首页
登录
职称英语
[originaltext] [19]The first flight of the Space Shuttle Columbia in the sp
[originaltext] [19]The first flight of the Space Shuttle Columbia in the sp
游客
2023-06-26
58
管理
问题
[19]The first flight of the Space Shuttle Columbia in the spring of 1981 was a revolutionary development in space exploration. Unlike the rockets of the previous 20 years,[20]Columbia has the enormous advantage of being specially designed to return to earth and make further flights. Among the large number of projects, scientists are investigating its future use, and the most exciting, perhaps, is that the first steps can now be taken towards establishing human colonies in space. The present Space Shuttle can only stay in space for about a week, but it could take people out to build "islands" where they stay for longer periods. By the year 2050 scientists estimate that man will be able to construct permanent settlements.
The first "islands" would be energy stations.[21]There would be no hope of establishing colonies in space unless people could obtain energy there, instead of getting it from the earth. However, if the original could convert solar energy into electricity, it would be possible to provide the equivalent of a filling station for cars on earth, allowing the Space Shuttle to refuel and stay in orbit longer periods of time.
If this initial project was successful, much larger solar energy stations would be constructed later with materials brought out by the Shuttle.
Eventually, man would be able to construct an "inhabitable planet" in space.
19. What can we learn from the passage about the Space Shuttle Columbia?
20. What is the big advantage of the Space Shuttle Columbia?
21. What is the basic requirement for establishing colonies in space?
选项
A、Establishing energy stations in space.
B、Finding a star similar to the earth.
C、Developing a kind of manned spacecraft.
D、Finding a special fuel for the Space Shuttle.
答案
A
解析
推断题。文中提到,第一批要建立的“岛屿”是太空能量站,因为如果不能在太空中获得能量,在太空建立聚居地的愿望就不能实现,由此可知在太空建立聚居地的基本要求就是要建立太空能量站,故答案为A)。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2784143.html
相关试题推荐
[originaltext](5)ThedryconditionsinCaliforniaaregoodforpeoplewho
[originaltext]Windturbinesaretallstructureswithlargebladesusedtop
[originaltext]Haveyoueverbeenafraidtotalkbackwhenyouweretreated
[originaltext]Haveyoueverbeenafraidtotalkbackwhenyouweretreated
[originaltext]Haveyoueverbeenafraidtotalkbackwhenyouweretreated
[originaltext]Expertsinthefoodindustryarethinkingalotabouttrasht
[originaltext]Withtheglobaleconomynowtakingmoreexecutivestofar-awa
[originaltext]Withtheglobaleconomynowtakingmoreexecutivestofar-awa
[originaltext]W:Hey,Mark,couldyoutellmeaboutthefirstjobyoueverhad?
[originaltext]W:Hey,Mark,couldyoutellmeaboutthefirstjobyoueverhad?
随机试题
Inwhichcountryhaveseveralpeoplediedbecauseoftheflood?[br][originalt
[originaltext]M:IsupposethatinBritain,too,familylifehaschangedalot
A—NameofCommodity,SpecificationsandPackingB—ContractNo.C—QuantityandTo
双绞线由两根互相绝缘绞合成螺纹状的导线组成。下面关于双绞线的叙述中,正确的是(
下列哪项不引起充血性心力衰竭A、缺维生素B1 B、严重缺钾 C、严重缺铁
短路阻抗(一对绕组的)是指一对绕组中某一绕组端子间的在()下的等值串联阻抗Z=R
为了确保分包工程的质量、工期和现场管理满足总合同要求,工程总承包单位应事先对拟选
推动我国先进生产力发展和社会全面进步的根本力量是A.工人 B.农民 C.知识
道路运输行业信息管理平台的基本功能是()A.数据处理 B.经营决策 C.数据
甲上市公司2019年计划投资一条生产线,总投资额为15亿元。该项目第一期计
最新回复
(
0
)