首页
登录
职称英语
共用题干 第三篇Listening Device Provides Early
共用题干 第三篇Listening Device Provides Early
最全题库
2022-08-02
106
问题
共用题干第三篇
Listening Device Provides Early Landslide(山崩;地滑;塌方)Warning
A device that provides early warning of a landslide by monitoring vibrations(振动)in soil is being tested
by UK researchers,The device could save thousands of lives each year by warning when an area should be
evacuated(疏散,撤走),the scientists say. Such natural disasters are common in countries that experience
sudden, heavy rainfall (降雨,降雨量), and can also be triggered by earthquakes and even water
erosion(腐蚀,侵蚀).
Landslides start when a few particles of soil or rock within a slope start to move,hut the early stages can
be hard to spot.Following this initial movement,"slopes can become unstable in a matter of hours or
minutes,"says Nell Dixon at Southborough University,UK. He says。warning system that monitors this
movement"might be enough to evacuate a block of flats or clear a road,and save lives".
The most common way to monitor a slope for signs of an imminent(即将发生的) landslide is to watch
for changes in its shape. Surveyors can do this by measuring aside directly,or sensors(传感器)sunk into
boreholes(钻孔,井眼)or fixed above ground can be used to monitor the shape of a slope. Slopes can,
however,change shape without triggering a landslide,so either method is prone to causing false alarms.Now
Dixon's team has developed a device that listens for the vibrations caused when particles begin moving
within a slope.
The device takes the form of a steel pipe dropped into a borehole in a slope.The borehole is filled in
with gravel(砾,沙砾,砾石)around the pipe to help transmit high-frequency vibrations generated by particles
within the slope.These vibrations pass up the tube and are picked up by a sensor on the surface.Software
analyses the vibration signal to determine whether a landslide may be imminent.
The device is currently being tested in a 6-metre-tall artificial clay embankment(堤岸)in Newcastle,
UK.Early results suggest it should provide fewer false positives than existing systems.Once it has been
carefully and thoroughly tested,the device could be used to create a complete early-warning system for
dangerous slopes.
"Locations with a significant risk of landslides could definitely benefit from a machine like this,"says
Adam Poulter,an expert at the British Red Ci?oss,"As long as it doesn't cost too much."But,Poulter adds
that an early-warning system may not be enough on its own."You need to have the human communication."
he says,"Making systems that get warnings to those who need them can be difficult."What does"Such natural disasters"in the first paragraph refer to?A:Sudden,heavy rainfall.B:Earthquakes.C:Water erosion.D:Landslides.
选项
What does"Such natural disasters"in the first paragraph refer to?
A:Sudden,heavy rainfall.
B:Earthquakes.
C:Water erosion.
D:Landslides.
答案
D
解析
短文第一段第一句提到了山体滑坡,此处的自然灾害指的是上文的山体滑坡,故选D。
短文第二段第一、二句提到“滑坡开始时,一个山坡上的土壤或岩石粒子移动,但初期 可能很难辨认。然后山坡在数小时或数分钟内可能变得不稳固”,故选D。
短文第三段倒数第二句提到“……任何一种方法(普通方法)都可能产生错误预警”,故 选C。
根据短文第四段第二句可知,地上凿出的洞而非该装置是用砾石填充的,A项的叙述不 正确。故选A
此句意为“早期的结果表明它应该提供比现有系统更少的不实证据”,故选B。 positive 意为“确凿的证据”。第5部分:补全短文
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/1494597.html
本试题收录于:
理工C题库理工类分类
理工C
理工类
相关试题推荐
共用题干 2010年4月,H省经济特区A市市民王某通过B房地产中介服务公司在A
共用题干 2010年4月,H省经济特区A市市民王某通过B房地产中介服务公司在A
共用题干 W房地产公司于2010年3月1日,通过出让方式,获得B市C县规划区内
共用题干 W房地产公司于2010年3月1日,通过出让方式,获得B市C县规划区内
共用题干 W房地产公司于2010年3月1日,通过出让方式,获得B市C县规划区内
共用题干 甲房地产开发公司(以下简称甲公司)获得了某城市规划区内一地块的土地使
共用题干 2010年5月,李某在W省A市(非经济特区)天利花园购买商品房一套。
共用题干 2010年5月,李某在W省A市(非经济特区)天利花园购买商品房一套。
共用题干 SpoiltforChoiceSomeresearchwhi
共用题干 SpoiltforChoiceSomeresearchwhi
随机试题
EnglishCollegesAustralasianSearchEduSeekfound56,040Webpagesforyou.-I
Itisalawthatthefourseasonsarrive
以下哪些单位的技术人员必须熟悉、掌握工程建设强制性标准?Ⅰ.建设单位;Ⅱ.建设项
根据《中华人民共和国著作权法》,( )是不正确的。A.创作作品的公民是作者
生产企业内部的检验检测机构可以申请资质认定。()
检验宫颈沙眼衣原体的常用方法不包括A.核酸扩增 B.酶联免疫吸附试验 C.衣
根据我国《保险法》的规定,年金保险属于()范围。A.人寿保险 B.责任保险
某混凝土试块强度值不满足规范要求,但经法定检测单位对混凝土实体强度经过法定检测后
葡萄糖注射液变色的原因不包括A.pH B.灭菌温度 C.葡萄糖原料的含量
甲公司现在正在研究是否投产一个新产品。有关资料如下: (1)如果投产,需要新购
最新回复
(
0
)