首页
登录
职称英语
The recession has brought about an abrupt change of mood on university campu
The recession has brought about an abrupt change of mood on university campu
游客
2023-10-20
75
管理
问题
The recession has brought about an abrupt change of mood on university campuses up and down the country. A five-year boom in the graduate job market has been stopped in its tracks and salary expectations. No wonder only one in five of 16, 000 final year students questioned for a survey by High Flyers Research said that they expected to get a job for which they are qualified by the time they graduate.
Despite the gloom, the financial case for going to university remains compelling. International surveys continue to show the salary premium enjoyed by UK graduates over those who choose not to go to university as among the highest in the world. In the post-recession world, a university degree is likely to be even more of an advantage to job-seekers than before. But choosing the right degree course and the right university will also be more important than ever. This does not necessarily mean that students should go only for job-related degrees, but it will put a premium on marketable skills. And it may mean that more universities can be expected to follow the lead of Liverpool John Moores University, which puts all of its undergraduates through a World of Work(WoW)course designed to give them the problem-solving and communication skills they’ll need at work.
The Times Good University Guide 2010, published by HarperCollins, offers a wealth of essential information to help candidates to navigate the maze of university choice, as well as advice on students’ life. It is the most authoritative guide to universities in the UK and is an essential and comprehensive tool for students and parents.
The online version of the Guide allows students and parents to create their own individual university rankings and to compare the strengths and weaknesses of different institutions by sorting universities according to one of the eight criteria—from student satisfaction to research quality and degree results. The table sees Oxford maintain its leadership, despite coming below Cambridge in most of the subject tables. Cambridge has the better record on student satisfaction, research, entry standards, completion and graduate destinations, but Oxford’s lead in staffing levels, degree classifications and particularly in spending on libraries and other student facilities makes the difference.
Summary:
Up until recently, students expected to earn good money after graduation. However, there has been a dramatic【R1】______in attitude, and a minority now think that they’ll work in a field that they are【R2】______for. It is still worth doing higher studies in the UK because the gap in earning between university graduates and the people who do not have university degrees is greater than anywhere else in the world. Students don’t have to go only for job-related degrees. However, choosing the right degree course and the right university will【R3】______on marketable skills. The Times Good University Guide 2010 provides students and parents with the【R4】______in choosing the right university and advice on students’ life, and its online version allows students and parents to compare the【R5】______of institutions by sorting universities with one of the eight criteria, such as student satisfaction. [br] 【R3】
选项
答案
put a premium
解析
(该句与原文第二段第四、五句相对应,put a premium on奖励;重视;鼓励。这里是重视一种技能的意思。)
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3113068.html
相关试题推荐
(1)AUniversityofLeicesterteamtestedtheeffectofregularswimmingsess
(1)AUniversityofLeicesterteamtestedtheeffectofregularswimmingsess
Massivechangesinalloftheworld’sdeeplycherishedsportinghabitsareu
Massivechangesinalloftheworld’sdeeplycherishedsportinghabitsareu
(1)For12dayseveryspring,theinhabitantsofErlangen,auniversitytown
(1)"Canwespeakofthedeathoftheuniversity?"anEnglishnewspaperrecen
(1)Corporatescandal,laborreductions,economicrecession.Thepastyearha
(1)Corporatescandal,laborreductions,economicrecession.Thepastyearha
(1)Corporatescandal,laborreductions,economicrecession.Thepastyearha
AcenturyagointheUnitedStates,whenanindividualbroughtsuitagainst
随机试题
—Readthearticlebelowaboutcost.—Choosethebestwordtofilleachgap,from
Itisnotunusualtodayforoldpeopletospoiltheirgrandchildrenwithtoy
【S1】[br]【S7】not→nonot和no都有否定意义,但not一般强调“不是”,而no则强调“没有”;no常修饰名词,not则常修饰形容词或情态动词
[originaltext]Howdoyoupreserveyourfood?Let’stakeadiscussion.Some
[originaltext]WhereverChinesego,thecustomofdrinkingteafollows.Teawas
下列选项中,市场只围绕主导设计的原因不包括( )。A.学习效应 B.价值效应
男,64岁。绞窄性肠梗阻术后第5天突发持续性呼吸急促,发绀,伴烦躁,呼吸频率3
在同一块土地上连续追加投资,由于每次投入资本的生产率不同而产生的超额利润所转化的
(2020年真题)我国基金管理人的说法,正确的是()A.基金管理人可以由财
(2018年真题)通过直接统计调查获得的数据属于()。A.二手数据 B.
最新回复
(
0
)