首页
登录
职称英语
[originaltext] Although the practice of the old Roman religion disappeared m
[originaltext] Although the practice of the old Roman religion disappeared m
游客
2023-09-12
73
管理
问题
Although the practice of the old Roman religion disappeared many centuries ago, some traces of the Roman gods are still present in our daily vocabulary. The names of the Roman sun god, Sol, and the moon goddess, Luna, are used frequently in our language.
The word solar describes anything pertaining to the sun, and lunar anything pertaining to the moon. For example, the sun and the planets circling it are called the solar system. The period of time in which the earth circles the sun once is a solar year. The moon takes one lunar month to circle the earth. A lunar year of twelve lunar months is eleven days shorter than a solar year.
In some cases our language shows how these heavenly bodies affect us directly. A room or place for sunbathing is often called a solarium. We get our word parasol from the Italian word meaning "a guard against the sun". For many centuries it was believed that the moon affected people who were mentally ill. For this reason people who were mentally ill were often referred to as lunatics.
选项
A、Twelve lunar months.
B、The home of the moon goddess.
C、A mentally ill person affected by the moon.
D、A guard against the moon.
答案
C
解析
事实细节题 从文章的最后一句得知lunatic是指那些有精神疾病的人,原意为受到月亮影响的精神不健全的人。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3008740.html
相关试题推荐
[originaltext](32)Thefamilyischanging.Inthepast,grandparents,parent
[originaltext](32)Thefamilyischanging.Inthepast,grandparents,parent
[originaltext]TheAmericangovernment,aswellaseveryAmericanindividual,
[originaltext]Nomancanchangetheweather.Nobodycancontroltheweather.
[originaltext]Nomancanchangetheweather.Nobodycancontroltheweather.
[originaltext]W:Okay,Mr.Taylor,let’sgo.aheadandbeginnow.Firstofall
[originaltext]W:Okay,Mr.Taylor,let’sgo.aheadandbeginnow.Firstofall
[originaltext]W:Okay,Mr.Taylor,let’sgo.aheadandbeginnow.Firstofall
ReneCotyandCharlesDeschanelwerebothinterestedin______.[br]Althoughr
[originaltext]Britishpostmenandmilkmenhaveareputationforbeingcheer
随机试题
Whoistheyoungestofthethree?[br][originaltext]F:JackisyoungerthanKat
Alotofpeopledon’twanttotalkabouttheirage,especially(尤其是)womenove
[audioFiles]audio_eusm_0131(20106)[/audioFiles]A、Thepilot’sconcentration.B、T
A.停车观察路口情况 B.加速尽快进入路口 C.减速观察左后方情况 D.减
货币政策中的间接信用指导包括()。 Ⅰ.规定利率限额与信用配额 Ⅱ.
下列腧穴中,治疗急性胃痛应首选的是A.梁丘 B.三阴交 C.内庭 D.上巨
关于剂型的重要性,下列描述错误是A.剂型可以改变药物的作用性质B.剂型能改变药物
给上述病人进行正确的护理措施及保健指导,下列哪项不妥A、安置在没有阳光直射的病室
国务院是我国最高国家权力机关。() A.对 B.错
决定泵性能的工作参数有()。A.流量 B.扬程 C.流速 D.功率 E.
最新回复
(
0
)