首页
登录
学历类
Text 3 In the early 1960s Wilt Chamberla
Text 3 In the early 1960s Wilt Chamberla
免费题库
2022-08-02
20
问题
Text 3 In the early 1960s Wilt Chamberlain was one of only three players in the National Basketball Association(NBA)listed at over seven feet.If he had played last season,however,he would have been one of 42.The bodies playing major professional sports have changed dramatically over the years,and managers have been more than willing to adjust team uniforms to fit the growing numbers of bigger,longer frames.The trend in sports,though,may be obscuring an unrecognized reality:Americans have generally stopped growing.Though typically about two inches taller now than 140 years ago,today’s people–especially those born to families who have lived in the U.S.for many generations–apparently reached their limit in the early 1960s.And they aren’t likely to get any taller.“In the general population today,at this genetic,environmental level,we’ve pretty much gone as far as we can go,”says anthropologist William Cameron Chumlea of Wright State University.In the case of NBA players,their increase in height appears to result from the increasingly common practice of recruiting players from all over the world.Growth,which rarely continues beyond the age of 20,demands calories and nutrients–notably,protein–to feed expanding tissues.At the start of the 20th century,under-nutrition and childhood infections got in the way.But as diet and health improved,children and adolescents have,on average,increased in height by about an inch and a half every 20 years,a pattern known as the secular trend in height.Yet according to the Centers for Disease Control and Prevention,average height–5′9″for men,5′4″for women–hasn’t really changed since 1960.Genetically speaking,there are advantages to avoiding substantial height.During childbirth,larger babies have more difficulty passing through the birth canal.Moreover,even though humans have been upright for millions of years,our feet and back continue to struggle with bipedal posture and cannot easily withstand repeated strain imposed by oversize limbs.“There are some real constraints that are set by the genetic architecture of the individual organism,”says anthropologist William Leonard of Northwestern University.Genetic maximums can change,but don’t expect this to happen soon.ClaireC.Gordon,senior anthropologist at the Army Research Center in Natick,Mass.,ensures that 90 percent of the uniforms and workstations fit recruits without alteration.She says that,unlike those for basketball,the length of military uniforms has not changed for some time.And if you need to predict human height in the near future to design a piece of equipment,Gordon says that by and large,“you could use today’s data and feel fairly confident.”35.The text intends to tell us thatA.the change of human height follows a cyclic pattern.B.human height is becoming even more predictable.C.Americans have reached their genetic growth limit.D.the genetic pattern of Americans has altered.
选项
A.the change of human height follows a cyclic pattern.
B.human height is becoming even more predictable.
C.Americans have reached their genetic growth limit.
D.the genetic pattern of Americans has altered.
答案
C
解析
综观全文,总结各段大意(详见文章结构分析)可知,文章在第二段的冒号处点明了主题:Americans have generally stopped growing,即美国人的身高不会再有所增加,所以只有C项充分表达了该内容。此项是主题句的改写,故为正确选项。整个文章说明的主体都是美国人,将概念扩展到人类显然是阅读理解中经常设置的错误选项,本文论述的主题是美国人身高不再变化,显然change及cyclic等动态的词来描述不符合文意,故排除A项;B项陈述正确,但与主旨无关;D项中的genetic patter
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/xueli/2698219.html
本试题收录于:
英语一研究生题库研究生入学分类
英语一研究生
研究生入学
相关试题推荐
Text3Intheearly1960sWiltChamberla
Text3Intheearly1960sWiltChamberla
Text3Intheearly1960sWiltChamberla
Text3Intheearly1960sWiltChamberla
Text3Intheearly1960sWiltChamberla
随机试题
[originaltext]Anewbookissuretobediscussedanddebatedatcollegesth
[originaltext]Withitsfastfoodrestaurants,churchesandstripmalls,this
阅读下列案例,并回答问题。 地理课上.为了使学生理解有关经纬线的概念和意义,某
尿路感染最常见的致病菌是()A.大肠埃希菌 B.变形杆菌 C.克雷伯杆菌
斜桩作静载试验时,荷载方向应与斜桩轴线相同。()
Thechangeinthatvillagewasmiraculou
2005年江苏水路货物运输的平均距离是多少公里?A.695 B.7
既能化瘀止血,又能生肌敛疮的药物是A.西红花 B.郁金 C.血竭 D.北刘
关于记账本位币,以下表述正确的有()。A.记账本位币是指企业经营所处的主要
某海港新建30万吨级航道工程,航道疏浚长度为18km,疏浚土质自上而下分别为:
最新回复
(
0
)