首页
登录
职称英语
Passage Three (1) Despite the temptation for parents to say yes to their
Passage Three (1) Despite the temptation for parents to say yes to their
游客
2023-11-24
70
管理
问题
Passage Three
(1) Despite the temptation for parents to say yes to their children’s wishes, research shows there’s an insidious side to chasing after the newest thing others have. It fosters a sense of deficiency that can never be fully satisfied. First they want the doll, then all of the accessories—and of course the four-story Barbie mansion.
(2) And so I’ve taken on the work of saying no sometimes. At first, not surprisingly, my daughters, aged 4 and 9, revolted. They called me a bad father and I got plenty of mean looks. But over time, they realized the fun that comes from a no. Now my daughters pretend that their Elsa doll plays with a package of Shopkins, giving both toys a second, and better, life.
(3) It turns out that saying no pays off far beyond avoiding raising spoiled kids. When we always yield to our children’s wants, we rob them of the opportunity to find solutions by adapting what they already have. Kids who learn from denial realize at an early age that they won’t always have the perfect tool for every job. They might not know something, have something, or be something. But that’s not the end of pursuing goals—it’s the beginning of activating their resourcefulness to find another way.
(4) Youngsters are naturally resourceful. Give toddlers a frying pan and all sorts of uses come to their minds. As adults, we’re stuck using it to make a stir-fry. Many years of chasing after things we don’t need erodes our own ability to make more out of what we already have. It also sets a bad example for our kids.
(5) In one study, researchers asked elementary school children to help Bobo the Bear, a stuffed animal, reach his toy lion using some materials: building blocks, a pencil, an eraser, a ball, a magnet, a toy car and a wooden box.
(6) As children grow older, their brains develop in ways that should make it easier for them to solve this type of problem. Indeed, the oldest children in the study (6-and 7-year-olds) reached the correct solution (i. e. , using the wooden box to prop up the building blocks) faster, on average, than the younger participants, who were 5.
(7) But there was one condition in the experiment when the younger children ended up outperforming the older kids. And it had nothing to do with innate talents or artistic tendencies.
(8) The researchers made a subtle change in how they displayed the materials. Instead of laying them all out on the table, the researchers used the wooden box as a container to store everything else, such as the magnet and pencil. Upon seeing the box acting like a container, the older children struggled to expand it to anything beyond a container. For the younger children, the box remained just as flexible a resource as it was before.
(9) Each time we acquiesce to our kids’ latest request to buy something, we subtly condition them that their resources have limited uses. An occasional veto will compel them, in this case literally, to think outside the box.
(10) In American culture, abundance tends to be seen as a symbol of success, prompting some parents to say yes to things they can’t really afford. Witness the elaborate coming of age parties people across cultures and income levels throw for their children, even if it means going into debt.
(11) Many people who grow up without much recognize resourcefulness as an essential skill to get by. Those of us fortunate to live in relative abundance can benefit from occasionally experiencing scarcity. To be sure, I’m not suggesting denying children a generous supply of things they actually need like healthy meals, warm clothes and love. But plenty of wishes we cater to teach the wrong message. By having children occasionally experience scarcity, we can help them solve problems more effectively.
(12) In one study, a set of participants wrote a brief essay about a time in childhood when they didn’t have much, while a second set wrote about growing up having a lot. Afterward, the researchers presented both groups with a problem that required using Bubble Wrap in different ways. People assigned to the scarcity group had better solutions compared to the abundance group.
(13) Why might thinking about scarcity lead people to view their resources more expansively? With abundance, people treat resources as what they appear to be on the surface, utilizing them in traditional ways. But when embracing scarcity, they give themselves freedom to use resources in new ways. Imagine the upside of a weekend full of "nos"—it’s likely to be one occupied with new experiences-, invented games, a family dance party or time spent outdoors.
(14) This strategy has worked wonders for our family, and I received the ultimate compliment after my older daughter’s most recent birthday party. It was "the best day of my life," she gleefully told me. Instead of paying for a party, we had a scavenger hunt in a nearby park where we asked the kids to scour the area to find things they could use to solve challenges, like making containers to protect an egg from a 10-foot fall. There were three teams of kids, each with their unique combination from a variety of materials, including newspaper, cups, leftover Halloween jack-o’-lanterns, dirt, cotton and Bubble Wrap. The kids, naturally resourceful when we let them be, had a blast. And no eggs were broken.
(15) All was good until we got home. "Can I open my presents now?" my daughter asked. "Yes," I hesitantly replied. I’ll have plenty of other chances down the road for my next no. [br] What is the potential negative consequence of asking for the newest thing others have in Para. 1?
选项
A、Kids will always crave for more.
B、Kids will desire only novelties.
C、It becomes difficult for parents to please kids.
D、It will increase the economic burden on parents.
答案
A
解析
推断题。根据题干定位至第一段。该段第一句提到研究表明,追求他人所拥有的最新东西,存在潜在有害的一面。紧接着第二句指出其潜在危害是会使孩子养成一种永远无法被完全满足的匮乏感。第三句则对该危害进行了具体解释:首先他们会想要洋娃娃,然后是所有的饰品——当然还有四层楼的芭比豪宅。由此可知,追求他人的最新东西所造成的潜在危害是孩子们总是会渴望得到更多东西,故[A]为答案。该段第一句只提到孩子们追求他人所拥有的最新东西,而不是只渴望得到新奇事物,并且这是造成潜在危害的原因,而不是结果,[B]与原文表述不符,故排除;该段第二句提到的是这会使孩子养成一种永远无法被完全满足的匮乏感,而不是家长难以讨好孩子,故排除[C];该段并未提及这会增加家人的经济负担,故排除[D]。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3214835.html
相关试题推荐
[originaltext]M:Butdon’tmanymoreparentsliveapartfromtheirmarriedchil
[originaltext]M:Butdon’tmanymoreparentsliveapartfromtheirmarriedchil
PASSAGEFOUR[br]Whatdidthe"Polishsoil"inPara.4indicate?Chopinwaspatr
PASSAGEFOUR[br]WhydidChopinwrite"RevolutionaryEtude"?Toexpresshisgrie
PASSAGETHREE[br]WhywasPinterawardedtheNobelprizeforLiterature?Because
PASSAGETWO[br]Whatisthetallestgirl’sroleduringonedance?Thepursuerof
PASSAGEFOUR[br]WhatistheopportunitytoattracttheMySpacecrowdaccording
PASSAGEFOUR[br]WhatcanthesuccessofGooglebeascribedtoaccordingtothe
PASSAGETHREE[br]WhatwasVictoria’sonlyshortcomingasawife?Tobeinvariab
PASSAGETWO[br]Whatdoestheword"lineage"inthelastparagraphmean?Strain.
随机试题
在操作系统中引入“进程”概念的主要目的是()。A.改善用户编程环境 B.描述
待用间隔(母线连接排、引线已接上母线的备用间隔)应有名称、编号,并列入()管辖范
2019年1—12月份,全国房地产开发投资132194亿元,比上年增长9.9%,
某开发商购得一宗商业用地使用权,期限为40年,拟建一商场出租经营。据估算项目的开
—批产品有50件,经100%检验后在5件产品上共发现了10个不合格,则该批产
早教的类型包括()。A.婴儿中心类型 B.家庭中心类型 C.父母中心类型
男性,20岁。1周来四肢皮肤散在紫癜,3天来双膝关节肿痛伴阵发性腹疼痛。化验血
个人存款证明书( )。A.不能流通 B.可以挂失 C.可用于质押 D.不
某银行于2016年4月份购买了A公司五百万元人民币应收账款,这属于()业务。A
(2020年真题)因承包人原因解除合同的,承包人有权要求发包人支付()。A.承包
最新回复
(
0
)