首页
登录
职称英语
[originaltext] A tsunami is a series of huge waves that can cause great dev
[originaltext] A tsunami is a series of huge waves that can cause great dev
游客
2023-09-03
74
管理
问题
A tsunami is a series of huge waves that can cause great devastation and loss of life when they strike a coast. The word tsunami comes from the Japanese word meaning "harbor wave". Tsunamis are sometimes incorrectly called "tidal waves". Actually tsunamis are not caused by the tides for the gravitational force of the moon on the sea. Regular waves are caused by the wind.
(30) Tsunamis are caused by an underwater earthquake, a volcanic eruption, a sub-marine rockslide, or, more rarely, by an asteroid or meteoroid crashing into in the water from space. (31) Most tsunamis are caused by underwater earthquakes, but not all underwater earthquakes cause tsunamis. An earthquake has to be over about magnitude 6.75 on the Richter scale for it to cause a tsunami. About 90 percent of all tsunamis occur in the Pacific Ocean.
Many tsunamis could be detected before they hit land, and the loss of life could be minimized, with the use of modern technology. If you see the water recede quickly and unexpectedly from a beach (this is called drawback), run toward higher ground or inland, there may be a tsunami coming. Also, if you are on the coast and there is an earthquake, it may have caused a tsunami, so run toward higher ground or inland. Some beaches have tsunami warning sirens, do not ignore them. The first wave in a tsunami is often not the largest; if you experience one abnormally-huge wave, go inland quickly, even bigger waves could be coming soon.
(32)After the huge volume of water has moved, the resulting wave is very long but not very tall (roughly 3 feet tall). The wave spreads across the sea in all directions; it can travel great distances from the source at tremendous speeds.
选项
A、Tsunamis are caused by underwater earthquakes.
B、Earthquakes of about magnitude 6.75 on the Richter scale will cause tsunamis.
C、Nearly 90 percent of underwater earthquakes cause tsunamis.
D、Not all underwater earthquakes cause tsunamis.
答案
D
解析
文中多处提到地震,但并不是所有的地震都引起海啸,故选D项。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2981278.html
相关试题推荐
[originaltext]Mostsingle-parentfamiliesresultwhenamarriageendsindi
[originaltext]Wehumanshavefoundcountlessmysteriesoftheuniversewith
【B1】[br]【B11】[originaltext]Microsoftisawell-knowncorporationanditsmain
【B1】[br]【B10】[originaltext]Microsoftisawell-knowncorporationanditsmain
【B1】[br]【B7】[originaltext]Microsoftisawell-knowncorporationanditsmain
【B1】[br]【B4】[originaltext]Microsoftisawell-knowncorporationanditsmain
【B1】[br]【B2】[originaltext]Microsoftisawell-knowncorporationanditsmain
[originaltext]AccordingtoAlvinToffler,authorofthebestsellerFuture
[originaltext]AccordingtoAlvinToffler,authorofthebestsellerFuture
[originaltext]AccordingtoAlvinToffler,authorofthebestsellerFuture
随机试题
EveryyearformorethanadecadeI’vegonewithsomegoodmalefriendstot
Wheredidtheoutbreakofbirdflustart?[br][originaltext]Russia,which
[originaltext]M:Hello,Nancy.Iknowyouareoneofthewomentaxidriversin
[originaltext]M:Julia,thisisStephen,ournewreporter.Wouldyouhavesome
[originaltext]AnAmericanstudyfound,onaverage,achildwatchesbetween
以下各种矿物中密度最大的是( )。A.橄榄石 B.石英 C.黑云母 D.
第一产程活跃期的减速期是指宫口扩张A.5~6cm B.6~7cm C.7~8
记账式国债招标时,远程终端出现技术问题,可在规定的时间内以填写()的形式委托重
患者,男,45岁,上腹部不适5年。今日来院做相关检查,胃镜下黏膜呈灰白色,可见血
关于招标人退还投标人投标保证金的时限,说法正确的是( )。A.自收到投标人书面
最新回复
(
0
)