首页
登录
职称英语
[audioFiles]audio_ezf_m_0179(20101)[/audioFiles]
[audioFiles]audio_ezf_m_0179(20101)[/audioFiles]
游客
2023-11-06
52
管理
问题
选项
答案
Einstein
Albert Einstein had a great effect on science and history,/greater than only a few other men have achieved./An American university president once commented/that Einstein had created a new outlook, a new view of the universe./Maybe the average mind needs time to understand fully the identity of time and space / -- but even ordinary men understand that the universe is something larger than ever thought before./
By 1914 young Einstein had gained world fame./He accepted the offer to become a professor in Berlin./He had duties, little teaching and unlimited Opportunities for study,/but soon his peace and quiet life were broken by the First World War./
Einstein hated violence./The misery of war affected him deeply,/and he sat unhappily in his office doing little./He lost interest in his research./Only when peace came in 1918 was he able to get back to work./
解析
这篇听写文章第一段的句子较长,意味着听记方面会有些困难。对策是在第二遍朗读时大致判断重点是什么,尽量将句子主干记下来,第三遍时添加其他成分或把没有写完整的单词补全,最后一遍时复查。
容易听混或一时反应不上来的词应该根据给出的题目尽量联想,或者根据上下文猜想,如果听时没有想到,在整理检查的两分钟内应该迅速做出反应。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3162947.html
相关试题推荐
Whatkindofhaircutdidthemanwant?[audioFiles]audio_ezfm_0065(20104)[/audio
[audioFiles]2014m8x/audio_ezfm_001_20146[/audioFiles]
[audioFiles]audio_ezf_m_0297(20102)[/audioFiles]Let’slookbackinhistory
[audioFiles]2012q3/audio_ezfm_085_20129[/audioFiles]Fromthegolden-tipped
[audioFiles]2013w28/audio_ezfj_012_20138[/audioFiles]
[audioFiles]2014m8s/audio_ezfj_383_20144[/audioFiles]EyesCanSpeak眼睛会说话Mu
[audioFiles]2014m8s/audio_ezfj_381_20144[/audioFiles]CulturalHeritages文化遗产
[audioFiles]2014m8s/audio_ezfj_350_20144[/audioFiles]Mother’sDay母亲节Does
[audioFiles]2014m8s/audio_ezfj_347_20144[/audioFiles]GraduateStudent研究生Gr
[audioFiles]2014m8s/audio_ezfj_346_20144[/audioFiles]Superstition迷信Onepe
随机试题
Allcountrieshaveobviousincentivestolearnfrompastmistakes,butthose
ThestatetowhichtheMayflowersailedisA、Florida.B、Maine.C、Virginia.D、Mass
INeverThoughtItCouldHappentoMe
[originaltext]WhoisthemostimportantpersonintheUnitedStates?Someo
FindingYourExcellence:BecomingWhoYouAre1.Be【T1】【T1】______Giveefforta
Generallyspeaking,Collegegraduationbringsboththesatisfactionofacade
Therewere______forSaturday’smovie.A、notavailableB、noavailableticketsC、
关于容量保护电路,下列说法正确的是A.是一次性预置保护,对额定值内的多次累积性过
根据《城乡规划法》的规定,直接用于农业用地的是( )。A.耕地 B.林地
根据《标准施工招标文件》中通用条款规定,变更指示由()签发。A.监理人 B.发
最新回复
(
0
)