首页
登录
职称英语
By studying the notebooks, correspondence, and conversations of some of the w
By studying the notebooks, correspondence, and conversations of some of the w
游客
2023-10-17
68
管理
问题
By studying the notebooks, correspondence, and conversations of some of the world’s great thinkers in science, art, and industry, scholars have identified the following thinking strategies that enable geniuses to generate original ideas:
【B1】______Sigmund Freud’s analytical methods were designed to find details that didn’t fit traditional paradigms in order to come up with a completely new point of view. To solve a problem creatively , you must abandon the first approach that comes to mind, which usually stems from past experience , and reconceptualize the problem. Geniuses do not merely solve existing problems: they identify new ones.
【B2】______Geniuses develop visual and spatial abilities that allow them to display information in new ways. The explosion of creativity in the Renaissance was tied to the development of graphic illustration during that period, notably the scientific diagrams of Leonardo da Vinci and Galileo Galilei. Galileo revolutionized science by making his thought graphically visible while his contemporaries used more conventional means.
Geniuses produce. Thomas Edison held 1,093 patents, still a record. He guaranteed a high level of productivity by giving himself idea quotas: one minor invention every ten days and a major invention every six months. Johann Sebastian Bach wrote a cantata every week even when he was sick. Wolfgang Mozart produced more than 600 pieces of music.
【B3】______Like playful children with buckets of building blocks, geniuses constantly combine and recombine ideas, images, and thoughts. The laws of heredity were developed by Gregor Mendel , who combined mathematics and biology to create a new science of genetics.
【B4】______Their facility to connect the unconnected enables geniuses to see things others miss. Da Vinci noticed the similarity between the sound of a bell and a stone hitting water-and concluded that sound travels in waves.
【B5】______Whenever we attempt to do something and fail, we end up doing something else.
That’s the first principle of creative accident. We may ask ourselves why we have failed to do what we intended, which is a reasonable question. But the creative accident leads to the question: What have we done? Answering that one in a novel, unexpected way is the essential creative act. It is not luck, but creative insight of the highest order.
This may be the most important lesson of all: When you find something interesting, drop everything and go with it. Too many talented people fail to make significant leaps of imagination because they’ve become fixated on their pre-conceived plan. But not the truly great minds. They don’t wait for gifts of chance: they make them happen.
Questions 61—65
Complete the passage with the following sentences. There are two extra sentences that you do not need to use.
A. Geniuses make their thought visible.
B. Geniuses prepare themselves for enhance.
C. Geniuses make novel combinations.
D. Geniuses look at problems from all angles.
E. Geniuses have a really broad mind.
F. Geniuses force relationships.
G. Geniuses are powerful in lots of aspects.
[br] 【B5】
选项
答案
B
解析
文章倒数第二段提到普通人经常在失败后选择做其他事,这是意外创意的第一原则。但我们应该问自己到底做了什么,并用全新的方式来回答。这是创造性的洞察力而非幸运。由此可推断天才们一定已经准备好通过这种创造性的洞察力来提升自己。B项最符合题意。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3105440.html
相关试题推荐
Jessewasastraight-Astudent—aresultofcountlesshoursspentstudyingdu
Jessewasastraight-Astudent—aresultofcountlesshoursspentstudyingdu
Jessewasastraight-Astudent—aresultofcountlesshoursspentstudyingdu
Jessewasastraight-Astudent—aresultofcountlesshoursspentstudyingdu
Hadyoulistenedtomyadvice,you_________wastingallyourfreetimestudying
For25yearsnow,JaneGoodallhasbeenstudyingchimpanzeesinthewild,at
For25yearsnow,JaneGoodallhasbeenstudyingchimpanzeesinthewild,at
For25yearsnow,JaneGoodallhasbeenstudyingchimpanzeesinthewild,at
部分学生不爱学习,已引起教育工作者的重视。(respect)Thephenomenonthatsomestudentsdislikestudying
Bystudyingthenotebooks,correspondence,andconversationsofsomeofthew
随机试题
•Readthearticlebelowaboutacriticalconcerninmergerandacquisitionstra
HealthclubcustomerresearchExampleName:DanielTaylorOccupation:
HowoldwasLeonardodaVinciwhenhemovedtoMilan?[br][originaltext]Le
Hetriedto______hisinvolvementinthisscheme,buthefinallygaveinandco
ThemysteryoftheexpansionofseaicearoundAntarctica,atthesametime
关于影响期货价格因素的说法,正确的有()。A、经济周期因素是影响期货市场价格走势的重要因素B、主要国际流通货币的汇率波动会影响期货市场价格走势C、股
GallaudetUniversitycurrentlydoesnotallowstudentstokeeppetsinthei
在电力系统中发生铁磁谐振时,谐振回路中电感参数是受控的。
刘司昌主要的山东快书表演有()。A.《红大院》 B.《捞铜牛》 C.《独龙冈
(2018年真题)在三大货币政策工具中,既可以调节利率水平,又可以调节利率结构的
最新回复
(
0
)