首页
登录
职称英语
(1)With the toll from anthrax mounting, the antibiotic most commonly used to
(1)With the toll from anthrax mounting, the antibiotic most commonly used to
游客
2023-11-27
62
管理
问题
(1)With the toll from anthrax mounting, the antibiotic most commonly used to tackle the deadly bug is now a celebrity. News anchor Tom Brokaw recently held a bottle up to the camera, saying: "In Cipro we trust."
(2)Sadly, that trust could be short-lived. Cipro "may have the dubious distinction of being the antibiotic we destroy faster than any other", warns microbiologist Abigail A. Salyers at the University of Illinois. The problem is that bacteria are immensely adaptable critters. Expose them to antibiotics long enough, and they’ll evolve ways to survive the drugs.
(3)Infectious-disease experts stress that people exposed to anthrax, such as postal workers in affected mail centers, should take Cipro, at least until tests show either that they don’t have the bug or that their bacterial strain is susceptible to other drugs. But those who gulp down Cipro merely out of fear are being dangerously irresponsible, putting both themselves and others at risk.
(4)Why? The human body teems with bacteria. A broad-based antibiotic such as Cipro acts like a neutron bomb on this ecosystem, wiping out billions of microbes. Not only can that impair normal body functions in which bacteria play a role, such as digestion, but harmful germs can move in, like squatters taking over suddenly vacant houses.
(5)CRYING WOLF. Worse, antibiotics breed resistance. When you take a drug, the hardest bacteria among constantly mutating strains survive, reproduce, and pass along defense mechanisms against drugs. Taking Cipro for weeks "is the perfect situation for the regular bacteria in the body to become resistant", says Dr. Carol J. Baker, a pediatrician at Baylor College of Medicine and president of the Infectious Disease Society of America. Except in the case of an actual anthrax infection—rather than more exposure—it’s best to take the antibiotic for a few days only, to limit the development of resistance in the body’s bacteria.
(6)Even without resistance, these normally harmless bugs can turn nasty. Painful infections result when benign gut flora, such as E. coli, find their way to the urinary tract. Streptococcus bugs that live harmlessly in the throat cause pneumonia if they get into the lungs. Contract one of these diseases, and your doctor may prescribe Cipro. But if you’ve previously taken weeks of the antibiotic, your particular bug may already be primed to resist it. Not until you have to rush to the hospital will anyone know that something has gone horribly wrong. And the resistant microbes can spread to others.
(7)Indeed, antibiotic resistance is one of the world’s most pressing public-health problems. A single case of so-called multidrug-resistant tuberculosis costs more than $250,000 to cure—and the deadly germs are on the rise in many countries. Up to 30% of bacteria that cause ear infections and pneumonia in the U.S. can fight off standard antibiotics. The toll: thousands of hospitalizations and billions of dollars a year.
(8)The quinolone drugs—of which Cipro is one example—were once part of the solution. They kill a wide spectrum of bugs, including strains resistant to other drugs. But resistance to quinolones has appeared in everything from meningitis-causing pneumococcus bugs to the E. coli in bladder infections. [br] Which of the following statements can be inferred from the passage?
选项
A、Take Cipro often and get better soon.
B、People don’t trust in Cipro.
C、The advantage of antibiotic.
D、Cipro: now for the downside.
答案
D
解析
通过阅读全文可知,文章主要谈论Cipro的弊端,因此应选D。第1段说明人们很信赖Cipro;从第2段首句的转折开始,下文主要描写过分依赖抗生素的弊端,因此可排除A、B两项;C“抗生素的优势”表述片面,故错误。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3224031.html
相关试题推荐
Whilethenewsseemstohighlightthemountingexternalandinternalpressu
Whilethenewsseemstohighlightthemountingexternalandinternalpressu
Whilethenewsseemstohighlightthemountingexternalandinternalpressu
Whilethenewsseemstohighlightthemountingexternalandinternalpressu
Whilethenewsseemstohighlightthemountingexternalandinternalpressu
(1)Withthetollfromanthraxmounting,theantibioticmostcommonlyusedto
(1)Withthetollfromanthraxmounting,theantibioticmostcommonlyusedto
(1)Withthetollfromanthraxmounting,theantibioticmostcommonlyusedto
Itiscommonlybelievedthatoneneedshighereducationinordertosucceed,
Whilethenewsseemstohighlightthemountingexternalandinternalpressu
随机试题
Beforetheprintingpress,bookscouldbepurchasedonlyinexpensivemanuscript
[A]covering[I]little[B]clear[J]fog[C]slowly[K]immediately[D]w
Thecultureofanysocietyisusuallythoughttobeoftwokinds:materiala
新课程强调将学生学习知识的过程转化为形成正确价值观的过程,其价值观是指()。A
尼可刹米的作用是A:治疗中枢性呼吸及循环衰竭 B:改善轻度老年性痴呆患者认知能
对渠道财务绩效的考核主要从()方面进行。A:分销渠道费用指标 B:渠道市场占有
孔子作为儒家的创始人,奠定了儒家理想人格的基本格局。孔子理想人格的基本内容是“礼
关于商业银行合规性检查的说法,正确的有()。A.合规性检查是银行业监管的基
甲公司持有乙公司20%的有表决权股份,采用权益法核算。甲公司取得该项投资时,乙公
提示重症胰腺炎的体征是( )。A.Courvoisier征阳性 B.肝浊音界
最新回复
(
0
)