首页
登录
职称英语
[originaltext] I entered high school having read hundreds of books. But I wa
[originaltext] I entered high school having read hundreds of books. But I wa
游客
2023-09-04
84
管理
问题
I entered high school having read hundreds of books. But I was not a good reader. Merely bookish, I lacked a point of view when I read. Rather, I read in order to get a point of view. I searched books for good expressions and sayings, pieces of information, ideas, themes — anything to enrich my thought and make me feel educated. When one of my teachers suggested to his sleepy tenth-grade English class that a person could not have a "complicated idea" until he had read at least two thousand books, I heard the words without recognizing either its irony or its very complicated truth. 1 merely determined to make a list of all the books I had ever read. Strict with myself, I included only once a title 1 might have read several times. (How, after all, could one read a book more than once?) And I included only those books over a hundred pages in length. (Could anything shorter be a book?)
There was yet another high school list I made. One day I came across a newspaper article about an English professor at a nearby state college. The article had a list of the "hundred most important books of Western Civilization". "More than anything else in my life," the professor told the reporter with finality, "these books have made me all that I am." That was the kind of words I couldn’t ignore. I kept the list for the several months it took me to read all of the titles. Most books, of course, I hardly understood. While reading Plato’s The Republic, for example, I needed to keep looking at the introduction of the book to remind myself what the text was about. However, with the special patience and superstition of a schoolboy, I looked at every word of the text. And by the time I reached the last word, pleased, I persuaded myself that 1 had read The Republic, and seriously crossed Plato off my list.
Questions 32 to 35 are based on the passage you have just heard.
32. What did the speaker think on hearing the teacher’s suggestion of reading?
33. What do we learn about the speaker at high school?
34. What is the speaker’s purpose of mentioning The Republic?
35. Why does the speaker provide two book lists?
选项
A、To show how he developed his point of view.
B、To tell his reading experience at high school.
C、To introduce the two persons’ reading methods.
D、To explain that he read many books at high school.
答案
B
解析
选项均以不定式开头表明,本题考查做某事的目的。短文中提到说话者在高中时列了两个书单,一个是自己所读过的书,另一个是一位教授推荐的书单,其目的是讲述自己在高中的读书经历,故答案为B)。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2983962.html
相关试题推荐
[originaltext]Whenpeoplethinkofcarrots,theyusuallypictureintheirm
[originaltext]Whydoesitseemeasierformentoloseweight?Itmaybeall
[originaltext]Learningtoliveoffyourinvestmentsinretirementisharder
[originaltext]Learningtoliveoffyourinvestmentsinretirementisharder
[originaltext]W:I’mbackstageattheBirminghamHippodromewiththecomedianB
[originaltext]W:I’mbackstageattheBirminghamHippodromewiththecomedianB
[originaltext]W:I’mbackstageattheBirminghamHippodromewiththecomedianB
[originaltext]W:Hi,canyouhelpme?I’vegottowriteanessayonelectricald
[originaltext]W:IthinkI’lltakemymothertothatFrenchrestaurantonMain
[originaltext]W:IthinkI’lltakemymothertothatFrenchrestaurantonMain
随机试题
【S1】[br]【S5】but→and用词不当。由句意知,在新发明的迅速扩张阶段,会出现一个全新的行业生产该新产品,服务于该产品。所以二者是递进关系,并非转
Manypeoplecondemntheverythinfashionmodelswhoareconsideredtohave
[originaltext]Wearenowlivinginaworldinwhichrobotsaretakingover
Theromanticimageofthetrustypostman,deliveringletterstothefarthest
GeneticallyModified(转基因的)cropsareeverywhere.ItseemseveninEurop
Inthissection,youaregoingtoreadapassagewithtenstatementsattachedto
制订筛检计划时,要明确目的,估计效果,不要浪费卫生资源,不给患者和社会带来压力。
海又称为“大海”,是指与“大洋”相连接的大面积咸水区域,即大洋的边缘部分。以下不
阅读下面文段,回答问题 玉不琢,不成器;人不学,不知道。——《学记》下列选项中
治疗疼痛的常用处方药有A.阿司匹林 B.塞来昔布 C.氢溴酸山莨菪碱 D.
最新回复
(
0
)