首页
登录
职称英语
共用题干 Mau Piailug,Ocean NavigatorMau sai
共用题干 Mau Piailug,Ocean NavigatorMau sai
免费题库
2022-08-02
55
问题
共用题干Mau Piailug,Ocean Navigator
Mau sailed from Hawaii to Tahiti using traditional methods.
In early 1976,Mau Piailug,a fisherman,led an expedition in which he sailed a traditional Polynesian boat
across 2,500 miles of ocean from Hawaii to Tahiti.The Polynesian Voyaging Society had organised the expe-
dition. Its purpose was to find out if seafarers(海员)in the distant past could have found their way from one
island to the other without navigational instruments,or whether the islands had been populated by accident.
At the time,Mau was the only man alive who knew how to navigate just by observing the stars,the wind and
the sea.
He had never before sailed to Tahiti,which was a long way to the south.However,he understood how the
wind and the sea behave around islands,so he was confident he could find his way.The voyage took him and
his crew a month to complete and he did it without a compass or charts.
His grandfather began the task of teaching him how to navigate when he was still a baby.He showed him
pools of water on the beach to teach him how the behaviour of the waves and wind changed in different
places.Later,Mau used a circle of stones to memorise the positions of the stars.Each stone was laid out in
the sand to represent a star.
The voyage proved that Hawaii's first inhabitants came in small boats and navigated by reading the sea
and the stars.Mau himself became a keen teacher,passing on his traditional secrets to people of other cul-
tures so that his knowledge would not be lost.He explained the positions of the stars to his students,but he
allowed them to write things down because he knew they would never be able to rememnber everything as he
had done.Mau expected his students to remember the positions of the stars immediately.A:RightB:WrongC:Not mentioned
选项
Mau expected his students to remember the positions of the stars immediately.
A:Right
B:Wrong
C:Not mentioned
答案
B
解析
文章第一段最后一句话“At the time,Mau was the only man alive who knew how to navi- gate just by observing the stars , the wind and the sea",可知Mau是他那个时代唯一会通过观察星 座的位置,风向和海水变化等信息来为自己导航的人。故选A。
文章第二段第一句话提到“He had never before sailed to Tahiti",可知他以前从未到过 Tahiti。故选B。
由文章第二段最后一句话“The voyage took him and his crew a month to complete and he did it without a compass or charts",可知他在航海过程中没有用到指南针或地图,但没有提到他 是否能买得起指南针或地图。故选C。
由文章第三段第一句话“His grandfather began the task of teaching him how to navigate when he was still a baby",可知在Mau孩童时期,他的祖父就开始教他航海的知识了。故选A。
由文章第三段倒数第二句话“Mau used a circle of stones to memories the positions of the stars",可知答案为A。
文章最后一段中提到夏威夷的第一批居住者是乘坐小舟,通过观察海水和星星到达那 里的,没有提及他们是否能阅读书写。故选C。
文章最后一段中指出,Mau成为老师把传统的航海知识传授给学生,向学生们讲述星座位置的知识,并且允许他们一记录下来,因为他知道他的学生们永远不可能像他一样记住所有的 航海知识。故选B。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/1501143.html
本试题收录于:
综合A题库综合类分类
综合A
综合类
相关试题推荐
共用题干 廖某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)寻找房源,并签订了房地产经纪
共用题干 廖某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)寻找房源,并签订了房地产经纪
共用题干 廖某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)寻找房源,并签订了房地产经纪
共用题干 张某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)为其寻找一套房子。经过反复比
共用题干 张某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)为其寻找一套房子。经过反复比
共用题干 张某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)为其寻找一套房子。经过反复比
共用题干 甲房地产经纪机构(以下称甲机构)是个人独资的房地产经纪机构。张某和王
共用题干 甲房地产经纪机构(以下称甲机构)是个人独资的房地产经纪机构。张某和王
共用题干 甲房地产经纪机构(以下称甲机构)是个人独资的房地产经纪机构。张某和王
共用题干 甲房地产经纪机构(以下称甲机构)是个人独资的房地产经纪机构。张某和王
随机试题
HepretendedtobeanEnglishman,buthisforeignaccentgavehim______.A、awayB
AdvantagesofPublicTransportA)Anewstudyconductedfor
Forthispart,youareallowed30minutestowriteacompositiononthetopicWh
TheRussianairliner[originaltext]ARussianairlinerhasmadeanemergency
中断响应时间是指()。A.从中断处理开始到中断处理结束所用的时间 B.从发出
下列各项,属治法的是A.未病先防 B.治病求本 C.滋阴养血 D.扶正祛邪
有偿使用土地有多种形式,如()等.A:土地所有权买卖 B:土地使用权出让 C
对丙米嗪作用的叙述错误的是A.有明显抗抑郁作用B.能阻断M受体C.能降低血压D.
根据《无人值守变电站技术导则》,()的总告警信息应传至调控中心。(A)雷电定位系
公民甲娶妻乙,育有一子一女,"女儿丙已出嫁,儿子娶妻丁,生有一子戊,儿子于5年
最新回复
(
0
)