首页
登录
职称英语
According to the passage, what were the beliefs of the Greek philosophers based
According to the passage, what were the beliefs of the Greek philosophers based
游客
2023-11-02
27
管理
问题
According to the passage, what were the beliefs of the Greek philosophers based upon? [br]
In ancient times, many people believed the earth was a flat disc. Well over 2, 000 years ago, the ancient Greek philosophers were able to put forward two good arguments proving that it was not.(18)Direct observations of heavenly bodies was the basis of both these arguments. First, the Greeks knew that during eclipses of the moon, the earth was between the sun and the moon, and they saw that during these eclipses, the earth’s shadow on the moon was always round, they realized that this could be true only if the earth was spherical. If the earth were a flat disc, then its shadow during eclipses would not be a perfect circle, it would be stretched out into a long ellipse. The second argument was based on what the Greeks saw during their travels.(19)They noticed that the North Star, or Polaris, appeared lower in the sky when they traveled south, in more northerly regions, the North Star appeared to them to be much higher in the sky. By the way, it was also from this difference in the apparent position of the North Star that the Greeks first calculate the approximate distance around the circumference of the earth, (20)a figure recorded in ancient documents says 400, 000 stadia, that’s the plural of the word stadium. Today, it’s not known exactly what length one stadium represents, but let’s say it was about 200 meters. It’s a very good estimate for those writing so long before even the first telescope was invented.
选项
A、They noticed an apparent change in the position of the North Star.
B、They observed eclipses at different times of the year.
C、They were the first to estimate the distance between heavenly bodies.
D、They wanted to prove that the Earth was flat.
答案
A
解析
语义理解题。根据句(19)可知,希腊人在旅行的时候发现,当他们在南方的时候,北极星在天空中的位置相对较低,而在北方地区的时候,北极星的位置就要高一些。由此可知,他们观察到的是北极星位置的改变。因此A为正确答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3151842.html
相关试题推荐
Weneedtofindoutwhathisplansareandact______.A、sensitivelyB、accordingl
Thepolicefortunatelygainedthekeyclewaccordingtothefootmarkinthe___
Accordingtotheconversation,RuthcallsTimbecauseshewants______.[br][or
Accordingtotheconversation,RuthcallsTimbecauseshewants______.[original
Accordingtothenewsitem,themilitarycouncil______.[br][originaltext]
Accordingtothepassage,theaverageIQis______.[br][originaltext]There
Accordingtothepassage,theaverageIQis______.[br][originaltext]There
Accordingtothepassage,theaverageIQis______.[originaltext]Therearet
Whatisthepassagemainlyabout?[originaltext]Ausedbookornearly-newki
Accordingtothespeaker,"LoveThyNeighbor"shouldoriginallybe______.[br]
随机试题
[originaltext]Makingfruitlookgoodholdsthekeytogettingchildrentoe
[originaltext]W:Thisfoodisterrible!Ican’tevenfinishmydinner.M:Ikn
Morethanthree-quartersofthechildrenweinterviewedsaidthey’resometim
给定资料: 2017年9月17日,时任中共中央政治局常委、中央书记处书记刘
伤寒患者,退热1~2周后临床症状再度出现,血培养阳性,应诊断为A.并发肠穿孔
“课程即学校组织的学习活动”这种课程概念关注的重点及其隐含的教育价值观是什么?它
封闭式基金一般至少()披露一次资产净值和份额净值。A.每日 B.每月 C.
体的质量相同,并且无剩余。最少要装多少瓶?()A.42 B.60 C
(2020年真题)王老师在教学工作中善于采用各种教学策略,取得了很好的教学效果。
设有一箱产品由三家工厂生产,第一家工厂生产总量的1/2,其他两厂各生产总量的1/
最新回复
(
0
)