首页
登录
职称英语
In the developed countries, the dominant factor in the next society will be
In the developed countries, the dominant factor in the next society will be
游客
2023-09-03
40
管理
问题
In the developed countries, the dominant factor in the next society will be something to which most people are only just beginning to pay attention: the rapid growth in the older population and the rapid shrinking of the younger generation. Politicians everywhere still promise to save the existing pensions system, but they and their constituents know perfectly well that in another 25 years people will have to keep working until their mid-70s, health permitting.
What has not yet sunk in is that a growing number of older people say those over 50 will not keep on working as traditional full-time nine-to-five employees, but will participate in the labor force in many new and different ways: as temporaries, as part-timers, as consultants, on special assignments and so on. What used to be personnel and are now known as human resources departments still assume that those who work for an organization are full-time employees. Employment laws and regulations are based on the same assumption. Within 20 or 25 years; however, perhaps as many as half the people who work for an organization will not be employed by it, certainly not on a full-time basis. This will be especially true for older people. New ways of working with people at arm’s length will increasingly become the central managerial issue of employing organizations, and not just of businesses.
The shrinking of the younger population will cause an even greater upheaval, if only because nothing like this has happened since the dying centuries of the Roman Empire. In every single developed country, but also in China and Brazil, the birth rate is now well below the replacement rate of 2.2 live births per woman of reproductive age. Politically, this means that immigration will become an important and highly divisive issue in all rich countries. It will cut across all traditional political alignments. Economically, the decline in the young population will change markets in fundamental ways. Growth in family formation has been the driving force of all domestic markets in the developed world, but the rate of family formation is certain to fall steadily unless bolstered by large-scale immigration of younger people. The homogeneous mass market that emerged in all rich countries after the Second World War has been youth-determined from the start. It will now become middle-age-determined, or perhaps more likely it will split into two: a middle-age-determined mass market and a much smaller youth-determined one. And because the supply of young people will shrink, creating new employment patterns to attract and hold the growing number of older people (especially older educated people) will become increasingly important. [br] According to the author, which of the following is TRUE about the situation in 20 or 25 years?
选项
A、There will be stricter laws and regulations on employment.
B、There will be fewer people who take full-time jobs.
C、There will be more older employees.
D、There will be more people who work at home and far from each other.
答案
B
解析
细节题。第二段第四句可以提供本题线索.作者谈到一个机构中半效的人将不会是全职员工,可见全职员工之减少,故B正确。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2980933.html
相关试题推荐
Advertisementsappeareverywhereinmodernsociety.Therearemanywaystoa
Advertisementsappeareverywhereinmodernsociety.Therearemanywaystoa
Advertisementsappeareverywhereinmodernsociety.Therearemanywaystoa
Advertisementsappeareverywhereinmodernsociety.Therearemanywaystoa
HowGeniusesWorkIn1905,AlbertEinsteindeveloped
HowGeniusesWorkIn1905,AlbertEinsteindeveloped
HowGeniusesWorkIn1905,AlbertEinsteindeveloped
HowGeniusesWorkIn1905,AlbertEinsteindeveloped
HowGeniusesWorkIn1905,AlbertEinsteindeveloped
HowGeniusesWorkIn1905,AlbertEinsteindeveloped
随机试题
Althoughthedistributionofrecordedmusicwentdigitalwiththeintroducti
Oneofthequestionscomingintofocusaswefacegrowingscarcityofresour
His(careless)________resultedinaseriouscaraccident.carelessness他的粗心导致了一场严
BritishpsychologistshavefoundevidenceofalinkbetweenexcessiveInternet
Whatproductisinquiredaboutinthefirstletter?Thelatestmodelof______.
对水泥,下列说法正确的是()。A.同一生产厂家、同一等级、同一品种、同一批号且
直流电源系统降压装置中硅元件的额定电流应满足所在回路最大持续负荷电流的要求,并应
依据《站用直流电源系统精益化评价细则》要求,在技术资料中,下列哪项不属于检修技术
《反对本本主义》是毛泽东的最早一篇马克思主义的哲学著作,它反映了毛泽东思想的三个
个人住房贷款的信用风险通常是因借款人的()和()A.还款意愿,担保品价值 B.
最新回复
(
0
)