首页
登录
职称英语
In only two decades Asian Americans have become the fastest-growing U.S. min
In only two decades Asian Americans have become the fastest-growing U.S. min
游客
2023-06-23
70
管理
问题
In only two decades Asian Americans have become the fastest-growing U.S. minority. As their children began moving up through the nation’s schools, it became clear that a new class of academic achievers was emerging. Their achievements are reflected in the nation’s best universities, where mathematics, science and engineering departments have taken on a decidedly Asian character. This special liking for mathematics and science is partly explained by the fact that Asian-American students who began their educations abroad arrived in the U.S. with a solid grounding in mathematics but little or no knowledge of English. They are also influenced by the promises of a good job after college. Asians feel there will be less unfair treatment in areas like mathematics and science because they will be judged more objectively. And the return on the investment in education is more immediate in something like engineering than with an arts degree.
Most Asian-American students owe their success to the influence of parents who are determined that their children take full advantage of what the American educational system has to offer. An effective measure of parental attention is homework. Asian parents spend more time with their children than American parents do, and it helps. Many researchers also believe there is something in Asian culture that breeds success, such as ideals that stress family values and emphasize education.
Both explanations for academic success worry Asian Americans because of fears that they feed a typical racial image. Many can remember when Chinese, Japanese and Filipino immigrants were the victims of social isolation. Indeed, it was not until 1952 that laws were laid down giving all Asian immigrants the right to citizenship. [br] Why do the two "explanations" (Line 1, Para. 3) worry Asian Americans?
选项
A、They are afraid that they would again be isolated from American society in general.
B、People would think that Asian students rely on their parents for success.
C、Asian Americans would be a threat to other minorities.
D、American academic achievements have taken on too strong an Asian character.
答案
A
解析
推理判断题。本题考查因果关系。本题仍然是针对最后一段的首句,because of指出了原因,结合下一句的social isolation等词,可以推断亚裔美国人担心自己的种族形象太突出,最终被社会所孤立,由此可见,A为正确选项。本题最具干扰性的是选项D,该选项中的character与原文的racial image意思相近,但与其说选项D是亚裔美国人担心的问题,不如说这是本土美国人应该担心的问题。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2775906.html
相关试题推荐
TechnologicalchangesbroughtdramaticnewoptionstoAmericanslivinginth
TechnologicalchangesbroughtdramaticnewoptionstoAmericanslivinginth
TechnologicalchangesbroughtdramaticnewoptionstoAmericanslivinginth
TechnologicalchangesbroughtdramaticnewoptionstoAmericanslivinginth
TechnologicalchangesbroughtdramaticnewoptionstoAmericanslivinginth
TechnologicalchangesbroughtdramaticnewoptionstoAmericanslivinginth
Fordecades,AmericanshavetakenforgrantedtheUnitedStates’leadership
Fordecades,AmericanshavetakenforgrantedtheUnitedStates’leadership
Fordecades,AmericanshavetakenforgrantedtheUnitedStates’leadership
Fordecades,AmericanshavetakenforgrantedtheUnitedStates’leadership
随机试题
Iclosemyeyesandcanstillhearher—thelittlegirlwitha【C1】______sostr
Whatdowelearnaboutthemanfromtheconversation?[br][originaltext]M:Ig
Accordingtothepassage,whichofthefollowingdoesdieteticsNOTreferto?[b
茶在中国人的情感(emotional)生活中扮演了重要的角色。到中国人家里做客,主人家总是立刻就敬上一杯茶,上茶不只是礼貌,它象征着团聚,代表着尊重,主
A—RelevanceofmotivationtheoriesB—SystematicTrainingC—Personnelmanagement
甲公司目前采取的是保守型筹资策略,已知在12月末时该公司处于营业低谷的状态,则在
瞬时电流速断保护可以单独使用。
A.(真阳性+真阴性)/(真阳性+假阳性+真阴性+假阴性)×100%B.真阴性/
以七年战争为例,分析英国的大陆同盟政策。
某施工合同履行中,发包人派驻施工现场的代表甲平时很少参与管理,都由发包人的员工乙
最新回复
(
0
)