首页
登录
职称英语
[originaltext] The engineer Camillo Olivetti was 40 years old when he starte
[originaltext] The engineer Camillo Olivetti was 40 years old when he starte
游客
2023-07-12
49
管理
问题
The engineer Camillo Olivetti was 40 years old when he started the company in 1908. At his factory in Ivrea, he designed and produced the first Italian typewriter. Today the company’s head office is still in Ivrea, near Turin, but the company is much larger than it was in those days and there are offices all around the world.
By 1930 there was a staff of 700 and the company turned out 13,000 machines a year. Some went to customers in Italy, but Olivetti exported more typewriters to other countries.
Camillo’s son, Adriano, started working for the company in 1924 and later he became the boss. He introduced a standard speed for the production line and he employed technology and design specialists. The company developed new and better typewriters and the calculators. In 1959 it produced the ELLA computer system. This was the first mainframe computer designed and made in Italy.
After Adriano died in 1960, the company had a period of financial problems. Other companies, especially the Japanese, made faster progress in electronic technology than the Italian company.
In 1978, Carlo de Benedetti became the new boss. Olivetti increased its marketing and service networks and made agreements with other companies to design and produce more advanced office equipment. Soon it became one of the world’s leading companies in information technology and communications. There are now five independent companies in the Olivetti group — one for personal computers, one for other office equipment, one for systems and services, and two for telecommunications.
Questions 30 to 32 are based on the passage you have just heard.
30. What do we learn from the passage?
31. What was probably the reason for Olivetti’s falling behind in electronic technology?
32. What do we know about today’s Olivetti from the passage?
选项
A、Camillo Olivetti’s death.
B、Its slow progress.
C、A period of financial problem.
D、Its agreements with other companies.
答案
C
解析
选项中的death,slow progress,problem等表明,本题可能考查某件不好的事情。短文中提到,Adriano死后,公司经历了一段财政困难期,其他公司超过了Olivetti公司。因此,导致该公司落后的是其财政困难,故答案为[C]。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2831357.html
相关试题推荐
[originaltext]AnAmericanfriendhasinvitedyoutovisithisfamily.You’v
[originaltext]M:Hello,Prof.Dianna,youwantedtoseeme?W:Oh,yes,Frank.
[originaltext]M:Hello,Prof.Dianna,youwantedtoseeme?W:Oh,yes,Frank.
[originaltext]M:Hello,Prof.Dianna,youwantedtoseeme?W:Oh,yes,Frank.
[originaltext]Jane:Ron,whatareyoudoing?Ron:Ah,nothing.I’mjustlooking
[originaltext]M:Won’tyoujoinusforagameofcards?W:No,thanks.I’mreal
[originaltext]M:Won’tyoujoinusforagameofcards?W:No,thanks.I’mreal
[originaltext]M:Won’tyoujoinusforagameofcards?W:No,thanks.I’mreal
[originaltext]Everycandidateknowsthesignificanceoftheinterview,but
[originaltext]W:Goodmorning.ComplaintsDepartment.M:Yes.I’dliketospeak
随机试题
WhichofthefollowingisTRUEaboutthegeneralmanagerandhisassistants?[br
Almosteveryonewithorwithoutacomputerisawareofthelatesttechnologi
AccordingtoUNICEF,around564millionIndians,nearlyhalfthepopulation,
对于艾滋病,哪项是不恰当的A.可通过胎盘感染胎儿、软产道、母乳感染新生儿 B.
《证券投资顾问业务风险揭示书》至少应包含的内容() Ⅰ.提示投资者在接受
某服装店销售一款新款服装,分三阶段销售。第一阶段按原价出售,共售出总数的40%;
(2015年真题)期货公司应当提示客户可以通过(),查询期货交易结算结果和
2021年2月王某在某房产公司举办的有奖购房活动中中奖获得一辆小汽车,房产公司提
下列造成质量数据波动的原因中,属于偶然性原因的是( )。A.现场温湿度的微小变
某地下工程合同约定:计划1月份开挖土方80000m3,2月份开挖160000m3
最新回复
(
0
)