首页
登录
职称英语
France might be described as an "all-round" country, one that has achieved r
France might be described as an "all-round" country, one that has achieved r
游客
2023-09-12
69
管理
问题
France might be described as an "all-round" country, one that has achieved results of equalimportance in many diverse branches of artistic and intellectual activity. Most of great nations of Europe excel (胜过) in some special branch of art or of thought, Italy in the plastic arts, Germany in philosophy and music, England in poetry and the sciences. France, on the contrary, has produced philosophers, musicians, painters, scientists, without any noticeable specialization of her effort. The French ideal has always been the man who has a good all-round knowledge better still, an all-round understanding; it is the ideal of general culture as opposed to specialization. This is the ideal reflected in the education France provides for her children. By studying this education we in England may learn a few things useful to ourselves even though, perhaps indeed because, the French system is very different from our own in its aims, its organization and its results. The French child, too, the raw material of this education, is unlike the English child and differences in the raw material may well account for differences in the processes employed.
The French child, boy or girl, gives one the impression of being intellectually more precocious(早熟的) than the product of the chillier English climate. This precocity is encouraged by his upbringing among adults, not in a nursery. English parents readily adapt their conversation to the child’s point of view and interest themselves more in his games and childish preoccupations. The English are, as regards national character, younger than the French, or, to put it another way, there is in England no deep division between the life of the child and that of the grown man. The art of talking to children in the kind of language they understand is so much an English art that most of the French children’s favorite books are translations from the English. French parents, on the other hand, do their best to develop the child’s intelligence as rapidly as possible. They have little patience with childish ideas even if they do not go so far as to look upon childhood as an unfortunate but necessary prelude (序言) to adult life. Not that they need to force the child, for he usually leads himself willingly to the process, and enjoys the effect of his unexpectedly clever remarks and of his keen judgment of men and things. It is not without significance that the French mother instead of appealing to the child’s heart by asking him to be good appeals to his reason by asking him to be wise. Reasonableness is looked for early in France, and the age of reason is fixed at seven years. [br] The passage suggests that the French child ______.
选项
A、only associates with adults
B、is as he is because of the climate
C、is not treated as a child
D、is forced to behave like an adult
答案
C
解析
细节性推断题。根据第2段中的“This precocity is encouraged by his upbringing among adults(法国儿童的早熟是家里大人的教育方式促成的)”以及“They have little patience with childish ideas(父母不大容忍孩子的天真想法)”,故选C。本文阐述了英法两国教育体制的差别,法国人追求全面教育,教育孩子时注重理性,所以法国孩子早熟。而英国人喜欢处处替孩子着想,因而更易于同孩子沟通。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3006873.html
相关试题推荐
Weshouldnotbeconceited______(即使我们在工作中取得了巨大的成就).evenifwehaveachievedg
[originaltext]Cultureshockcanbedescribedasthefeelingofconfusionan
Inthevastcountryofourstherearelargeareasoffertilelandwhich______(
PassageOneIcameacrossanoldcountryguidetheotherday.Itlisted
PassageOneIcameacrossanoldcountryguidetheotherday.Itlisted
PassageOneIcameacrossanoldcountryguidetheotherday.Itlisted
PassageOneIcameacrossanoldcountryguidetheotherday.Itlisted
PassageOneIcameacrossanoldcountryguidetheotherday.Itlisted
PassageOneIcameacrossanoldcountryguidetheotherday.Itlisted
Francemightbedescribedasan"all-round"country,onethathasachievedr
随机试题
阅读下面对话,根据其内容写一篇有关Mary去肯尼亚旅行的短文。要求:1.所写短文应与对话相关内容意义相符,涵盖其要点;2.用你自己的语言表达,可改写对话中
Thenewofficeblockoccupies______.[originaltext]OurFirm,togetherwitht
Theschoolauthorityagainststudents’smokingbothintheclassroomsandathom
Musiccomesinmanyforms;mostcountrieshaveastyleoftheirown.【C1】____
Youneedalocalbankaccounttousethis.[br]Youcanavoidacommissionfeei
Youmayrelyuponitthatwecancontactyournearestrelative______anyaccide
中医的“证”包括A.邪正关系 B.病变原因 C.病变部位 D.病变性质
根据劳动争议调解仲裁法律制定的规定,下列劳动争议中,劳动仲裁机构作出的仲裁裁决,
关于水泥的技术要求,属于选择性指标的是()。A.体积安定性 B.细度
患儿,2岁。百日咳后持续发热半月余,体温在38℃左右。易倦纳差,消瘦,近1周头痛
最新回复
(
0
)