首页
登录
职称英语
[originaltext] Today we’ll examine the role that private transportation—name
[originaltext] Today we’ll examine the role that private transportation—name
游客
2023-07-17
76
管理
问题
Today we’ll examine the role that private transportation—namely, the automobile—plays in city planning.
A number of sociologists blame the automobile for the decline of the downtown areas of major cities. In the 1950’s and 1960’s. the automobile made it possible to work in the city and yet live in the suburbs many miles away. Shopping patterns changed; instead of going to downtown stores, people in the suburbs went to large shopping malls outside the city and closer to the home. Merchants in the city failed, and their stores closed.
Downtown shopping areas became deserted. In recent years there’s been a rebirth of the downtown area, as many suburbanites have moved back to the city. They’ve done this, of course, to avoid highways blocked with commuters from the suburbs. I’ve chosen this particular city planning problem—our dependence on private transportation — to discuss in groups. I’m hoping you will all come up with some novel solutions. Oh, and don’t approach the problem from a purely sociological perspective; try to take into account environmental and economic issues as well.
Questions:
29. How did the automobile affect the work force in the 1950’s and 1960’s?
30. What problem did downtown city merchants face in the 1960’s?
31. According to the speaker, why are some people moving back to the city?
选项
A、It eliminated many factory jobs.
B、It allowed workers to live far from their jobs:
C、It gave workers opportunity for better training.
D、It allowed workers to spend more time at home.
答案
B
解析
细节题。预读选项可以推测此题是考查it对workers或jobs的影响。在听问题时需要留意it指代的是private transportation—automobile。同时注意问题中出现了明显的“符号”: 年代(1950’s and 1960’s),因为在听力的过程中,听者更容易对时间和地点等信息有更深刻的记忆。同时,整个文章的组织也为这道题的选择提供了帮助。文章的第一部分讲的是二十世纪五六十年代,个人交通对于劳动力的影响,即the automobile made it possible to work in the city and yet live in the suburbs many miles away(私人汽车使得人们可以在城市里工作。并住在数英里之外的郊区)。因此选B.
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2844980.html
相关试题推荐
[originaltext]AyearagoAugust,DaveFusslosthisjobdrivingatruckfor
[originaltext]AyearagoAugust,DaveFusslosthisjobdrivingatruckfor
[originaltext]IgrewupinahousewheretheTVwasseldomturnedonandwi
[originaltext]TheengineerCamilloOlivettiwas40yearsoldwhenhestarte
[originaltext]M:Hi,Helen,I’vebeenlookingforyou!W:Really?Suchacoinci
[originaltext]M:Hi,Helen,I’vebeenlookingforyou!W:Really?Suchacoinci
[originaltext]M:Hi,Helen,I’vebeenlookingforyou!W:Really?Suchacoinci
[originaltext]M:Hi,Helen,I’vebeenlookingforyou!W:Really?Suchacoinci
[originaltext]M:Thenewmayorisreallyagoodpublicspeaker.Thespeechhed
[originaltext]M:Thenewmayorisreallyagoodpublicspeaker.Thespeechhed
随机试题
Thechairmanofthecompanysaidthatnewtechniqueshad______improvedtheirp
Thephrase"makeup"inparagraph2mostprobablymeans______.[br]Thebestti
TheNextDisaster:AreWeReady?AreWeReall
加德纳提出的智力理论是()。A.智力二因素 B.智力结构论 C.智力多元论
下列关于粘层施工技术的叙述,不正确的是()。A.半刚性基层使用慢裂石油沥青洒布
滤过除菌法适用于A.表面除菌B.无菌室的空气C.消毒D.不耐高热的制剂E.容器
以下关于口吃的说法错误的是( )。A.口吃为常见的言语障碍 B.患儿大多自卑
张某、方某共同出资9-12,分别设立甲公司和丙公司。2013年3月113,甲公司
骑车爱好者甲因一次交通意外致右腿重度伤残,无法再从事骑行活动,遂有意出售其两辆名
为了对项目目标进行动态跟踪和控制,在确定了项目目标计划值后的施工过程中,首先应做
最新回复
(
0
)