首页
登录
职称英语
共用题干 1.If you want to stay young,sit do
共用题干 1.If you want to stay young,sit do
练习题库
2022-08-02
42
问题
共用题干1.If you want to stay young,sit down and have a good think.This is the research finding of a team of Japanese doctors,who say that most of our brains are not getting enough exercise一and as a result,we are ageing unnecessarily soon.
2.Professor Taiju Matsuzawa wanted to find out why otherwise healthy farmers in northern Japan appeared to be losing their ability to think and reason at a relatively early age,and how the process of ageing could be slowed down.
3.With a team of colleagues at Tokyo National University,he set about measuring brain yolumes of a thousand people of different ages and varying occupations.
4.Computer technology enabled the researchers to obtain precise measurements of the volume of the front and side sections of the brain, which relate to intellect(智能)and emotion, and determine the human character. The rear section of the brain,which controls functions like eating and breathing,does not contract with age,and one can continue living without intellectual or emotional faculties.
5.Contraction of front and side parts一as cells die off —was observed in some subjects in their thirties,but it was still not evident in some sixty-and seventy-year-olds.
6.Matsuzawa concluded from his tests that there is a simple remedy to the contraction normally associated with age一using the head.
7.The findings show in general terms that contraction of the brain begins sooner in people in the country than in the towns.Those least at risk,says Matsuzawa,are lawyers,followed by university professors and doctors.White collar workers doing routine work in government offices are,however, as likely to have shrinking brains as the farm worker,bus driver and shop assistant.
8.Matsuzawa's findings show that thinking can prevent the brain from shrinking. Blood must circulate properly in the head to supply the fresh oxygen the brain cells need."The best way to maintain good blood circulation is through using the brain,"he says,"Think hard and engage in conversation.Don't rely on pocket calculators."The rear section of the brain controls functions like__________.A:blood circulationB:slowed downC:occupationD:intellect and emotionE:eating and breathing F: fresh oxygen
选项
The rear section of the brain controls functions like__________.
A:blood circulation
B:slowed down
C:occupation
D:intellect and emotion
E:eating and breathing
F: fresh oxygen
答案
E
解析
第一段讲述了人们会衰老的原因。因此该段的标题应为B.The reason why people are aging.
第四段中提到:"Computer technology enabled the researchers to obtain precise measurements of the volume of the front and side sections of the brain...(运用电脑技术可以精确测量出头的前部和侧面大脑的容积·······)",因此选择F。
第七段说的是,在城市里生活的人和在农村生活的人的大脑开始衰老的时间是不同的。因此选择E。
第八段第一句:"Matsuzawa's findings show that thinking can prevent the brain from shrinking.(思考可以防止大脑姜缩)”。随后的内容也是对该主题句的进一步解释,因此选择A。
第二段中提到:"Professor Taiju Matsuzawa wanted to find out why...and how the process of ageing could be slowed down.”因此选择B。
答案相关句是第四段第一句:"Computer technology enabled the researchers to obtain precise measurements of the volume of the front and side sections of the brain,which relate to intellect(智能)and emotion,and determine the human character."
答案相关句是第四段的最后一句:"The rear section of the brain, which controls functions like eating and breathing…”。
从最后一段中可以直接找到答案相关句:"The best way to maintain good blood circulation is through using the brain."
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/1499128.html
本试题收录于:
卫生C题库卫生类分类
卫生C
卫生类
相关试题推荐
共用题干 廖某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)寻找房源,并签订了房地产经纪
共用题干 廖某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)寻找房源,并签订了房地产经纪
共用题干 张某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)为其寻找一套房子。经过反复比
共用题干 张某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)为其寻找一套房子。经过反复比
共用题干 甲房地产经纪机构(以下称甲机构)是个人独资的房地产经纪机构。张某和王
共用题干 甲房地产经纪机构(以下称甲机构)是个人独资的房地产经纪机构。张某和王
共用题干 甲房地产经纪机构(以下称甲机构)是个人独资的房地产经纪机构。张某和王
共用题干 张某为甲合伙制房地产经纪机构(以下称甲机构)的注册房地产经纪人。王某
共用题干 张某为甲合伙制房地产经纪机构(以下称甲机构)的注册房地产经纪人。王某
共用题干 张某为甲合伙制房地产经纪机构(以下称甲机构)的注册房地产经纪人。王某
随机试题
Headmired______whospecializedinsophisticatedtechnologyinnationaldefence.
[img]2012q2/ct_eyyjsdz2006a_eyyjsdreadd_0706_20121[/img]Brightcolorsstir
[originaltext]W:Excuseme,Dr.Tyler,yoursecretarysaidIshouldcomeright
Whatformsofradiationarefearedbyastronauts?[br][originaltext]Notlon
[originaltext]Theinjurytothebraincausedbyablowhappenswhenthebrai
甲公司是一家专门从事网络信息技术开发的股份有限公司。近年来,该公司引进了一批优秀
若某文件系统的目录结构如下图所示,假设用户要访问文件book2.doc,且当前工
厌氧菌感染支气管扩张患者痰液的特征是A:铁锈色 B:胶胨样 C:脓痰 D:
简述年薪制的概念。
贷款人应在合同中与()约定提款条件以及贷款资金支付接受贷款人管理和控制等与贷款使
最新回复
(
0
)