首页
登录
职称英语
(1) Near us on our street there was a family with a girl my age called Safin
(1) Near us on our street there was a family with a girl my age called Safin
游客
2023-10-21
83
管理
问题
(1) Near us on our street there was a family with a girl my age called Safina and two boys similar in age to my brothers, Babar and Basit. We all played cricket on the street or rooftops together, but I knew as we got older the girls would be expected to stay inside. We’d be expected to cook and serve our brothers and fathers.
(2) While boys and men could roam freely about town, my mother and I could not go out without a male relative to accompany us, even if it was a five-year-old boy! This was the tradition.
(3) I had decided very early I would not be like that. My father always said, "Malala will be free as a bird." I dreamed of going to the top of Mount Elum like Alexander the Great to touch Jupiter and even beyond the valley. But, as I watched my brothers running across the roof, flying their kites and skilfully flicking the strings back and forth to cut each other’s down, I wondered how free a daughter could ever be.
(4) I ALWAYS KNEW my father had trouble with words. Sometimes they would get stuck and he would repeat the same syllable over and over like a record caught in a groove as we all waited for the next syllable to suddenly pop out. He said it felt like a wall came down in his throat. M’s, p’s and k’s were all enemies lying in wait. I teased him that one of the reasons he called me Jani was because he found it easier to say than Malala. A stutter was a terrible thing for a man who so loved words and poetry. On each side of the family he had an uncle with the same affliction. But it was almost certainly made worse by his father, whose own voice was a soaring instrument that could make words thunder and dance.
(5) "Spit it out, son!" he’d roar (咆哮) whenever my father got stuck in the middle of a sentence. My grandfather’s name was Rohul Amin, which means "honest spirit" and is the holy name of the Angel Gabriel. He was so proud of the name that he would introduce himself to people with a famous verse in which his name appears. He was an impatient man at the best of times and would fly into a rage over the smallest thing—like a hen going astray or a cup getting broken. His face would redden and he would throw kettles and pots around. I never knew my grandmother, but my father says she used to joke with my grandfather, "By God, just as you greet us only with a frown, when I die may God give you a wife who never smiles."
(6) My grandmother was so worried about my father’s stutter that when he was still a young boy she took him to see a holy man. It was a long journey by bus, then an hour’s walk up the hill to where he lived. Her nephew Fazli Hakim had to carry my father on his shoulders. The holy man was called Lewano Pir, Saint of the Mad, because he was said to be able to calm lunatics. When they were taken in to see the Pir, he instructed my father to open his mouth and then spat into it. Then he took some gur, dark molasses (糖浆) made from sugar cane, and rolled it around his mouth to moisten it with spit. He then took out the lump and presented it to my grandmother to give to my father, a little each day. The treatment did not cure the stutter. Actually some people thought it got worse. So when my father was thirteen and told my grandfather he was entering a public speaking competition he was stunned. "How can you? " Rohul Amin asked, laughing. "You take one or two minutes to utter just one sentence."
(7) "Don’t worry, " replied my father. "You write the speech and I will learn it."
(8) My grandfather was famous for his speeches. He taught theology in the government high school in the village of Shahpur. He was also an imam at the local mosque. He was a
mesmerising
speaker. His sermons at Friday prayers were so popular that people would come down from the mountains by donkey or on foot to hear him. (本文选自 I Am Malala) [br] According to Para. 5, Malala’s grandfather was a man________.
选项
A、of transparent honesty
B、indulged in reciting verses
C、lacked faith
D、with a bad temper
答案
D
解析
推断题。原文第五段第四、五句提到,在情况最佳时,他也是一个没有耐心的人,最微不足道的事——像母鸡走丢了或者杯子摔碎了,都会让他勃然大怒,他的脸会变红,还会到处乱扔壶和锅。由此可知,祖父脾气不好,故答案为D。该段第二句提到“诚实的灵魂”,是指祖父的名字罗鲁.阿明的含义,而不是指祖父是一个显而易见的老实人,A与原文表述不符,故排除;第三句指出祖父是因为对自己的名字感到自豪,所以总是用出现了他名字的一节著名经文向人们进行自我介绍,并不是说他沉溺于朗诵经文,故排除B;该段并未表明祖父缺乏信仰,相反,由祖父为自己与天使加百列的圣名同名感到自豪,以及使用含有他名字的一节著名经文向人们进行自我介绍可知,祖父是有信仰的,故排除C。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3118661.html
相关试题推荐
PassageFour[br]Inthefamilymentionedinthepassage,whatdothespecialbr
(1)ThefamilyofSirycsrefusedallthebenefitsofcivilization.Nowtheyl
Streetsellers,particularlyindevelopingcountries,supplylargeamountso
Streetsellers,particularlyindevelopingcountries,supplylargeamountso
Streetsellers,particularlyindevelopingcountries,supplylargeamountso
Streetsellers,particularlyindevelopingcountries,supplylargeamountso
Streetsellers,particularlyindevelopingcountries,supplylargeamountso
Streetsellers,particularlyindevelopingcountries,supplylargeamountso
Streetsellers,particularlyindevelopingcountries,supplylargeamountso
Targetyesterday【C1】________WallStreetexpectationswhenit【C2】________a
随机试题
Parentsofwailing(哀号)babies,takecomfort;Youarenotalone.Chimpanzee
Iwonderwhetherthereisany(different)______betweenthesetwoprojects.diffe
对以“商住两用房”名义申请贷款的,贷款额度不超过( )。A.50% B.55
材料一 《义务教育生物学课程标准(2011版)》对“开花和结果”部分内容标;隹
下列药物中,通过同时扩张外周动脉和静脉减轻心脏的后、前负荷的是A.螺内酯 B.
当发生气胸时,对机体功能活动的危害有( )。A.引起肺气肿 B.吸气阻力增大
全国各地的电话公司目前开始为消费者提供电子接线员系统,然而,在近期内,人工接线员
Passage7 Inarareunanimousruling,th
(2017年真题)某燃气企业在进行职业病危害专项检查时,对检查出的职业病危害因素
悬臂浇筑法施工适用于预应力混凝土悬臂梁、连续梁、刚构、斜拉桥等结构,通常每次可浇
最新回复
(
0
)