Leading doctors today weigh in on the de

考试题库2022-08-02  20

问题 Leading doctors today weigh in on the debate over the government's role in promoting public health by demanding that ministers impose“fat taxes”on unhealthy food and introduce cigarettestyle warnings to children about the dangers of a poor diet.The demands follow comments made last week by the health secretary,Andrew Lansley,who insisted the government could not force people to make healthy choices and promised to free businesses from public health regulations.But senior medical figures want to stop fastfood outlets opening near schools,restrict advertising of products high in fat,salt or sugar,and limit sponsorship of sports events by fastfood producers such as McDonald's.They argue that government action is necessary to curb Britain's addiction to unhealthy food and help halt spiraling rates of obesity,diabetes and heart disease.Professor Terence Stephenson,president of the Royal College of Paediatrics and Child Health,said that the consumption of unhealthy food should be seen to be just as damaging as smoking or excessive drinking.“Thirty years ago,it would have been inconceivable to have imagined a ban on smoking in the workplace or in pubs,and yet that is what we have now.Are we willing to be just as courageous in respect of obesity?I would suggest that we should be,”said the leader of the UK's children's doctors.Lansley has alarmed health campaigners by suggesting he wants industry rather than government to take the lead.He said that manufacturers of crisps and candies could play a central role in the Chang for Life campaign,the centerpiece of government efforts to boost healthy eating and fitness.He has also criticized the celebrity chef Jamie Oliver's highprofile attempt to improve school lunches in England as an example of how“lecturing”people was not the best way to change their behavior.Stephenson suggested potential restrictions could include banning TV advertisements for foods high in fat,salt or sugar before 9 pm and limiting them on billboards or in cinemas.“If we were really bold,we might even begin to think of highcalorie fast food in the same way as cigarettes—by setting strict limits on advertising,product placement and sponsorship of sports events,”he said.Such a move could affect firms such as McDonald's,which sponsors the youth coaching scheme run by the Football Association.Fastfood chains should also stop offering“inducements”such as toys,cute animals and mobile phone credit to lure young customers,Stephenson said.Professor Dinesh Bhugra,president of the Royal College of Psychiatrists,said:“If children are taught about the impact that food has on their growth,and that some things can harm,at least information is available up front.”He also argues councils to impose“fastfoodfreezones”around schools and hospitals—areas within which takeaways cannot open.A department of Health spokesman said:“We need to create a new vision for public health where all of society works together to get healthy and live longer.This includes creating a new‘responsibility,deal with business,built on social responsibly,not state regulation.Later this year,we will publish a white paper setting out exactly how we will achieve this.”The food industry will be alarmed that such senior doctors back such radical moves,especially the call to use some of the tough tactics that have been deployed against smoking over the last decade.Andrew Lansley held that_____A.“fat taxes”should be imposed on fast-food producers such as McDonald’sB.the government should ban fast-food outlets in the neighborhood of schoolsC.“lecturing”was an effective way to improve school lunches in EnglandD.cigarette-style warnings shoul

选项 A.“fat taxes”should be imposed on fast-food producers such as McDonald’s
B.the government should ban fast-food outlets in the neighborhood of schools
C.“lecturing”was an effective way to improve school lunches in England
D.cigarette-style warnings shoul

答案

解析 特征词比对由题干信号词“Andrew Lansley”,可推测答案依据在原文第二段和第六段。第二段,定位至原文“Andrew Lansley,who insisted…”,与七个备选项比对后发现没有对应选项符合。第六段中再次提及了Andrew Lansley的观点“He said that manufacturers of crisps and candies could play a central role in the Chang for Life campaign”(他说薯片和糖果生产商在“为生命而改变”运动中起到很重要的作用)。E项的“crisps and candies”和原文是同词复现,“producer”和原文的“manufacturer”是同义替换,选项中的“contribute significantly to”与原文中的“play a central role”也是同义替换,从而可以判断E项为原文信息改写,是本题正确答案。在七个备选项中,C项和G项的干扰性较大。经过比对可以判断C项是Jamie Oliver的观点,而G项则是可以定位到第十一段,是“a department of Health spokesman”的观点。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/xueli/2700130.html

最新回复(0)