首页
登录
职称英语
[originaltext] People who have lost the ability to understand or use words d
[originaltext] People who have lost the ability to understand or use words d
游客
2023-09-04
62
管理
问题
People who have lost the ability to understand or use words due to brain damage are called aphasics. Such patients can be extremely good at something else. From the changing expressions on speakers’ faces and the tones of their voices, they can tell lies from truths.
Doctors studying the human brain have given a number of examples of this amazing power of aphasics. Some have even compared this power to that of a dog with an ability to find out the drugs hidden in the baggage.
Recently, scientists carried out tests to see if all that was said about aphasics was true. They studied a mixed group of people. Some were normal; others were aphasics. It was proved that the aphasics were far ahead of the normal people in recognizing false speeches — in most cases, the normal people were fooled by words, but the aphasics were not.
Some years ago, Dr. Oliver Sacks wrote in his book about his experiences with aphasics. He mentioned a particular case in a hospital. Some aphasics were watching the President giving a speech on TV. Since the President had been an actor earlier, making a good speech was no problem for him. He was trying to put his feelings into every word of his speech.
But his way of speaking had the opposite effect on the patients. They didn’t seem to believe him. Instead, they burst into laughter. The aphasics knew that the President did not mean a word of what he was saying. He was lying!
Many doctors see aphasics as people who are not completely normal because they lack the ability to understand words. However, according to Dr. Sacks, they are more gifted than normal people. Normal people may get carried away by words. Aphasics seem to understand human expressions better, though they cannot understand words.
Questions 26 to 28 are based on the passage you have just heard.
26. What is so surprising about aphasics?
27. How did the scientists study aphasics?
28. What do we learn from this passage?
选项
A、They can fool other people.
B、They can find out the hidden drugs.
C、They can understand language better.
D、They can tell whether people are lying.
答案
D
解析
短文开头提到,失语症患者在某些方面非常出众;令人惊奇的是他们可以通过说话者的面部表情和音调来判断这个人是在说谎还是说真话,故答案为[D]。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2985508.html
相关试题推荐
Colour-blindpeopleoftenfinditdifficultto______betweenblueandgreen.A、s
Clearly,somepeoplechoosetoactselfishlyandin______waysdespitethepain
Olderpeoplecanquicklybecomedispiritedanddepressedby______illness.A、chro
Thelocalpeoplewerejoyfullysurprisedtofindthepriceofvegetablesnolong
______amongblackpeopleinSouthAfricaisessentialifprogressistobemade
Somepeoplethinkthatrhymeandmetre______thepoet’sfreeexpressionwhichs
Thelocalpeoplewerejoyfullysurprisedtofindthepriceofvegetablesnolong
Theseyoungpeople’s________totheCityCouncilisconsideredbrilliant.A、prop
Ignorantpeoplewere______ofColumbus’stheorythattheearthwasround.A、myste
Aterribleaccidenthappened;peopleweresaddenedwhentheywatchedthe_______
随机试题
Wesurely(find)______agoodsolutiontothetechnicalproblemsinthenearfu
Theworldisgoingthroughthebiggestwaveofmergersandacquisitions(收购)
要以()为原则作为应急救援培训与演习的指导思想。A.加强基础 B.居安思
设某强连通图中有n个顶点,则该强连通图中至少有()条边。A.n+1 B.n(n
母线都装有一组电压互感器,用于同步、测量仪表和保护装置。()
下述不属于扩瞳药不良反应的是A.结膜炎 B.接触性眼睑皮肤炎 C.眼压降低
关于凋亡的叙述,下列哪项是错误的? a.是基因调控的程序化细胞死亡b.凋亡细
甲与乙签订协议,约定乙对甲承担生养死葬的义务,甲死后将所有遗产留给乙。后乙每天尽
甲、乙、丙三人共同盗窃,甲还和丁、戊共同故意杀人。第一审法院判处甲有期徒刑15年
根据《中华人民共和国合伙企业法》,下列主体中,不能成为普通合伙人的有( )。A
最新回复
(
0
)