首页
登录
职称英语
[originaltext] M: You are a professor of Physics at the University of Oxford;
[originaltext] M: You are a professor of Physics at the University of Oxford;
游客
2023-08-08
69
管理
问题
M: You are a professor of Physics at the University of Oxford; you’re a senior adviser at the European Organization for Nuclear Research; you also seem to tour the globe tirelessly, giving talks. And in addition, you have your own weekly TV show on science. Where do you get the energy?
W: Oh, well, I just love what I do. I’m extremely fortunate to have this life, doing what I love doing.
M: Professor, what exactly is your goal? Why do you do all of this?
W: Well, as you said, I do have different things going on. But these, I think, can be divided into two groups: the education of science and the further understanding of science.
M: Don’t these two things get in the way of each other? What I mean is, doesn’t giving lectures take time away from the lab?
W: Not really, no. I love teaching, and I don’t mind spending more time doing that now than in the past. Also, what I will say is that teaching a subject helps me comprehend it better myself. I find that it furthers my own knowledge when I have to explain something clearly, when I have to aid others in understanding it, and when I have to answer questions about it. Teaching at a high level can be very stimulating for anyone, no matter how much expertise they may already have in the field they are instructing.
M: Are there any scientific breakthroughs that you see on the near horizon, a significant discovery or invention we can expect soon?
W: The world is always conducting science, and there are constantly new things being discovered. In fact, right now we have too much data sitting in computers. For example, we have thousands of photos of planet Mars taken by telescopes that nobody has ever seen. We have them, yet nobody has had time to look at them with their own eyes, let alone analyze them.
Questions 1 to 4 are based on the conversation you have just heard.
1. Why does the woman say she can be so energetic?
2. What has the woman been engaged in?
3. What does the woman say about the benefit teaching brings to her?
4. How does the woman say new scientific breakthroughs can be made possible?
选项
A、A better understanding of a subject.
B、A stronger will to meet challenges.
C、A broader knowledge of related fields.
D、A closer relationship with young people.
答案
A
解析
细节辨认题。男士问女士,教学是否会占用做实验的时间。女士明确回答说,她喜欢教学,她不介意在这上面花费比以往更多的时间,教授某个学科也可以让自己对该学科有更好的理解。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2909199.html
相关试题推荐
[originaltext]YoucouldsaythatJosephCornellbecameanartistbecauseof
[originaltext]FromCaliforniatoConnecticut,babiessitonthelapsofthe
[originaltext]Here’saquestionforyou.Whataretheliberalarts?Thelibe
[originaltext]Today,Iamgoingtotalktoyousomethingaboutadvice.Advic
[originaltext]Today,Iamgoingtotalktoyousomethingaboutadvice.Advic
[originaltext]Today,Iamgoingtotalktoyousomethingaboutadvice.Advic
[originaltext]Howevergiftedsomeonemaybe,heorshestillhadtodevelop
[originaltext]Howevergiftedsomeonemaybe,heorshestillhadtodevelop
[originaltext]Howevergiftedsomeonemaybe,heorshestillhadtodevelop
[originaltext]Americanssufferfromanoverdoseofwork.Regardlessofwhot
随机试题
Frostbittenfingersandtoesshouldbetreatedwithlukewarmwater.A、frigidB、te
[originaltext]Afterretiringfrom30yearsofteaching,EthellPeppercould
Inordertolearnaforeignlanguagewell,itisnecessarytoovercomethef
Effortstoeducatepeopleabouttherisksofsubstanceabuseseemtodeter
一成年男性患者,暴饮暴食后突发上腹部剧烈疼痛一天,并伴发热、恶心及呕吐,实验室检
《经济日报》评论员文章是这样表述经济“新常态”的:新常态之新,意味着不同以往;新
选官制度是中国古代重要的政治制度之一,是中央集权制度的一个重要内容。其演变大致经
患儿,男,3天,发热,鼻塞,体温38.7℃,咽充血,诊断“上感”。对该患儿的护理
下列处罚中,属于行政处罚的有()。A.罚款 B.罚金 C.冻结财产 D.
6个月至6岁小儿贫血标准为 A.HbB.HbC.HbD.HbE.Hb
最新回复
(
0
)