首页
登录
职称英语
The transportation of convicts to Australia was phased out between 1840 an
The transportation of convicts to Australia was phased out between 1840 an
游客
2023-11-13
62
管理
问题
The transportation of convicts to Australia was phased out between 1840 and 1868, the continent of Australia had been divided into FIVE separate colonies, each not seeing eye-to-eye and exhibiting more loyalty to London to each other. A major force within the colonies was the squatocracy--the rich officers and settlers a. k. a. opportunists who had followed the explorers into fertile hinterlands. They simply laid claim to or squatted upon enormous tracts of land, often 20,000 acres and more. Free for all, mate with lots of social tension. Development of Australia was at a steady but unspectacular rate. Then came the GOLD RUSH period!
Gold was originally discovered in Australia by Rev. W. B. Clarke in 1841, but the news was sup-pressed. The Governor Sir George Gipps had said to him--"Put it away, Mr. Clarke, or we shall all have our throats cut!" In 1851, Edward Hargraves, an Australian veteran of the California U.S.A. gold rush, went to the tributaries of the MacOuarie River near Bathurst, 170 km. west of Sydney--and found gold, and the rush was on. Each colony tried to find their own. In Victoria, gold was found in Castlemaine, Ballarat and Bendigo. Gold rushes flared like bushfire around the continent for the next two decades. For all the chaos of the diggings, there was also considerable order, honesty, discipline and political solidarity between the diggers--contrasting with the lynch law of California U. S. A.. The rest of the world, on hearing tales of giant nuggets and creeks paved with gold, set sail to Australia! In 1852 alone, 95,000 new arrivals flooded into New South Wales and Victoria. The largest minority were the Chinese, who were much resented by the other settlers for their willingness to work hard, for keeping to themselves, and for their "sheer numbers").
On 1st January, 1901, not only a new century but also a new nation would be born--Australia. In September 1900, Queen Victoria of England regally proclaimed the birth of a new nation. The table at which she signed this proclamation was then shipped from London to Sydney, where on the 1st January, 1901 at Centennial Park, Sydney, the Federal Commonwealth of Australia was inaugurated by the first governor-general of Australia--Lord Hopetoun.
New nation, however, still attached to Mother England. Like a little child stepping out, Australia’s constitution was rather tame compared to the United States of America. The Queen of Britain remained the head of state, retaining the power over all foreign affairs; her direct representative in Australia was the Governor-General. British parliamentary legislation could overrule any laws passed by the Commonwealth of Australia. Few Australians objected to this arrangement, for each of the six colonies felt more at ease dealing with England ("motherland") than with dealing with one another. For her part, Mother England did not let the "baby" new nation escape the interests of imperialism. She expected and got continuing sup-port in her military involvements and ample returns on her substantial investments in Australia.
For the longer term, a capital city was needed and both Sydney and Melbourne each wished that it to be in its own state. However, neither of the longstanding rivals would permit it in the other’s backyard! After considerable backbiting, a separate Australian Capital Territory was proposed at a point between the two cities. Hence the future city of Canberra (meaning "meeting place" in Aboriginal language), to be the Australian Capital Territory, was thus allocated on the beautiful Monaro Tablelands area. [br] Which of the following statements is NOT true?
选项
A、Governor Sir George Gipps believed that the discovery of Gold in Australia was dangerous to them.
B、Gold rush began before an Australian veteran found gold near a river.
C、Gold rush would begin in Australia if the news was disclosed in 1841.
D、People outside of Australia came to join the gold rush very soon.
答案
A
解析
事实细节题。根据核心词gold rush迅速在文中定位在第二段。选项A 的叙述与原文不符,cut one’s throat意为“自讨苦吃,自作自受”,A 项主要是对这一短语的曲解。B 、C 和D 是对原文的复述,故 A 为答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3183971.html
相关试题推荐
Somepeoplebelievethatinternationalsportcreatesgoodwillbetweenthena
Accordingtothenews,ETSis[br][originaltext][22C]TheAustraliangover
Whatistherelationshipbetweenthetwospeakers?[br][originaltext]M:[4B]E
Whatistherelationshipbetweenthetwospeakers?[br][originaltext]M:[4B]E
Whatistherelationshipbetweenthetwospeakers?[originaltext]M:[4B]Excuse
SciencewriterTomStandagedrawsaptparallelsbetweenthetelegraphandth
SciencewriterTomStandagedrawsaptparallelsbetweenthetelegraphandth
SciencewriterTomStandagedrawsaptparallelsbetweenthetelegraphandth
SciencewriterTomStandagedrawsaptparallelsbetweenthetelegraphandth
WhatisAustraliasufferingfromatpresentaccordingtothepassage?[br][ori
随机试题
[originaltext]Whenpeopleencountersomeonewithastrongpersonality,they
Itwasavery(heat)______argumentandpeoplewereshoutingateachother.heat
团购是一种新型的购物方式,顾名思义就是指很多人一起购买同一产品,旨在加大与卖方的谈判能力以获得优惠的购买价格。随着中国电子商务的繁荣和发展,网络团购在中
肺癌较常见的类型是A.鳞状细胞癌 B.未分化癌 C.小细胞肺癌 D.肺泡细
关于储蓄消费者权益保护,下列说法正确的有()。A.个人通知存款未提前通知而
在杨氏双缝干涉实验中,用波长为λ的单色光作为光源,光源到双缝的距离相等, 中央
致小读者的一封信
听证程序只适用于行政机关作出()等行政处罚。A.较大数额罚款 B.警告 C
2022年5月5日,十三届全国人大第二十四期代表学习班日前开班。这是全国人大常委
下列建设工程组织管理模式中,不能独立存在的有( )。A.总承包模式 B.EPC
最新回复
(
0
)