首页
登录
职称英语
The rise of multinational corporations, global marketing, new communication
The rise of multinational corporations, global marketing, new communication
游客
2023-11-21
63
管理
问题
The rise of multinational corporations, global marketing, new communications technologies, and shrinking cultural differences have led to an unparalleled increase in global public relations or PR.
Surprisingly, since modern PR was largely an American invention, the U.S. leadership in public relations is being threatened by PR efforts in other countries. Ten years ago, for example, the world’s top five public relations agencies were American-owned. In 1991, only one was. The British in particular are becoming more sophisticated and creative. A recent survey found that more than half of all British companies include PR as part of their corporate planning activities, compared to about one-third of the U.S. companies. It may not be long before London replaces New York as the capital of PR.
Why is America lagging behind in the global PR race? First, Americans as a whole tend to be fairly provincial and take more of an interest in local affairs. Knowledge of world geography, for example, has never been strong in this country. Secondly, Americans lag behind their European and Asian counterparts in knowing a second language. Less than 5 percent of Burson-Marshall’s American employees know two languages. Ogilvy and Mather has about the same percentage. Conversely, some European firms have half or more of their employees fluent in a second language. Finally, people involved in PR abroad tend to keep a closer eye on international affairs. In the financial PR area, for instance, most Americans read the
Wall Street Journal. Overseas, their counterparts read the Journal as well as the Financial Times of London and The Economist, publications not often read in this country.
Perhaps the PR industry might take a lesson from Ted Turner of CNN (Cable News Network). Turner recently announced that the word "foreign" would no longer be used on CNN news broadcasts. According to Turner, global communications have made the nations of the world so interdependent that there is no longer any such thing as foreign. [br] We learn from the third paragraph that employees in the American PR industry ______.
选项
A、speak at least one foreign language fluently
B、are ignorant about world geography
C、are not as sophisticated as their European counterparts
D、enjoy reading a great variety of English business publications
答案
C
解析
文章第三段指出"Secondly,Americans lag behind their European and Asian counterparts in knowing a second language.”,接着又举例说“Less than 5 percent of Burson-Marshall’s American employees know two languages.Ogilvy and Mather has about the same percentage.”,由此可见A 错误。文章最
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3206699.html
相关试题推荐
Thebiggestdangerfacingtheglobalairlineindustryisnottheeffectsof
Thebiggestdangerfacingtheglobalairlineindustryisnottheeffectsof
Thebiggestdangerfacingtheglobalairlineindustryisnottheeffectsof
Theriseofmultinationalcorporations,globalmarketing,newcommunication
Theriseofmultinationalcorporations,globalmarketing,newcommunication
Theriseofmultinationalcorporations,globalmarketing,newcommunication
Theriseofmultinationalcorporations,globalmarketing,newcommunication
Oneofthemysteriesofnatureisanimalcommunication.Creaturesofthese
Oneofthemysteriesofnatureisanimalcommunication.Creaturesofthese
Thenewcolleague______tohaveworkedinseveralbigcorporationsbeforehejo
随机试题
JazzJazzbeganintheearly20thcenturyasamusico
Yard
FPG反应的是哪个细胞的功能()A.胰岛干细胞 B.胰岛γ细胞 C.
基金管理人可以委托基金服务机构为基金产品提供资金募集,投资顾问等服务业务,服务机
针对下列图、表或文字回答问题。你应根据资料提供的信息进行分析、比较、计算、处理。
下列关于安神药的药理作用,错误的是A.镇静B.催眠C.抗惊厥D.麻醉E.减少动物
A.需氧培养B.二氧化碳培养C.庖肉培养D.微需氧培养E.厌氧罐培养培养淋病奈瑟
(2016年真题)对建筑内部装修防火工程进行验收时,应对电气设备及灯具的设置进
下列对职业危害描述错误的是()。A.职业危害因素对劳动者人身造成有害后果 B
格列本脲A.宜睡前服用 B.宜清晨服用 C.宜餐后服用 D.宜餐前服用
最新回复
(
0
)