首页
登录
职称英语
[originaltext]W: There is an element there about competition then, isn’t there?
[originaltext]W: There is an element there about competition then, isn’t there?
游客
2023-08-08
65
管理
问题
W: There is an element there about competition then, isn’t there? Because British railways are a nationalized industry. There is only one railway system in the country. If you don’t like a particular kind of big beans, you can go and buy another. But if you don’t like the particular railway, you can’t go and use another.
M: Some people who write to me say this. They say that if you didn’t have monopoly, you wouldn’t be able to do the things you do. Well, I don’t think we do anything deliberately to upset our customers. We have particular problems. Since 1946, when the Transport Act came in, we were nationalized.
W: Do you think that’s a good thing? Has it been a good thing for the railways, do you think, to be nationalized?
M: Oh, I think so, yes, because in general, modes of transport are all around. Let’s face the fact, the car arrived. The car is here to stay. There is no question about that.
W: So what are you saying then? Is it if the railways haven’t been nationalized, they would simply have disappeared?
M: Oh, I think they would have. They are disappearing fast in America. Er, the French railways lose 1 billion pounds a year. The German railways, 2 billion pounds a year. But you see, those governments are prepared to pour money into the transport system to keep it going.
W: So, in a sense, you cope between two extremes. On the one hand, you are trying not to lose too much money. And on the other hand, you’ve got to provide the best service.
M: Yes, you are right.
Questions 5 to 8 are based on the conversation you have just heard.
5. What does the woman say about British railways?
6. What do some people who write to the man complain about?
7. What does the man say threatens the existence of railways?
8. What does the man say about railways in other countries?
选项
A、The low efficiency of their operation.
B、Competition from other modes of transport.
C、Constant complaints from passengers.
D、The passing of the new transport act.
答案
B
解析
女士接着问:对铁路系统来说,英国这种体系是不是很好? 男士给予了肯定回答,同时提及了原因:现在有各种各样的交通方式,暗示交通行业的竞争压力很大,对应选项B)。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2906942.html
相关试题推荐
[originaltext]M:Excuseme.Where’syourrockmusicsection?W:Rockmusic?I’m
[originaltext]M:Excuseme.Where’syourrockmusicsection?W:Rockmusic?I’m
[originaltext]M:Today,ourguestisRosieMullender,whoworksasafeaturese
[originaltext]M:Today,ourguestisRosieMullender,whoworksasafeaturese
[originaltext]M:Today,ourguestisRosieMullender,whoworksasafeaturese
[originaltext]M:Today,ourguestisRosieMullender,whoworksasafeaturese
[originaltext]M:GoodeveningandwelcometoPhysicsToday.[5]Hereweintervi
[originaltext]M:[1]Doyoumindtakingmyphotowiththestatueoverthere?I
[originaltext]M:[1]Doyoumindtakingmyphotowiththestatueoverthere?I
[originaltext]M:[1]Doyoumindtakingmyphotowiththestatueoverthere?I
随机试题
Thestudentswererequiredtowriteanarticleto______theclaimthattheeart
Thestudyofhowspeakersofalanguageusesentencestoeffectsuccessfulcommu
Theworldhasspentonpreparationforwarmorethan$112billionayear,r
Australia,thelast【B1】______tobe“discovered”,wassightedbyDutch,Port
物流设备是保证物流系统运作的条件,包括( )、进出库设备、加工设备、运输设备和
遭遇不可抗力一方当事人的义务是()。A.及时通知义务 B.赔偿损失义务 C.
教师不得随意宣扬学生缺点、私拆学生信件等,这是因为学生享有()A.身心健康权
隧道封闭长度超过()m时,宜设置消防控制室。A.1000 B.2000 C
建立社会主义经济制度的根本任务是()。A.建立无产阶级政权 B.理顺收
独立避雷针和架空避雷线(网)的支柱及其接地装置至被保护建筑物及与其有联系的管道、
最新回复
(
0
)