首页
登录
职称英语
[originaltext] Malaria, the world’s most widespread parasitic disease, kills
[originaltext] Malaria, the world’s most widespread parasitic disease, kills
游客
2023-07-19
106
管理
问题
Malaria, the world’s most widespread parasitic disease, kills as many as three million people every year — almost all of whom are under five, very poor, and African. In most years, more than five hundred million cases of illness result from the disease, although exact numbers are difficult to assess because many people don’t (or can’t) seek care. It is unusual for a family earning less than two hundred dollars a year to spend a quarter of its income on malaria treatment, and what they often get no longer works. In countries like Tanzania, Mozambique, and the Gambia, no family, village, hospital, or workplace can remain unaffected for long.
Malaria starts suddenly, with violent chills, which are soon followed by an intense fever and, often, headaches. As the parasites multiply, they take over the entire body. Malaria parasites live by eating the red blood cells they infect. They also attach themselves to blood vessels in the brain. If it doesn’t kill you, malaria can happen again and again for years. The disease is passed on to humans by female mosquitoes infected with one of four species of parasite. Together, the mosquito and the parasite are the most deadly couple in the history of the earth — and one of the most successful. Malaria has five thousand genes, and its ability to change rapidly to defend itself and resist new drugs has made it nearly impossible to control. Studies show that mosquitoes are passing on the virus more frequently, and there are more outbreaks in cities with large populations. Some of the disease’s spread is due to global warming.
For decades, the first-choice treatment for malaria parasites in Africa has been chloroquine, a chemical which is very cheap and easy to make. Unfortunately, in most parts of the world, malaria parasites have become resistant to it. Successful alternatives that help prevent resistance are already available, but they have been in short supply and are very expensive. If these drugs should fail, nobody knows what would come next.
Questions 26 to 29 are based on the passage you have just heard.
26. Why don’t many people seek care according to the passage?
27. What do we know about people suffering from malaria?
28. Which may be the reason for the wide spread of the disease?
29. What can be inferred from the passage?
选项
A、No drugs have been found to treat the disease.
B、Malaria has developed its ability to resist parasites.
C、Nobody knows the drug to treat the disease.
D、The alternative treatment is not easily available to most people.
答案
D
解析
根据意思相近的两个选项很可能均不是答案的命题规律,[A]和[C]为答案的可能性很小。短文中提到,目前已经有alternatives,但in short supply,价格very expensive,所以说,对大多数人来说,替代性的治疗方法并不容易得到,故答案为[D]。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2851059.html
相关试题推荐
[originaltext]M:Aren’tyouevenalittlebitdisappointedthatyoudidn’tget
[originaltext]M:Aren’tyouevenalittlebitdisappointedthatyoudidn’tget
[originaltext]Theevidenceforharmonymaynotbeobviousinsomefamilies.But
[originaltext]IfirstwenttoHarrowinthesummerterm.Theschoolhadthebig
[originaltext]Runnersinarelayracepassastickinonedirection.However,m
[originaltext]Runnersinarelayracepassastickinonedirection.However,m
[originaltext]M:Hello,Mary.Fancymeetingyouhere!W:Hi,Peter.Yes,I’mhe
[originaltext]M:Theserviceinthisrestaurantisreallyterrible.W:Right.I
[originaltext]M:Theserviceinthisrestaurantisreallyterrible.W:Right.I
[originaltext]M:Theserviceinthisrestaurantisreallyterrible.W:Right.I
随机试题
按体重计算,3周岁幼儿的体重约为( )。A.10kg B.11kg C.1
患者,男,55岁。1年来每日黎明之前腹微痛,痛即泄泻,腹部和下肢畏寒,舌淡苍白,
闭合性损伤造成腹腔内出血的常见原因是A.肠管破裂 B.肠系膜损伤 C.腹膜后
Jb21320013.用拉路方法查找直流接地时,接地现象未消失的原因有哪些?(
近日一篇名为《每对母子都是生死之交,我要陪他向校园霸凌说NO!》的文章,连日刷屏
属于龟甲功效的是A.滋阴替阳 B.益肾健骨 C.软坚散结 D.养血补心
今年,11名高考“状元”因面试成绩不理想被香港大学拒之门外。这与内地高校追逐高分
下列关于政府会计的表述,错误的有()。A.政府会计是用于确认、计量、记录和报
价值工程的目标是()。A.以最低的寿命周期成本,使产品具备它所必须具备的功能
溃疡性结肠炎的好发部位是( )。A.结肠脾曲 B.结肠肝曲 C.直肠和乙状
最新回复
(
0
)