首页
登录
职称英语
When the right person is holding the right job at the right moment, that per
When the right person is holding the right job at the right moment, that per
游客
2023-08-04
73
管理
问题
When the right person is holding the right job at the right moment, that person’s influence is greatly expanded. That is the position in which Janet Yellen, who is expected to be confirmed as the next chair of the Federal Reserve Bank (Fed) in January, now finds herself. If you believe, as many do, that unemployment is the major economic and social concern of our day, then it is no stretch to think Yellen is the most powerful person in the world right now.
Throughout the 2008 financial crisis and the recession and recovery that followed, central banks have taken on the role of stimulators of last resort, holding up the global economy with vast amounts of money in the form of asset buying. Yellen, previously a Fed vice chair, was one of the principal architects of the
Fed’s $3.8 trillion money dump. A star economist known for her groundbreaking work on labor markets, Yellen was a kind of prophetess early on in the crisis for her warnings about the subprime (次级债) meltdown. Now it will be her job to get the Fed and the markets out of the biggest and most unconventional monetary program in history without derailing the fragile recovery.
The good news is that Yellen, 67, is particularly well suited to meet these challenges. She has a keen understanding of financial markets, an appreciation for their imperfections and a strong belief that human suffering was more related to unemployment than anything else.
Some experts worry that Yellen will be inclined to chase unemployment to the neglect of inflation. But with wages still relatively flat and the economy increasingly divided between the well-off and the long-term unemployed, more people worry about the opposite, deflation (通货紧缩) that would aggravate the economy’s problems.
Either way, the incoming Fed chief will have to walk a fine line in slowly ending the stimulus. It must be steady enough to deflate bubbles (去泡沫) and bring markets back down to earth but not so quick that it creates another credit crisis.
Unlike many past Fed leaders, Yellen is not one to buy into the finance industry’s argument that it should be left alone to regulate itself. She knows all along the Fed has been too slack on regulation of finance.
Yellen is likely to address the issue right after she pushes unemployment below 6%, stabilizes markets and makes sure that the recovery is more inclusive and robust. As Princeton Professor Alan Blinder says, "She’s smart as a whip, deeply logical, willing to argue but also a good listener. She can persuade without creating hostility. " All those traits will be useful as the global economy’s new power player takes on its most annoying problems. [br] What did Yellen help the Fed do to tackle the 2008 financial crisis?
选项
A、Take effective measures to curb inflation.
B、Deflate the bubbles in the American economy.
C、Formulate policies to help financial institutions.
D、Pour money into the market through asset buying.
答案
D
解析
由题干中的Yellen和2008 financial crisis定位到文章第二段前两句。推理判断题。定位句指出,在2008年经济危机中,中央银行通过资产购买的方式支撑起了全球经济,而耶伦又帮助美联储聚集了巨额资金。综合分析可知,2008年经济危机期间耶伦通过资产购买的方式向市场注入了资金,故答案为D。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2895315.html
相关试题推荐
[originaltext]Whenpeopleencountersomeonewithastrongpersonality,theydon
[originaltext]Whenpeopleencountersomeonewithastrongpersonality,they
[originaltext]Whenpeopleencountersomeonewithastrongpersonality,they
[originaltext]Whenpeopleencountersomeonewithastrongpersonality,they
[originaltext]Whenpeopleencountersomeonewithastrongpersonality,they
[originaltext]Whenpeopleencountersomeonewithastrongpersonality,they
B根据theoretically和personalizetheireducation定位到B段。原文说,多数利益相关者赞同,让学生有机会进行个性化的学习,从
A、Ourskillsandhabits.B、Ourpersonallives.C、Generalknowledgeorfacts.D、F
A、Achildmaystartmisbehavingforthemoment.B、Thecorporalpunishmentteache
A、howapersonlooksattheInternetB、whatapersonwantstoescapefromC、the
随机试题
Advancementinthearmyisoftengiventothepersonwho______.A、callsattentio
Wantaglimpseofthefutureofhealthcare?Takealookatthewaythevari
Opinionpollsarenowbeginningtoshowareluctantconsensusthat,whoever
Thecommunication【T1】______ofemployeesandtheimportanceofcommunication
A.adaptB.approachC.capabilitiesD.cluesE.consistently
培养为社会和国家服务的人才的高等教育目标所体现的价值观是()A.个人本位 B
“现实是此岸,理想是彼岸,中间隔着湍急的河流,行动则是架在川上的桥梁。”这个比喻
患者男,40岁。右侧阴囊疼痛6小时,疼痛剧烈,恶寒发热,查体可见右侧阴囊肿胀,皮
关于巴比妥类药物理化性质表述正确的是A、巴比妥类药物加热易分解 B、含硫巴比妥
下列关于信度的说法,错误的是()。A.信度系数介于0~1之间 B.信度系
最新回复
(
0
)