首页
登录
职称英语
Do the benefits of study abroad justify the difficulties? The idea of going ov
Do the benefits of study abroad justify the difficulties? The idea of going ov
游客
2023-11-25
76
管理
问题
Do the benefits of study abroad justify the difficulties? The idea of going overseas for university study is an exciting prospect for many people. But students may encounter difficulties in living and studying in a different culture, and now the overseas experiences may not guarantee the graduates good jobs. The following articles are about this issue. Read them carefully and write your response in about 300 words, in which you should:
1. summarize briefly both articles;
2. give your comment.
Marks will be awarded for content relevance, content sufficiency, organization and language quality. Failure to follow the above instructions may result in a loss of marks.
Write your response on ANSWER SHEET FOUR.
Passage A
Majority or 60.6 percent of Chinese students study abroad to obtain a diploma from foreign schools and improve their social status, according to a recent online survey conducted by China Youth Daily.
The survey indicated some factors that drive students to study abroad. At least 46.5 percent said that Chinese students view overseas education as a way to gain advantages in employment, while only 42.8 percent said they study abroad to get a better education.
Other factors were also cited in the survey, in which 38.5 percent said that overseas education serves as an eye-opener, 29 percent did it to seek independence from parents, and 28.4 percent said studying
abroad helps them avoid the pressures of China’s examination. Another 22.8 percent said they simply study abroad without any clear goals.
Most of the respondents believe that "diploma mills" exists globally, whose major characteristics include low entry thresholds (64 percent), selling diplomas for money (60.9 percent) and diplomas not publicly recognized (48.9 percent).
The survey further indicated that 57.9 percent of respondents said those who fall victim to "diploma mills" usually just want to study abroad to improve their social status and cared very little about what they learn; 53.2 percent said both students and parents find it hard to get reliable knowledge about the qualifications offered at foreign universities; 42.7 percent said some people simply prefer foreign education and related diplomas; 38.6 percent said they cannot tell whether a university is a "diploma mill" or not; and 23.4 percent said Chinese authorities have failed to provide timely and accurate information to warn them of foreign "diploma mills."
Passage B
Graduating from a university abroad does not necessarily guarantee a satisfactory job in China, according to a study-abroad agency consultant.
Chinese students pursue education in other countries either to cover up deficiencies in their studies or to receive a better quality of education, consultant Liu explained. Although obtaining an overseas diploma is an asset, Chinese graduates with low academic performance may not be able to take advantage of their overseas diplomas when looking for a job in China.
A human resources department supervisor in a private company in Tianjin explained that local and overseas graduates are treated equally "as long as their abilities are satisfactory." Further, Chinese consulting company employee Xiao Yu said that what Chinese employers care more about is "whether you are competent in your job, rather than your overseas experience."
From 1978 until now, approximately 2.64 million Chinese students chose to study abroad, and 90 percent of them paid for their own education costs. From 2009 to this year, there were about 800,000 Chinese students who returned from overseas, which is three times higher than the number of returning students three decades ago.
选项
答案
Studying Abroad Never Comes Without Risks
An online survey has revealed that the most possible underlying reasons for Chinese students to study are that overseas experiences will bring them such benefits as the rise of social status, the priority of employment, better education and broadened horizons. According to an expert, nonetheless, studying abroad has not brought the desired benefits and what makes it worse is the problem that they might not get a satisfactory job after returning to China due to lack of high academic performance or recognized diploma.
It is thus essential for students to discreetly consider the benefits and drawbacks of overseas study in light of their personal circumstances. In my opinion, although confronted with difficulties of overseas study, students with self-discipline and a detailed plan can actually benefit a lot.
For those who do not intend to gain permanent residence, studying a abroad is a perfect chance to seek independence when they live alone and have direct access to foreign customs by experiencing a fresh culture, which makes it easier to hunt for a more well-paid job in China.
In spite of a great many merits, however, studying in a completely strange place is an arduous process for students who do not give a thorough consideration ahead. They generally dilapidate their study. The fact that students, working as purchasing agents, sit in front of the computer and focus on client inquiries instead of school assignments is prevalent. Suffering from loneliness and homesickness, having trouble adapting to the local culture, encountering language barriers, these students constantly feel frustrated and depressed in their studies and some students who are unable to cope with stress even drop out of school.
To sum up, studying abroad is truly conducive to future development of students. Nevertheless there is no assurance that it will be a success with the money and time invested. It is students with persistence, determination and adequate preparation, not those without clear goals, should be encouraged to study abroad for expanded cultural vision, advanced academic knowledge, and better career development.
解析
题目给出了两篇材料,第一篇主要讲述当下中国学生出国留学的趋势,并指出由于“文凭工厂”的存在,留学所得学历说服力不强。第二篇则直接点明出国留学并不能保证之后能找到好工作。考生在总结时无需对两篇文章分别进行总结,可将两者的内容和观点进行整合。根据题目的要求,考生可采取以下的布局:
第一段:总结两篇文章的大意:总结中国学生出国留学的原因,并指出现实和理想有差距,不是所有留学生都能得偿所愿。
第二段:提出个人观点:出国留学有利弊。只有能做好详细规划的学生才能从中获益。
第三段:简述出国留学对学生的好处。
第四段:简述出国留学对学生造成的负面影响。
第五段:总结全文,重申观点:应鼓励有毅力、有决心、有充分准备的学生出国留学,但不是所有人都适合留学。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3217446.html
相关试题推荐
Dothebenefitsofstudyabroadjustifythedifficulties?Theideaofgoingo
PASSAGETHREE[br]WhydoesVelardimentionMoMA,PradoandLouvre?Tojustifyop
Studyingabroadisincreasinglypopularforstudents,withtensofthousands
Foodisirradiated(用辐射处理)toprovidethesamebenefitsaswhenitisproce
Foodisirradiated(用辐射处理)toprovidethesamebenefitsaswhenitisproce
Foodisirradiated(用辐射处理)toprovidethesamebenefitsaswhenitisproce
Foodisirradiated(用辐射处理)toprovidethesamebenefitsaswhenitisproce
Foodisirradiated(用辐射处理)toprovidethesamebenefitsaswhenitisproce
SowhydoItalkaboutthebenefitsoffailure?Simplybecausefailuremean
SowhydoItalkaboutthebenefitsoffailure?Simplybecausefailuremean
随机试题
充分发挥个体、私营等非公有制经济在促进经济增长、扩大就业和活跃市场等方面的重要作用。放宽国内民间资本的市场准入领域,在投融资、税收、土地使用和对外贸易等
[originaltext]Asaresultofrisinguniversitycosts,manystudentsarefin
[originaltext]Mr.Fosterstartedhispublishingbusinesswithonlyonemaga
A.enhanceB.equivalentC.idealD.probablyE.muchF.shortageG.cer
样本方差是总体方差的无偏估计量。()
断面面积相等的圆管与方管,管长相等,沿程摩擦压力损失相等,摩擦阻力系数也相等,它
关于司法制度与法律职业的表述,下列哪一选项不能成立?()A.为了客观、中立、公
排列于腮腺浅叶前缘的解剖结构不包括A.面神经 B.耳大神经 C.腮腺导管
关于氧化镁电缆特性的说法,错误的是( )。 A.氧化镁绝缘材料是无机物 B
属于器官非特异性自身免疫性疾病的是A、重症肌无力 B、类风湿性关节炎 C、Ⅰ
最新回复
(
0
)