较级,故正确答
A.目 B.舌 C.口 D.鼻 E.耳属于"水"的五官是()
患儿,男,5岁。发热39.5℃,咽喉肿痛,咳嗽,鼻塞流涕,面部和耳后有针头大小的
下列叙述正确的是( )。A.锥形瓶可用作加热的反应器 B.室温下.不能将浓硫
教师组织学生开展“外国文学作品及其作者生平——知人论世”主题活动,要求各小组提前
A.淡绿色 B.白色 C.淡蓝色 D.淡黄色 E.淡红色麻醉药品处方的颜
A.呼吸性酸中毒 B.代谢性酸中毒 C.呼吸性碱中毒 D.代谢性碱中毒
表中工业总生产值排名第2的行业,其工业新鲜用水量占全市工业新鲜用水总量的比重
最新回复
(
0
)