首页
登录
职称英语
With smartphones taking the world by storm, a phone that can only send and r
With smartphones taking the world by storm, a phone that can only send and r
游客
2023-09-04
71
管理
问题
With smartphones taking the world by storm, a phone that can only send and receive voice calls and text messages may seem like a relic (文物) from a bygone age. Yet in East Africa, simple phones like these are changing the face of the economy, thanks to the "mobile money" services that are spreading across the region.
Using the text-messaging capability built into the GSM system used by most cellphone networks, these services allow people without a bank account or credit card to use their phone as an electronic wallet that can be used to store, send or receive cash.
It works like this: you pay cash to your local agent—often at the nearest corner shop, if you live in a city who then tops up your mobile money account using a secure form of SMS text messaging. That money can be transferred to another person by sending an SMS to his cellphone account. People without mobile money accounts can receive payments in the form of a text code which can be forwarded to their local agent, who exchanges it for cash. To access the mobile money service, users have to enter a number and password into the phone, so any money that is stored on it should be secure even if the handset is lost.
One of mobile money’s pioneers is the M-Pesa system, operated by the Kenyan cellphone network Safaricom. "Pesa" is Swahili for money. M-Pesa is now used by around 8 million Kenyans to pay for anything from school fees to grocery bills. It was joined last year by Zap, a mobile money service run by Safaricom’s main rival, Zain.
Mobile money also presents an opportunity for millions to save securely for the first time. Storing cash leaves people open to theft, says Arthur Goldstuck of technology analyst group World Wide Worx in Pinegowrie, South Africa. "People are able to save and so they have a means to start planning for the long term."
Mobile money could also have a future in richer nations, though it faces competition from the established network of ATMs, bank branches and internet banking. "I see mobile banking as a key way that people will bank in five years’ time," says Christopher Brearley, who investigates innovative banking technologies at the UK-based bank HSBC. "There is the potential for small transactions and person-to-person payments to move through the kind of mobile banking systems we see in East Africa." [br] People with mobile money accounts can transfer their money to other people by______.
选项
答案
sending an SMS to their cellphone accounts
解析
细节辨认题。第三段主要介绍了手机充当电子钱包的工作原理,其中第二句具体介绍了利用移动货币账户转账的方法。原文中的第二句是被动句,而题干中将其变换成了主动句,根据上下文添加了相应的主语,by引导的方式状语就是本题考查的具体内容,所以空格处应填入sending an SMS to their cellphoneaccounts。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2984919.html
相关试题推荐
Withtheglobaleconomynowtakingmoreexecutivestofar-awayplaceslikeB
Withsmartphonestakingtheworldbystorm,aphonethatcanonlysendandr
Withsmartphonestakingtheworldbystorm,aphonethatcanonlysendandr
Withsmartphonestakingtheworldbystorm,aphonethatcanonlysendandr
Withtheglobaleconomynowtakingmoreexecutivestofar-awayplaceslikeB
Withtheglobaleconomynowtakingmoreexecutivestofar-awayplaceslikeB
Withtheglobaleconomynowtakingmoreexecutivestofar-awayplaceslikeB
MoreAmericansaretakingupeducationafterretirementspartlybecause______.
MoreAmericansaretakingupeducationafterretirementspartlybecause______.
Takingyourdogonvacationmayhavebeen【B1】______adecadeago,buttoday
随机试题
Mr.DoddsneverforgotMark’sbirthdays.[br]Mr.Doddswassurprisedtoseeap
WhatarethemostimportantnaturalresourcesinCanada?A、Forestresources.B、Mi
Theroleofteachersineducationextendspastresponsibilityofpassingal
[originaltext]M:Thanksforcomingover,Amy.I’dliketotalktoyouaboutares
某企业一直生产台式电脑,为了进一步扩大市场占有率,近年来又加大了平板电脑研发和投
决定远曲小管和集合管上皮细胞对水通透性最重要的激素是 A.血管升压素B.心房
商业银行的借款人由于经营问题,无法按期偿还贷款,商业银行这部分贷款面临的是()。
高经营杠杆行业的特征不包括()。 A.其产品平均成本随着生产量的增加迅速下降
某公司生产联产品A和B。A和B在分离前发生联合加工成本为400万元。A和B在分离
关于矩阵制组织机构的说法正确的有()。A.矩阵制组织机构分为强矩阵制组织形式.
最新回复
(
0
)