首页
登录
职称英语
Have you ever thought about what determines the way we are when we grow up?
Have you ever thought about what determines the way we are when we grow up?
游客
2023-07-05
84
管理
问题
Have you ever thought about what determines the way we are when we grow up? Remember the TV program Seven Up? It started following the lives of a group of children in 1973. We first meet them as wide-eyed seven-year-olds and catch up with them at seven-year intervals: nervous 14-year-olds, serious 21-year-olds and then grown-ups.
Some of the stories are inspiring, others sad, but what is interesting in almost all the cases is the way in which the children’ s early hopes and dreams are shown in their future lives. For example, at seven, Tony is a lively child who says he wants to become a sportsman or a taxi driver. When he grows up, he goes on to do both. How about Nicki? She says, "I would like to find out about the moon." And she goes on to become a space scientist. As a child, soft-spoken Bruce says he wants to help "poor children" and ends up teaching in India.
But if the lives of all the children had followed this pattern, the program would be far less interesting than it actually was. It was the children whose childhood did not prepare them for what was to come that made the program so interesting. Where did their ideas come from about what they wanted to do when they grew up? Are children influenced by what their parents do, by what they see on television or by what their teachers say? How great is the effect of a single important event? Many film directors, including Steven Spielberg, say that an early visit to the cinema was the turning point in their lives. Dr. Margaret McAllister, who has done a lot of research in this area, thinks that the major factors are parents, friends and the wider society. [br] In the TV program Seven Up, we can meet______.
选项
A、different groups of people at different periods of their lives
B、different groups of people at the same period of their lives
C、the same group of people at different periods of their lives
D、the same group of people at the same period of their lives
答案
C
解析
细节题。根据短文第一段中It started following the lives of a group ofchildren…seven-year-olds…nervous 14-year-olds.serious 21-year-olds and then grown-ups.由此可知,这个节目是追寻同一群人在不同人生阶段的人生足迹。故选C。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2810814.html
相关试题推荐
[originaltext]W:IthoughtIwasspeakingEnglishfairlywell,butpeoplekeep
[originaltext]W:IthoughtIwasspeakingEnglishfairlywell,butpeoplekeep
Haveyoueverthoughtaboutwhatdeterminesthewaywearewhenwegrowup?
Haveyoueverthoughtaboutwhatdeterminesthewaywearewhenwegrowup?
Haveyoueverthoughtaboutwhatdeterminesthewaywearewhenwegrowup?
Haveyoueverthoughtaboutwhatdeterminesthewaywearewhenwegrowup?
Haveyoueverthoughtaboutwhatdeterminesthewaywearewhenwegrowup?
Haveyoueverthoughtaboutwhatdeterminesthewaywearewhenwegrowup?
Haveyoueverthoughtaboutwhatdeterminesthewaywearewhenwegrowup?
Haveyoueverthoughtaboutwhatdeterminesthewaywearewhenwegrowup?
随机试题
WriteonANSWERSHEETTWOanoteofabout50-60wordsbasedonthefollowing
WhyisLauraatthebicycleshop?[br][originaltext](Laura=W,John=M)W:H
Oneinsix.Believeitornot,that’sthenumberofAmericanswhostrugglewi
常在用药1周后出现刺激性干咳的药物是A.地高辛B.卡托普利C.哌唑嗪D.硝苯地平
患儿,5岁,体重25kg,在家玩耍时不慎打翻开水瓶,双下肢被开水烫伤后皮肤出现大
M大厦是我国某沿海发达城市的中高层住宅物业,入住之初,物业管理处从业主的角度出发
下列哪种疾病的肝体积不缩小? A.门脉性肝硬化早期B.坏死后性肝硬化
下列债券中,被称为“金边债券”的是()。A:公司债B:企业债C:国债D:金
在欧洲中世纪出现两种类型的教育,即{pz_填空}学校和{pz_填空}教育。
工程监理企业不得()。A.与被监理工程的承包单位有隶属关系 B.以任何理由,要
最新回复
(
0
)