首页
登录
职称英语
[originaltext]W: What does the term "alternative energy source" mean?M: When w
[originaltext]W: What does the term "alternative energy source" mean?M: When w
游客
2023-08-04
59
管理
问题
W: What does the term "alternative energy source" mean?
M: When we think of energy or fuel for our homes and cars, we think of petroleum—a fossil fuel processed from oil removed from the ground, of which there is a limited supply. But alternative fuels can be many things. Wind, sun and water can all be used to create fuel.
W: Is the threat of running out of petroleum real?
M: It has taken thousands of years to create the natural stores of petroleum we have now. We are using what is available at a much faster rate than it has been produced over time. The real controversy surrounding the amounts of petroleum we have is how much we need to keep in reserve for future use. Most experts agree that by around 2025, the amount of petroleum we use will reach a peak. Then production and availability will begin to seriously decline. This is not to say there will be no petroleum at this point. But it’ll become very difficult and therefore expensive to extract.
W: Is that the most important reason to develop alternative fuel and energy sources?
M: There’re two very clear reasons to do so. One is that whether we have 60 or 600 years of fossil fuels left, we have to find other fuel sources eventually. So the sooner we start, the better off we will be. The other big argument is that when you burn fossil fuels, you release substances trapped in the ground for a long time, which leads to some long-term negative effects, like global warming and greenhouse effect.
5.What do we usually refer to when we talk about energy according to the man?
6.What do most experts agree on according to the man?
7.What does the man think we should do now?
8. How do fossil fuels affect the environment?
选项
A、Minimize the use of fossil fuels.
B、Start developing alternative fuels.
C、Find the real cause for global warming.
D、Take steps to reduce the greenhouse effect.
答案
B
解析
在对话的最后部分,女士问是否因为到2025年左右石油的使用量达到顶峰,在那之后石油的产量和可用量将开始大大减少,所以才要开发可替代燃料和能源。男士说开发可替代燃料和能源有两个显而易见的原因,接着对这两个原因进行了详细说明。由此可知,在男士看来,我们目前应该做的事情就是开发可替代燃料和能源,故B项正确。“可替代能源(alternative energy source)”这个术语对话中频繁出现,可以推断为本段对话的中心词。如果没有听到该题的确切答案,也可以由此推测本题选B。A项对话中未提及,C、D两项涉及的全球环境问题对话中确实有提及,但那是男士在陈述之所以要开发可替代燃料的第二个原因时提到的,是燃烧矿物燃料造成的影响,而不是男士认为我们目前应该做的事,故这三项都可排除。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2897740.html
相关试题推荐
[originaltext]Weknowthatwehavetopayforwhatweget.Ifwebuyfood,
[originaltext]W:EricSchurenbergisthemanagingeditorofMoneyMagazineint
[originaltext]Lasttimeweweretalkingabouttheneedforadvertising.Now
[originaltext]TheInternethascreatedawholenewworldofsocialcommunic
[originaltext]W:Dr.Thomas?ThisisKeetBradleyfromthedailynews.I’dlike
[originaltext]M:Whatdidyousayyouweregoingtotakeupasacareer?W:Law
[originaltext]Todaywe’lltalkaboutnationalparksintheUnitedStates.
[originaltext]Notlongagoitwasassumedthatthedangersmanwouldmeeti
[originaltext]W:Goodafternoon.HowcanIhelpyou?M:Goodafternoon.Iamlo
E根据investsocietalresources定位到E段。原文说,如果想将社会资源投入到使我们受益最大的地方,很明显就是这里(即本文反复提及的护士家访
随机试题
Everytimeweopenourmouthsandspeakwe【C1】______ourselves—IamEnglish
CarpeDiem,theLatintermfor"seizetheday",isgreatadviceforeverydayliv
[originaltext]M:Weren’tyougoingtoconfirmyourbookingatthehotel?W:You’r
吞咽食物和呼吸空气都必须经过()。A.咽 B.喉 C.口腔 D.食道
根据《合同法》,货物运输到达指定地点后,承运人应当及时通知收货人领取货物。收货人
阿苯达唑属于A:抗血吸虫药 B:抗病毒药 C:抗结核病药 D:抗阿米巴病药
根据N-安德森的研究,最让人喜欢的人格品质是()。单选A.尊重 B.热情
某公司拟购置一处房产,付款条件:从第7年开始,每年年初支付10万元,连续支付10
根据消费税法律制度的规定,下列关于消费税纳税地点的表述中,不正确的是()A.进
电力设施保护的主体有( )。A.电力管理部门 B.公安部门 C.司法部门
最新回复
(
0
)