首页
登录
职称英语
[originaltext]M:[22]Dr. Cole, thank you for agreeing to this interview for the
[originaltext]M:[22]Dr. Cole, thank you for agreeing to this interview for the
游客
2023-08-26
78
管理
问题
M:[22]Dr. Cole, thank you for agreeing to this interview for the Daily Campus News. Can you tell us about what you and your colleagues discussed at the annual astronomy society meeting last month?
W: Yes. For the first time ever, the scientific community has established the existence of planets outside our own solar system. Of course, we knew that certain distant stars existed, but only recently did we learn that several of them are orbited by their own planets.
M: Why did it take so long to locate those planets?
W: Well, you have to understand, that they are a billion times dimmer than their parent stars. It would be like trying to see the light of a candle next to a huge explosion. We don’t currently have a telescope that can be used to see them.
M: But if the astronomers didn’t see the planets through a telescope, how did they find them?
W: By a very indirect method. Hum, the astronomers measured subtle distortions in the frequency of the light from the parent stars and observed that some of the stars seem to rock back and forth. They determined that this is caused by the gravitational pull from orbiting planets.
M: There is a powerful new telescope being built in Arizona. Will that help them see these planets?
W: They should be able to see them at least in the form of small spots of light. And then the scientists would be able to break down and analyze this light.[25]By doing this, they hope to learn about the chemical composition of these planets. Oxygen and ozone molecules, for example, would be evidence of life on these planets.
22. What does the man probably do?
23. Why was it hard to locate the newly found planets?
24. How did the scientists establish the existence of the planets?
25. What can scientists learn by analyzing the light from the planets?
选项
A、They are much dimmer than their parent stars.
B、They are too far away.
C、They had been mistaken as parent stars.
D、They are too small.
答案
A
解析
细节题。男士问女士这些最新发现的行星为何如此难以定位,女士解释说因为它们比其母恒星要暗数十亿倍(dimmer),故答案为[A]。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2959861.html
相关试题推荐
[originaltext]Thisis4o’clock.Hereisthenewssummary.Therehasbeena
[originaltext]Thisis4o’clock.Hereisthenewssummary.Therehasbeena
[originaltext]Onesourceofapoorself-conceptisaninaccurateself-perce
[originaltext]Trolleysrallyingdownaisles,endlesscheckoutqueues,andf
[originaltext]Trolleysrallyingdownaisles,endlesscheckoutqueues,andf
[originaltext]W:Roger,anyproblemsinyourKoreanstudy?M:Thebiggestprobl
[originaltext]W:Roger,anyproblemsinyourKoreanstudy?M:Thebiggestprobl
[originaltext]W:Roger,anyproblemsinyourKoreanstudy?M:Thebiggestprobl
[originaltext]W:OurPresident,sinceleavingofficefiveyearsago,hasspent
[originaltext]W:MaybeweshouldtakeFrontStreetthismorning.Theradioanno
随机试题
Writeanessayofnolessthan200wordsonthetopicgivenbelow.Usethep
Fearanditscompanionpainaretwoofthemostusefulthingsthatmenanda
HowExecutivesDealwiththeJoblessTime?Althoughtheeco
Pricesdeterminehowresourcesaretobeused.Theyarealsothemeansbywh
Itismyhopethat__________________________.(这个班上的每个人都能在为时过晚之前改正自己的错误)everyo
某公司一次性向银行贷款50万元,贷款期限为5年,年利率为10%,贷款期末一次性还
黄河公司是一家从事新能源技术开发的境内上市公司,为了引进优秀人才,加速企业发展,
A.钙B.镁C.磷D.铁E.锌具有抗氧化、抗衰老和抗癌作用的微量元素是
集装箱换装作业的组织方式有垂直式换装与()。A:拼箱式换装 B:水平式换装
以下关于施工总分包单位安全生产责任的说法中正确的是( )。A.总承包单位应当自
最新回复
(
0
)