首页
登录
职称英语
(1)Itzik Galili really is an artist of the floating world. Born in Israel in
(1)Itzik Galili really is an artist of the floating world. Born in Israel in
游客
2023-11-25
66
管理
问题
(1)Itzik Galili really is an artist of the floating world. Born in Israel in 1961, he moved to Amsterdam when he was 30 and is shaping up as one of Europe’s most idiosyncratic choreographers. Mr. Galili holds dual Israeli and Dutch citizenship. He has three children in Israel and visits them every ten days. In addition to his native Hebrew, he also speaks good English and Dutch.
(2)Mr. Galili is highly regarded in me Netherlands. Marking the tenth anniversary of the founding of his company, Galili Dance, a new show, "Heads or Tales", has been receiving enthusiastic reviews as it tours the country. Fiercely contemporary, "Heads or Tales" is full of gorgeous imagery, compelling ensemble work and arresting solos. One thing it is not, though, is balletic. Scenes include a naked man being showered with bits of paper, men doing the pogo, and a man and woman engaged in tentative ballet while conducting a dialogue about genocide.
(3)Mr. Galili’s artistic style is confrontational: athletic, unsentimental and often witty. He claims not to be specifically political, believing that politics and choreography rarely sit well together. But in "For Heaven’s Sake", a powerful piece that he first staged in 2001 and which he revised last year, the images of occupation—conjuring up the Israelis in Palestine, perhaps, or the Americans in Iraq—could not be mistaken for anything else.
(4)Ten years ago, Mr. Galili moved from Amsterdam to the northern town of Groningen. A friend had called, urging him to apply for a position there as director of dance. Mr. Galili got the job. Groningen is a pleasant place, with an old university, but its claims to fame do not extend too much beyond the industrial processing of sugar-beet and a glorious 15th-century tower. "Who would want to go to Groningen?" asks Mr. Galili with an ironic smile.
(5)Yet in many respects it was a shrewd move. For such a small country, the Netherlands has an unusual quantity of world-class dance troupes, including the Dutch National Ballet, based in Amsterdam, and the more experimental Netherlands Dance Theatre(NDT)in The Hague. Both fill theatres across the globe.
(6)In Groningen, though, Mr. Galili is dance’s top dog. That allows him to work with a freedom and intensity that he might not be permitted were he competing with a bigger troupe in a major urban centre. One measure of Galili Dance’s status is the number of young hopefuls who want to join. The full tally of its performing employees amounts to only ten people. Yet once or, at most, twice a year, Mr. Galili sees between 350 and 500 applicants over three days each time.
(7)Small, for Mr. Galili, is clearly beautiful. His thinking about dance is correspondingly original. Talent, even if discernible from an early stage, develops only slowly. Almost everything begins in improvisation, and his aim is never merely to make an audience laugh or cry. There must always be a journey "within", he says.
(8)Mr. Galili knew nothing about dance until he was in his early 20s. He had had a disrupted childhood, with his parents divorcing and his mother suffering a breakdown. He and two other siblings were fostered by three different families, and Mr. Galili recalls with evident pain that he grew up in 17 different places between the ages of five and 18. After doing his military service in Israel in the early 1980s, he caught the dance bug when watching five men dancing to a Greek folk tune; he had always loved Greek music. [br] Which of the following can NOT be used to describe Galili according to the passage?
选项
A、An artist with dual citizenship and linguistic talent.
B、A very popular artist in the Netherlands.
C、An artist whose thinking about dance is original.
D、An artist who is interested in politics.
答案
D
解析
第3段第2句提到,Galili自言他的舞蹈不会表达特定的政治含义,rarely一词表明他相信政治与编舞格格不入,D中的interested一词不能从文中体现,故选D。结合第1段首句中的artist、第3句中的dual…citizenship和末句可知,A符合文意;第2段第1句中的highly regarded与B中的very popular意思相近;第7段第2句提到,Galili对舞蹈的认识独树一帜,C符合文意。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3218654.html
相关试题推荐
PASSAGEONE[br]WhyisSt.Petersburgcalleda"floatingcity"?Becauseitisne
[originaltext]M:I’mreallyscaredaboutthistalkI’vegottogivenextweek.
[originaltext]M:I’mreallyscaredaboutthistalkI’vegottogivenextweek.
PASSAGEFOUR[br]WhatisagooddanceaccordingtoGalili’sunderstandingofda
(1)Thefoxreallyexasperatedthemboth.Assoonastheyhadletthefowlso
(1)Thefoxreallyexasperatedthemboth.Assoonastheyhadletthefowlso
(1)Spacemayseemremote,butit’sreallynotthatfaraway.Thepopularorb
(1)Spacemayseemremote,butit’sreallynotthatfaraway.Thepopularorb
(1)Spacemayseemremote,butit’sreallynotthatfaraway.Thepopularorb
Artistsroutinelyderidebusinesspeopleasmoney-obsessedbores.Orworse.Ev
随机试题
Educationinmostofthedevelopingworldisshocking.HalfofchildreninS
Vibrationsinthegroundareapoorlyunderstoodbutprobablywidespreadmeanso
Theprocessby【C1】______ofwhichhumanbeingsarbitrarilymakecertainthing
A.纵隔扑动 B.胸壁反常呼吸运动 C.颈静脉怒张 D.头面颈部肿胀、发绀
40周妊娠,临产8小时,阴道检查:先露头,棘上2cm,宫口开大3cm,无产瘤及骨
临产时可以灌肠的是A.胎膜已破,宫口开大2cm,头先露,S+1,胎心率正常 B
在一个制造过程中,不合格率为0.05,如今从成品中随机取出10个,记X为10个
近几年来,贸易商大力倡导推行基差定价方式的主要原因是()。A.拥有定价的主动权
粉末显微鉴别时可见周围细胞含草酸钙方晶,石细胞鲜黄色、分枝状的药材是A.厚朴
《混凝土强度检验评定标准》GB/T50107—2010中规定了评定混凝土强度的方
最新回复
(
0
)